Skovmarathon 2011

Claus Ø. Christensens billede

Jeg har løbet Skovmarathon masser af gange - faktisk var det mit 11. i dag. Jeg har været med fra løbet var et "dogme løb" med få hundrede deltagere - til dagens arrangement med over 2500 deltagere.

Derfor er min bedømmelse ikke kun på dagens løb - men også på forbedringerne gennem årene.

Før løbet 

Tilmeldingen foregår let og uden problemer på hjemmesiden http://www.skovmarathon.dk/  - hvor man også finder alle informationer.

Et par dage før modtog jeg en mail med mit nummer - og en gentagelse af al info - også om forventede parkeringsproblemer - og med anvisning af alternative P-pladser.
Her blev også anvist omklædning og bad efter løbet - i Blovstrødhallerne - 6 km fra målområdet.

Vi ankom kort før kl 9 - og havde ingen problemer med at finde parkering.

Udlevering af startnumre og chips var høflig selvbetjening - og der var hængt lister op i området - hvis man ikke havde set mailen.
Fin lille detalje var de vedlagte strips til montering af chippen.

Speakeren informerede super godt inden starten.

Der var god plads i startområdet - hvor der også var omklædnings- og opbevaringstelte.

Jeg oplevede ingen kø til toiletterne.

I år havde man indført forskudt start - marathon kl 10:00 - halvmarathon kl 10:45 - og 10 km kl 11:00 - en klar forbedring (set med marathon øjne).
Det gav god plads på stierne - og mulighed for godt tempo fra start.

4
Under løbet 

Som sagt - god plads på stierne.

Alle kilometerskilte var meget synlige.

Fint underlag at løbe på - skiftevis brede faste grusstier og brede hjulspor - brde nok til ikke at give problemer.

Super fin afmærkning af ruten med minestrimler - og med vejvisere på alle steder hvor man kunne komme i tvivl. På alle tværgående cykelstier var opsat advarsler/henstillinger til cykelrytterne om at tage hensyn til løberne. Der VAR mange cykelryttere i skoven - men jeg oplevede ingen problemer.

Masser af depoter - bestyret af medlevende og entusiastiske folk. Vand, energidrik og bananer på første omgang - med løfter om afbruset cola på anden omgang for marathonløberne.

Men løftet om cola blev ikke indfriet - flere depoter løb tør - et enkelt sted blev jeg endda spurgt, om jeg virkelig ville være bekendt at tage de sidste 2 glas - for så var der jo intet til de næste.
Altså - jeg kan vel dårligt bebrejdes at der ikke er købt cola nok - ansvaret må lægges et andet sted.
Senere hørte jeg fra min makker - der løb halvmarathon - at man også havde manglet krus på nogle depoter - at krus blev genbrugt eller at løberne drak direkte af kanderne.
Fuldstændigt uacceptabelt !!!!!

2
Efter løbet 

God speaking ved målgang - og en del begejstrede tilskuere.
Stole/bænke opsat til trætte løbere - mens flinke unge mennesker klippede chips af - god service.

Der var mulighed for gratis varm kaffe/the/cacao for marathonløberne - og kun for marathonløberne. Andre løbere skulle betale. 

Tilbuddet om diplomudskrivning var annuleret pga tekniske vanskeligheder - men kunne udskrives på hjemmesiden.

Men da jeg forlod målområdet kl 14.15 - altså 45 minutter før tidsgrænsen på 5 timer for marathonløbere udløb - var man begyndt at pakke sammen. Sponsorene var ved at tømme boderne - og der lå sammenklappede telte på pladsen.
Min helt klare holdning er - at sidste løber i mål er nøjagtig lige så vigtig som den første - og har ret til samme behandling. Det er bestemt ikke top fedt at komme i mål til et nedpakket område efter et marathon.

Fine badeforhold - lette at finde.

2
Løbets helhed 

Ruten er fantastisk, man har lavet rigtig gode forbedringer, tidstagningen fungerer perfekt - men ....

