Skive Løbet 2009

Søren H. Mikkelsens billede

Søndag den 13. september 2009 deltog jeg i Skive Løbet (9,3 km). Løbet blev afviklet fra dyrskuepladsen i Skive, hvor stemningen og atmosfæren var hyggelig. Løbet har været afholdt siden 1973, hvor 160 løbere gennemførte. Skive Løbet er i dag et traditionsrigt motionsløb, hvor mange løbere kommer tilbage år efter år. På dyrskuepladsen finder man også kræmmere og boder, som er med til at skabe en god atmosfære. Vejret var dejlig med solskin og en en let brise. Perfekt løbevejr!

Før løbet 

Skive Løbet har sin egen hjemmeside www.skivelobet.dk Hjemmesiden er meget informativ og overskuelig. Der er 4 ruter på 2,7, 5,3, 9,3 km og ½ marathon. Herudover afvikles cykelløb og stavgang i forbindelse med Skive Løbet.
Tilmelding sker via henvisning til www.ultimate.dk fra løbets hjemmeside, og det fungerer upåklageligt. Chip og startnummer blev tilsendt i ugen op til løbet, hvilket er en rigtig god service.
Prisen på deltagelse var 100 kr. plus gebyr på 12,50 kr. og betalingsgebyr på 1,56 kr. I alt en pris på 114,06 kr.
Parkering foregik hurtig og smertefrit tæt på dyrskuepladsen. Der var en god service overalt på pladsen og rigtig god plads.
Borgmester i Skive, Flemming Eskildsen, skød løbet i gang efter en fin lille opvarmningsseance.

5
Under løbet 

Ruterne startede alle på dyrskuepladsen. Hver distance havde hver sin egen starttid. Registreringen med chip gjorde, at starten forløb helt uden problemer i startboksen.
Ruterne startede henover dyrskuepladsen, inden man blev ledt ind på asfalt- og skovstier. 9,3 km ruten, som kun var 9,03 på mit Garminur, var lettere kuperet og meget naturskøn. Der var god plads under hele løbet, selvom man blev ledt ind på mindre stier undervejs. Ruterne var afmærket for hver km, og der stod hjælpere alle de steder, hvor man kunne blive i tvivl. Der var et depot (vand), hvilket var OK.

4
Efter løbet 

Der var ualmindelig god plads i målområdet. Vand, saft, frugt og energibar blev serveret umiddelbart efter målstregen. Her stod også et antal hjælpere, som fjernede chippen.
Efter forplejningen kunne man gå rundt på dyrskuepladsen og hygge sig i det gode vejr, mens man ventede på Tørfisk (band), som gav koncert i teltet. Blandingen af motionsløb, koncert og kræmmermarked m.v. er glimrende. Det giver også mulighed for at lokke familien med.
Der var præmier til hurtigste mand og kvinde på hver distance. Samtidig var der præmier til alle gruppevindere op til 16 år. Der blev også uddelt pokaler for største hold m.v. Endvidere var der mange lodtrækningspræmier, som blev fordelt ved lodtrækning på startnummeret.
Diplomer blev udskrevet i et telt efter løbet, men kunne også hentes på www.ultimate.dk Her finder man også resultatlister. Som en ekstra lille motivation, kunne man løbe efter en Stjernetid. Det er nogle tider, som bliver udregnet ud fra ens alder og køn. Der var ikke mulighed for omklædning og bad på dyrskuepladsen, men på det nærliggende Skive Stadion.

5
Løbets helhed 

Skive Løbet er et flot og traditionsrigt motionsløb, som fungere rigtig godt. De mange distancer gør løbet til en begivenhed, hvor alle kan være med. Atmosfæren er hyggelig og der er en god stemning overalt på stævnepladsen. Der var ikke nogen generelle skønhedsfejl i forbindelse med løbet. Støtteforeningen for Skive Atletik og Motionsklub kan være godt tilfredse med årets løb.

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk