Slagteriløbet 2011

Søren H. Mikkelsens billede

Danish Crown slagteriet i Horsens, som er Europas næststørste og verdens mest moderne slagteri var vært, da slagteriet i samarbejde med Horsensrun og DGI Sydøstjylland den 17. april afviklede Slagteriløbet 2011. Det var andet år i træk, at samarbejdspartnerne afviklede løbet, som giver løbere og tilskuere, en unik mulighed for opleve det store slagteri, som ved sin indvielse i 2005 havde kostet 2 milliarder kroner at opføre. Sidste år blev løbet afviklet i regn og blæst med ca. 100 deltagere. I år var vejret meget bedre og deltagerantallet var mere end firedoblet.  

Før løbet 

Oplysninger om Slagteriløbet kan findes på hjemmesiden http://www.horsensrun.dk. Hjemmesiden blev frem til løbets start, opdateret med navne på tilmeldte, orientering om sponsorer, praktiske oplysninger samt meget mere. Ved tilmelding blev man linket videre til DGI Sydøstjylland på www.dgi.dk/201110024501. Her var det muligt at tilmelde sig til 2,7 km, 4,1 km, 5,5 km, 6,8 km, 10.8 km, halvmaraton, maraton, 6 timers løb og 6 timers stafet. 6,8 km, halvmaraton og maraton, fungerede samtidig som landsdelsmesterskab for DGI Sydøstjylland. I forbindelse med tilmelding kunne man vælge at få en guidet rundtur på slagteriet efter løbet. Man skulle også registrere, hvis man have tilskuere med. Det skyldes veterinære regler på slagteriet. Af samme årsag kunne man ikke eftertilmelde sig på dagen.

Prisen for deltagelse var meget rimelig i forhold til løbets kvalitet.

Parkering foregik hurtigt og smertefrit umiddelbart uden for slagteriet. Der var mulighed for omklædning og bad på slagteriet, og her kunne man også få sine ting opbevaret under løbet, dog uden opsyn.

I dagene op til løbet var det muligt at hente sit startnummer og chip i en lokal sportsbutik, hvor der samtidigt var rabat på alt i butikken. De, som ikke havde hentet deres startnummer på forhånd, fik det udleveret på løbsdagen. Det foregik let og uden væsentlige kødannelser. I forbindelse med afhentning af startnummer og chip, blev der udleveret en pose med mange sponsorgaver. Hele dagen var der kaffe og kage.

Der var ingen fælles opvarmningsseance i forbindelse med løbet. 

4
Under løbet 

Halvmaraton, maraton, 6 timers løb og 6 timers stafet blev sat i gang kl. 10.00. Resten af distancerne startede kl. 11.00. I forbindelse med starten kl. 11.00 var der lidt forvirring, da man skulle starte på strækningen, hvor andre løbere kom forbi. Fælles for alle distancer var nemlig, at de blev løbet på den samme rute, rundt om slagteriet. Runden var nøjagtig 1363 meter (opmålt) og den var flad som en pandekage. Faktisk var ruten kedelig, med asfalt og udsyn til slagteriet, men til gengæld var der et ualmindeligt godt depot på ruten, som blev passeret for hver omgang. Her var bl.a. vand, cola, slik, kage og frugt. Tilskuerne var også samlet her, og det gav et boost hver gang, man løb forbi. Ved depotet var også et lærred, hvor man via sin chip kunne se, hvor langt man havde løbet. Pga. sol og tilskuere, var det dog ikke let at følge med på tavlen. Selvom alle løbere var i gang på en gang, var der fin plads til alle. Kun i svingene og ved depotet opstod en smule kødannelse.  

3
Efter løbet 

Der var rigtig god plads i målområdet. Straks efter målstregen kunne man benytte det fine depot en sidste gang, og hvis det ikke var nok, var der mulighed for at få gratis pølser med brød på slagteriet efterfølgende. Der var generelt en ualmindelig god service i forbindelse med løbet, og antallet af hjælpere var tilpas til løbets størrelse.

Der var løbende uddeling af fine præmier til vinderne på alle distancer. Der var ingen lodtrækningspræmier, da alle på forhånd havde fået del i sponsorgaverne via posen, som blev uddelt i forbindelse med udleveringen af startnummer og chip.

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.horsensrun.dk. Her er også mulighed for at udskrive diplom. 

4
Løbets helhed 

Slagteriløbet er et sjovt og unikt løb, hvor alle har mulighed for at finde en distance, som passer til formen. Arrangørerne har godt styr på løbet og der er kun meget få skønhedsfejl. Arrangørernes gode forarbejde, det gode depot og de glade hjælpere, var hovedårsag til den gode stemning, som var overalt på slagteriet i forbindelse med løbet.

Arrangørerne bag Slagteriløbet havde valgt at give overskuddet fra løbet til Dansk Handicap idrætsforbund. Det blev til mere end 21.000 kr., som Løbsleder Lars Mose, kunne overrække umiddelbart før starten kl. 11.00. En flot gestus. 

4

#1

Bramming IF Motions billede
Hej Søren ! Tak for en god anmeldelse ! Jeg løb selv 6-timer løbet, og er meget enig med dig. Ruten er ganske rigtig flad, og i dag var der god vind på den ene langside, som efter 50 km belastede mig en del :-) Det var trods den kedelige rute, et godt løb, hvor der er mulighed for en hurtig tid. Vh/Poul Bjerrum

#2

Rene Pedersens billede

Godt indspark mht. vinden... så tror da pokker det var så hårdt at gennemfør mit første motionsløb nogen sinde :-)

Syntes også det var et rigtigt godt løb selvom der var noget forviring da vi startede kl 11. Noget som burde ændres til næste gang var de pølser som man fik efter løbet, de var ikke gode og virkede meget fede.... ikke lige den bedste reklame for et slagteri (kvaliteten af pølsen) og motionsløbet ( fedt indholdet i pølserne :-)

Men ellers et fedt løb som giver mig og min familie løst til flere løb

Rene

#3

Poul Bjerrums billede
Hej ! Vil bare sige, jeg er HELT enig mht pølserne, det er første gang, jeg ikke har spist 2 Pølser - eller flere :-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14203:

Nyhedsbreve




Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Samsø Marathon 2019