Hvor er det ærgeligt - at der mangler cola og bægre !
Hvor er det ærgerligt - at man ikke giver kaffe/the og cacao til ALLE løberne - halvmarathon og 10 km løberne fryser garanteret også efter løbet !
Hvor er det ærgerligt - at man ikke venter med nedtagning til ALLE er i mål !

Hvor er det ærgerligt - at det negative overskygger alt det gode. !

Jeg kan kun give 2 sko - men jeg kommer igen til næste år - for at checke at alt er blevet bedre .....

Prisen ? Når de her ting kommer i orden - er prisen bestemt ikke urimelig !

2

#1

Poul Petersens billede

Hej Claus

Jeg havde også oplevelsen af at et af de sidste depote var mangelfuldt havde netop taget min sidste gel men da jeg kom til depotet var der hverken bæger eller vand man må bare ikke mangle vand så den var lidt svær at få ned.

Selvfølgelig pakker man ikke sammen før den sidste er i mål

Mange hilsner Poul

#2

Mogens Pedersens billede

Hej

Helt enig med Claus, der er plads til forbedringer.

Vedr. depot.

Jeg oplevede ikke nogle mangler før det sidste depot.

Man havde endda gjort lidt ud af at fortælle os marathonløbere at man havde lavet et ektra depot ved 37,6km. Så er det mærkeligt at man ikke får det til at fungere. Da jeg kom forbi sad der bare en dame på en stol og kikkede. Ved ikke om det var fordi det var tømt eller hvad?? Det tror jeg ikke da jeg nok var blandet de 30 første på det tidspunkt. Man kan vel ikke forvente at folk stopper op og selv beder om at få noget af det der står i kassen under bordet.

Ellers er det en flot tur rundt i skoven, rigtig flot efterårsskov med masser af farver. Kommer næsten helt sikkert igen næste år, vi må jo se om der bliver lyttet til kritikken.

MVH  Mogens

PS. Stort tillykke til Poul med sejren, flot tid i det terræn.

#3

Arne Pank Jensens billede
Enig med Claus. Havde glædet mig til lidt cola, men det var slut. Det eneste sted jeg oplevede man var løbet tør. Der var ved at lukke ned da jeg kom i mål, og det var lidt surt :-(

#4

Brian Hallins billede

Hej, 

 

Mener helt bestemt også det er nogle gode og valide pointer, især fandt vi (to løbere) også målområdet lidt tomt, da vi kom ind efter lidt over 4 1/2 time, eksempelvis var omklædnings telt var ved at blive pillet ned og vores tøj lå udenfor (hvilket jo ødelægger ideen lidt med at have sådan et telt). Desuden fandt vi det meget forstyrrende at de sidste 4 km af de første 21.1 km, blev afviklet sammen med 10 km løbere, da trængslen blev massiv og jeg havde den oplevelse at både 10 km løbere og marathon løbere blev generet af det. Vi oplevede ingen depoter der var løbet tør for andet end cola. Derudover syntes jeg at op til starten og de øvrige omstændigheder (boder, parkering infor osv.) omkring løbet var i orden især til prisen

#5

Per Bs billede

Hej

 

Det var mit første Skovmarathon (21,1) og jeg synes det var et rigtig fint løb. Hørte godt noget om at der manglede vand på et af de sidste depoter... havde selv valgt at løbe med væskebælte så mig generede det ikke :-)

 

Synes det er en rigtig fed og krævende rute gennem skoven, og helt sikkert et løb jeg vil overveje igen til næste år.

 

Et lille punkt til forbedring kunne være nogle simple skilte med forventet sluttid, som man kan stille sig ved inden start, da der var rimelig meget trængsel de første par kilometer på halvmarathon'en... tror der er mange som var i tvivl om hvor i feltet de skulle stille sig.

 

mvh Per

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15417:

Jesper B. Jensems billede
Løber lidt af hvert fra 3 km til marathon og lidt trailløb

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk