Sydkystmarathon - forår - 27. marts 2010

Anette Lund Madsens billede

Selvom det kun er fjerde gang, der løbes sydkystmarathon om foråret, er det allerede blevet en forårsklassiker, der tiltrækker flere og flere deltagere, fordi det er et af de første løb om foråret, så man kan få prøvet formen af.

Før løbet 

Greve Trim Motionsklub står for arrangementet, og man tilmelder sig via www.sydkystmaraton.dk . Der er fire muligheder for deltagelse, nemlig:
Maratonruten - for løbere, 42,195 km, dvs. 2 gennemløb af ½ maraton ruten
½ maraton - 21,095 km - ruten for løbere og powerwalkere
Minimaraton - 4,2 km for børn til og med 14 år
Det er dog også muligt at eftertilmelde sig på selve dagen.

Der er start og mål på stadion i Greve Idræts Center, hvilket gør det til optimale forhold for løbere. Gode omklædnings- og badeforhold og masser af toiletter. Samt en dejlig stor parkeringsplads.

Afhentning af startnumre og chips foregik hurtig og nemt i et telt på stadion – samtidig kunne man så fylde lommerne med bolsjer! Det var også her der var opbevaring af bagage med tilsyn.

4
Under løbet 

Løbet blev skudt i gang på Stadion. Forinden var der blevet speaket flittigt, så man var ajour med de sidste løbsnyheder.

Der var kun ganske få, små bakker på turen, ellers var det stort set en plan rute, som bl.a. gik gennem Køge Bugt Strandpark, Hundige og Ishøj. Naturskønne områder som desværre ikke kom til deres ret på denne grå og råkolde dag. Det holdt desværre også tilskuere og heppere hjemme.

Der løbes hele vejen på gode stier. Mest asfalt men enkelte steder også grus/pladder. Ruten var ualmindelig godt afmærket, så der var kun få hjælpere ude til vejvisning og til hjælp de to gange, hvor det var nødvendigt at krydse en befærdet vej. Jeg tror ikke, at det var muligt at løbe forkert. Det kan dog godt føles både ensomt og ensformigt med alle disse stisystemer.

Der var depoter for hver 5 km. Vand og energidrik. Müslibar, banan, æble,vingummi. Søde hjælpere alle steder. Men hvor ville det have været dejligt, hvis man kunne få lidt lunkent/varmt at drikke på en så kold dag, i stedet for de iskolde drikke.

3
Efter løbet 

I mål fik man en medalje hængt om halsen. Der var medalje til ALLE deltagere. Og i målområdet kunne man så forsyne sig med drikke, chokolade, bananer, æbler. Et hit var varm bouillion. Mens man indtog dette kunne man så kigge efter på en ophængt liste, om ens løbenummer var udtrukket til en af lodtrækningspræmierne, som bl.a. bestod af håndklæder og t-shirts. Ret mange lodtrækningspræmier i forhold til deltagerantallet. Og så var der de egentlige præmier:
Maratonruten - 750.-, 500.- og 250.- kr. til henholdsvis nr. 1,2,3 kvinde og mand
Halvmaratonruten - 500.-, 250.- og 150.- kr. til henholdsvis nr. 1,2,3 kvinde og mand
Powerwalking - 250.- kr. til hurtigste kvinde og mand

Events4U stod for tidtagningen og allerede tidligt på aftenen, kunne man gå ind på deres hjemmeside www.events4u.dk og finde sin tid og udskrive diplom.

4
Løbets helhed 

Et dejligt nemt løb at starte sæsonen med. Jeg føler lidt med løbsarrangørerne, som uden tvivl må have bidt negle i løbet af natten og morgenen, hvor regnen styrtede ned, men vejrguderne var med os, og det var tørvejr under hele løbet. Om end gråt og overskyet, og der VAR mudret på grus/jordstierne.

Sidste år valgte man at udvide med endnu et Sydkystmarathon, så der nu både er et om foråret og om efteråret. Og det forstår jeg godt, at løbsledelsen har valgt at gøre – måske skulle man endog udvide med et sommerløb og et vinterløb, da månederne december og juli godt kan være lidt løbstomme, og de naturskønne områder så kunne komme mere til deres ret.

Som helhed synes jeg, at løbet var godt og professionelt arrangeret.

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15420:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk