STRYNØ LØBE EVENT 2011

Cecilia Arendals billede

Det var dansk sommer den 6.august. En lille bid af Danmark fik samlet så mange løbere at den lille ø Strynø med 250 beboere (jeg ved jo ikke om alle løber på øen, men der var ikke mange biler) fik mindst doblet hvis ikke tredoblet antallet af løbere (250 løbere tilmeldt) for en dag. Med stor opbakning fra øens beboere blev et nyt ø-løb født. Ruten kan måske ikke konkurrere med feks Samsø, men stemning, gejst for projektet fra øfolket  og ikke mindst prisen kan bestemt.

Strynø Løbe Event er lovet tilbage til næste år med plads til små forbedringer. Et stort tillykke til løbsarrangør Lars fra nu af på Strynø kaldet Løbelars.

Før løbet 

En meget informativ hjemmeside http://www.strynoe.dk/aktiviteter/strynoe-loebe-event-2011 hvor opdateringer sker løbende.

Flere gange før løbet blev der sendt mail ud til alle deltagere omkring rute, tilmelding til after party, omkring pladsreservation til færge. Og korrektioner kom hurtigt.

Der er både 1/1 og ½ maraton, 8 km samt et børneløb der afvikles før de længere distancer så der er mulighed for at deltage som forældre.

Det koster 100 kr. for hel og ½ maraton og 50 og 75 for børne- og 8 km løbet. Der var lånechip og medaljer til alle.

Logistikken omkring at sejle løberne til øen for 55 kr. retur har været stopklodsen for deltagerantallet.

Afhentning af startnummer og omklædning foregik nemt og enkelt, de mange venlige og positive hjælpere vidste hvad det drejede sig om og var velinformerede, så man fik svar, når man spurgte. Det er en stor hjælp for udefrakommende, at man kunne se hvem man kunne spørge. At der er skiltet (også på tysk) til omklædning, til toilet og at start. Målområde var samme sted.

Hos den lokale købmand kunne bagagen sættes.

Løbet kan ikke komme under kategorien internationalt, men der var løbere fra Tyskland.

Ruten er gps-opmålt.
 

3
Under løbet 

Løbsarrangøren bød velkommen og gennemgik et sindrigt system med elastikker der skulle give hjælpere og løbere et redskab til at tælle omgange. Det er svært at skabe en rigtigt nem og enkel rute på en lille ø.

Løbet bestod af en 8 km rute der blev gennemløbet x antal gange samt en lille epilog på 3 x børneløbet. Det lød mere kompliceret end det var.

Løbsarrangøren var hele tiden synlig i start- og målområdet og nærværende ved de få løbere der enten overså eller blev overset og fejlguidet. Så alle der gennemførte fik deres tid på distancen.

Rutens underlag bestod af asfalt, græs og lidt grus. Især var græsset med til at give mange en hårdere tur rundt. Og den udgjorde ca 1/3 af ruten. Ruten er flad med rigtigt mange sving, og hjemmesiden lægger da også op til at det skal være en event mere end at løbe for en tid.

Flotte, meget velforsynede depoter, veloplagte depotbestyrere og smil og klappen især inde omkring start og mål trækker alt sammen op.

De smukke panoramaer med skibe, øer, holme og ikke mindst vand var sammen med den hyggelige landsby med til at give en vekslen i indtryk når man mentalt skulle indstille sig på gennemløb af ruten x antal gange.

Der var et korps af samaritter, der flere gange tog turen rundt på ruten for at se, om løberne havde det ok. Nærkontakt med dem gav et trygt billede af, at de var forberedte på de mest typiske løbeskader.

3
Efter løbet 

I mål modtages vi med hjælp til chipaftagning og medalje og godt ølbryg på flaske og smil ikke mindst. Masser af væske, slik, chips og frugt, også til de sidste. Vi havde som de sidste i mål slet ikke fornemmelsen af, at de var ved at lukke og slukke.

Præmieoverrækkelsen foregik løbende for de forskellige distancer, alle vindere fik lokale lækkerier. Og der var en del der vandt sponsorgaver.

Der var løbere og heppere også da vi forlod pladsen for at tage færgen.

Afterpartyet var også fuldt udsolgt.

Diplom udskives fra hjemmesiden http://www.run2u.dk/stryno/index.asp og hjemmesiden var fuldt opdateret i skrivende stund.
 

3
Løbets helhed 

Strynø Løbe Event levede helt op til det på hjemmesiden lovede. Der var styr på logistikken. Der var depoter med interval så blæsten og varmen ikke skulle kunne bringe nogen dehydret i mål.

Ruten var ikke til en hurtig tid, og det var oplyst. Øboerne ventede os og havde taget højde for det allermeste. Endda viste vejret sig fra sin smukkeste side.

Forventningen om et lille hyggeligt løb, med plads på ruten, og adgang til et stykke dansk ønatur blev til fulde indfriet.

Det er et løb der bestemt har mulighed for at få en særlig plads i det danske løbeliv.

Billeder fra løbet har Tor Rønnow som altid lagt på hjemmesiden www.temperence.dk

3

#1

Tor Rønnows billede

Jeg er enig med Cecilia i langt det meste. Jeg har dog et par kommentarer, som følger med mine billeder senest imorgen aften mandag.

vh. Tor

 

#2

belindas billede

Hej jeg har kommet på Strynø i 40 år nu, og denne dag var en af de gode med masser af dejlige oplevelser. Jeg er 6 generation til slægtsgården på Stjernegade 16 og vil på vegne af min familie og venner rose Lars for at tilføre øen nyt liv og for alle løbere som var med til at hygge på øen.

Vi var 5 børn på 2 km.  6 voksne og 1 barn på 8 km. 3 voksne på halvmarathon. Og resten kiggede på og havde det skønt.

Vi glæder os allerede til næste år :)

 

Hilsen Belinda Sørensen

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15432:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk