Svendborgløbet den 13. maj 2009

Søren H. Mikkelsens billede

Onsdag aften løb jeg Svendborgløbet (10 km), som blev afviklet fra Landsstævnepladsen i Svendborg. Vejret var perfekt til afvikling af motionsløb og humøret på pladsen var højt.

Før løbet 

Svendborgløbet har sin egen hjemmeside http://www.svendborglobet.dk/ Hjemmesiden er meget informativ og overskuelig. Der er 2 ruter på 5 og 10 km.
Tilmelding sker via http://www.ultimate.dk/ og det fungerer upåklageligt. Priserne er OK i forhold til løbets kvalitet. Udover deltagergebyret er der et administrationsgebyr på 11,50 kr.
Parkering foregik hurtig og smertefrit. Til gengæld var en lang kø i forbindelse med udlevering af startnumre. Generelt var der dog en fin skiltning, og mange hjælpere overalt på Landsstævnepladsen i Svendborg, som var udgangspunkt for løbet.
Der var mulighed for omklædning og bad kun 100 meter fra start- og målområdet. Endvidere var det muligt at få sin bagage opbevaret under løbet.
Toiletforholdene var, som sædvanlig, ikke tilstrækkelige. Især kvinderne stod i køer ved toiletterne før start.
Der var en fin opvarmningsseance og startområdet passede fint til deltagerantallet.

4
Under løbet 

Ruterne starter med 5 minutters mellemrum. Udgangspunktet er "gryden" på Landsstævnepladsen, hvilket er optimalt og en fin kulisse. Starten blev besværliggjort af, at ingen af de forreste i feltet kunne høre startsignalet. Der bør være en højtaler tæt ved startsnoren. Ruterne er meget naturskønne og kuperede. Der løbes hovedsaglig på asfalt, men der er også enkelte stræk på skovstier. Ruterne er meget fint afmærket og der står hjælpere alle de steder, hvor man kan blive i tvivl. Depoterne er OK og man mødes af glade smil på hele ruten. I målområdet er der mange tilskuere, som giver en god stemning på de sidste 100 meter. Alle modtages med klapsalver og måske en kommentar fra speakeren.

4
Efter løbet 

Der er god plads i målområdet. Vand og frugt serveres umiddelbart efter målstregen, uden at det giver nævneværdige problemer med kødannelser.
Præmieoverrækkelsen (blomster til de hurtigste) foregik hurtigt efter løbet. Senere blev der også uddelt præmier til største hold m.v. Der var også et større antal små lodtrækningspræmier og et par større. De store lodtrækningspræmier blev trukket fra scenen, efter at alle var i mål. Det trak ud, og mange begyndte at småfryse. Ventetiden kunne man bruge til at besøge et antal boder (sportstøj og sundhedstelt m.v.). Det var også muligt at nyde en picnickurv, som kunne bestilles sammen med tilmeldingsseancen. Diplom for deltagelse i løbet udskrives fra hjemmesiden http://www.ultimate.dk/ og det virker upåklageligt. Her kan man også se resultaterne.

3
Løbets helhed 

Svendborgløbet er et fint (og stort) motionsløb, som generelt fungere godt. Atmosfæren er hyggelig og der er god plads overalt på Landsstævnepladsen. Der var enkelte små skønhedsfejl, men generelt var løbet meget professionelt arrangeret. Endvidere har arrangørerne (Svendborg gymnastikforenings atletikafdeling og Svendborg Kommune) formået at få mange institutioner og skoler med i løbet, hvilket giver en god fordeling af "supermotionister" og nye potentielle løbere.

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk