Skjern Å Running Challenge 30. april 2011

Bramming IF Motions billede

Lørdag morgen startede perfekt, med høj sol og 14 gr. C, som senere steg til omkring 22 gr C.

Jeg har aldrig løbet i Skjern tidligere og havde set frem til at løbe i den flotte "Nationalpark" ved Skjern Å.

Der er 4 ruter man kan deltage på, maraton, 1/2 maraton, 14,7 km  og 8,2 km og denne dag skulle jeg anmelde maraton ruten.

Før løbet 

Tilmelding koster kr. 325,00 og kan ske gennem hjemmesiden http://www.running-challenge.dk/

Her guides du videre til Ultimate Sport Service, hvor der er et gebyr på kr. 12,50. Det er desuden muligt, at tilmeldes gennem alle Ringkjøbing Landbobanks afdelinger, her er der dog et gebyr på kr. 20,00.

Eftertilmelding er muligt på dagen og koster ekstra kr. 50,00

Løbet blev  i år gennemført for 6. gang, i 2010 var der over 1.600 deltagere og i år gennemførte 1.794, heraf 113 på maraton ruten.

Med løbsnummeret og en løbetrøje, fik man ligeledes udleveret en chip - dejligt der også udleveres små plaststripes, hvilket gør monteringen lettere.

Alle tænkelige oplysninger, fremgår tydeligt af en fin hjemmeside, og samme sted, kan man tilmeldes et nyhedsbrev, som sikrer du har alle oplysninger opdateret til dagen - flot serviceyes

Adgangsforhold er fine og parkering er ikke et problem, der er flere store parkeringspladser i nærheden, ikke mindst bag Sundhedscenter Vest.

Nummerudlevering sker ved Sundhedscenter Vest om fredagen, eller på løbsdagen.

Udleveringen forgik fint og uden problemer, der var kun smilende hjælpere og godt humørsmiley - samme sted er der desuden mulighed for, at aflevere egen forplejning, som så køres ud til et af de 3 depoter, der løbes forbi 8 gange, idet man løber det meste af ruten 3 gange.

Omklædning sker samme sted som nummerudlevering, der er masse af plads og fine toiletforhold - her var stort set ingen kø. Uden for Sundshedscentret, er der desuden opstillet en toiletvogn.

Bagagen blev afleveret udenfor centret og bliver bragt til Skjern.

Løbet starter i Tarm centrum og slutter i Skjern centrum - da løbet starter i hovedgade, var der ingen pladsproblemer og starten forløb fint.

Der var ingen opvarmning på maraton ruten.

Løbet er velorganiseret og har en meget flot hjemmeside, hvilket er medvirkende til, der gives 3 løbesko.

 

3
Under løbet 

Hele vejen rundt, er der godt skiltet, ingen steder var man i tvivl om retningen, ved fx Kong Hans` Bro, var der farveskilte, således os der løb maraton (blå numre), kunne se om vi skulle til højre eller venstre, samtidigt var der en hjælper, som over højtaler dirigerede løberne i den rigtige retning. 

Ruten foregår primært i den såkaldte "Nationalpark", så der er ikke megen publikum.

Alle steder, hvor det måtte være nødvendigt p.g.a. trafiksikkerhed, var der hjælpere, som dirigerede trafikken, det fungerede generelt godt, dog vil jeg opfordre til, de hjælperne der står lige inden Lønborg Kirke, finder en (bedre) måde at håndtere trafikken - der bør kunne laves sluser, således trafikken glider bedre, fremfor den i perioder stoppes helt. Jeg bemærkede selv, at flere trafikanter var "gasblå" i hovedet, og flere biler begyndt at vende rundt midt på vejen og køre tilbage enlightened

Som tidligere nævnt, var der 8 depoter, 3 forskellige steder - og et ekstra omkring 39 km, som jeg måske nok tror var privat opsat med udlevering af vand, så stor tak for det yes

Ved de officielle depoter var der alt, hvad der skal være af bananer, gel, energibar samt vand og energidrik, et par steder var der desuden samaritterer.

Underlaget er primært grus......personligt synes jeg ikke der er rart at løbe på, tværtimod - nogle steder virkede det dog som om, stien var blevet tromlet for at gøre underlaget mere jævnt.

Ruten er de fleste steder bred og giver mulighed for at overhale, den er for det meste flad og den største stigning er Lønborg "The Killer" Borgbanke, men heldigvis er den hurtig overstået.

De åbne arealer kan give en del modvind, denne dag var ingen undtagelse, især på sidste omgang, oplevede jeg (mod)vinden tog til i styrke. 

Man løber i flotte omgivelser, men så kan der heller ikke roses mere for det, efter første runde har man vist set det meste og jeg tror de færreste maraton løbere, får den helt store oplevelse, da de sikkert som jeg, bare fokusér på at komme fremadsmiley

3
Efter løbet 

Målområdet er i Skjern centrum og der var en god stemning med opbakning fra publikum.

Straks efter målstregen, fik man udleveret kildevand og medalje, samt en pose med forskellige småting, fx chokolade og en bolle. Længere fremme, var der mulighed for at få banan eller et æble.

Der var lodtrækningspræmier til rigtig mange, og de heldige havde ved nummerudlevering, fået en lille seddel lagt i posen, som oplyste de havde vundet og kunne hentes straks efter mål, i samme telt som, hvor diplomer blev udskrevet.

Der var kontante præmier til de 3 hurtigste mænd og 3 hurtigste kvinder på maraton ruten - henholdsvis kr. 2.500,00, kr. 1.500,00 og kr. 500,00.

I målområdet kunne man straks få udskrevet sit diplom.

Bagagen var blevet bragt til målområdet, hvilket i sig selv er fint, og det var så sat bag "diplomteltet". Her er jeg desværre nødt til at give det røde kort, idet bagagen lå uden opsyn og frit tilgængeligt, man kunne bare tage den eller de tasker man har lyst til. Dette er efter min vurdering yderst kritisabelt, da jeg tror mange andre end jeg, havde både telefon, pung og nøgler liggende i tasken no

I målområdet kunne man tage bussen tilbage til Tarm, eller Kulturcentret i Skjern, hvor man også kunne bade.

Desværre stopper bussen ca. 1 km fra Idrætscentret i Tarm - jeg forstår ikke, hvorfor bussen ikke kunne køre det sidste stykke - efter maraton, var vi flere, der havde svært ved at gå det lange stykke, og iøvrigt havde vi problemer med at finde Idrætscentret. Det kunne måske være en god idé, at opsætte lidt skilte på dagen, således man let og ubesværet havde kunne finde Idrætscentret.

Naturligvis kunne man have udskrevet et kort inden man ankom, men hvem tænkte på det cheeky

 

2
Løbets helhed 

Løbet er et besøg værd, men obs at ruten primært foregår på grus, men til gengæld er den stort set flad !

Generelt set, må løbet betragtes som godt organiseret, der er en meget informativ hjemmeside og nyhedsbrevene pr. mail fungerer fint - men der er dog plads til et par små forbedringer, som tidligere beskrevet.

Jeg antager dog, det "lille" kiks med bagagen skyldes et hændeligt uheld, at der er gået noget galt i opgavefordelingen eller kommunikationen mellem hjælperne, og at det ikke vil gentage sig næste år, hvilket betyder vurderingen samlet lander på 3 løbesko, istedet for 2 cool

 

3

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk