Silkeborgløbet 2011

Søren H. Mikkelsens billede

Silkeborgløbet, som har en lang tradition bag sig, blev i år afviklet torsdag den 12. maj 2011. Tidligere er løbet blevet afviklet i august, men pga. mange løb i netop august, havde arrangørerne valgt at flytte løbet til foråret. Udover denne ændring var der også flere andre store ændringer i forhold til tidligere. Den største ændring var en gennemgribende ruteomlægning, som indebar at løbet blev mere publikumsvenligt. Herudover var der flere andre positive tiltag, som f.eks. holdløb og forbedrede forhold for tilskuerne.

Vejret var perfekt til en løbetur. Overskyet, vindstille og omkring 15 grader. I løbet af dagen havde der været enkelte småbyger, men der var tørvejr under hele løbet. I alt var der 776 deltagere til start i årets udgave af Silkeborgløbet. 

Før løbet 

Silkeborgløbet har sin egen hjemmeside www.silkeborgloebet.dk, hvor man kan finde alle relevante informationer om løbet, herunder tidligere års resultater og information om ruterne. Ved tilmelding blev man linket videre til www.sportstiming.dk og det fungerede efter hensigten.

Der var mulighed for at løbe 5,4 km (274 deltagere), 11,6 km (201 deltagere) og 17,0 km (131 deltagere). Herudover var der et børneløb på 2,5 km for børn op til 15 år (170 deltagere). Alle børn fik diplom, medalje og is efter løbet.

Prisen for deltagelse på alle distancer (ikke børneløb) var 80 kr. (plus 11,25. kr. i gebyr).  Det var muligt at eftertilmelde sig på dagen mod et gebyr på 30 kr. ekstra. Prisen var meget rimelig i forhold til løbets kvalitet, herunder ydelser og præmier m.v.

Startnummer og chip skulle afhentes på dagen, og det foregik let og smertefrit ligesom parkeringen.

Der var mulighed for omklædning og toiletbesøg inden start.

Der var ingen fælles opvarmning. 

4
Under løbet 

Løbet startede kl. 18.30. Alle distancer startede samlet, uden at det gav nævneværdige kødannelser. Løbet var udformet således, at alle skulle løbe den første sløjfe (5,4 km). Herefter skulle deltagerne på 11,6 km og 17,00 km følges ud på yderligere en sløjfe. Sidste sløjfe var alene tilegnet deltagerne på 17,0 km. Ideen med at deltagerne passerede målområdet flere gange virkede godt, og det gjorde også, at der kun behøvede at være et depot på ruten, nemlig i målområdet.

Ruten var meget naturskøn og kuperet. Langt hovedparten foregik på brede skovstier, og kun en mindre del på asfalt. Alle steder var der fine afmærkninger eller personer som viste vej.  

4
Efter løbet 

Der var rigtig god plads i målområdet, og umiddelbart efter at have passeret målstregen, kunne man få vand. Efter at have afleveret sin chip i en sluse, kunne man efterfølgende købe sandwich m.v.

Der var fine præmier til vinderne (M/K) på alle distancer og i mange aldersklasser. Endvidere var der mange lodtrækningspræmier, som blev udtrukket blandt alle forhåndstilmeldte.

Resultatlisten kan findes på www.sportstiming.dk. Her kan man også udskrive sit diplom.

4
Løbets helhed 

Silkeborgløbet er et dejligt og velorganiseret løb, som fungerer rigtig godt. Arrangørerne havde ændret meget i årets udgave i forhold til tidligere års løb, men det virkede godt og efter hensigten. Der var rigtig mange hjælpere overalt, og alle var smilende. Alt i alt var der en fin stemning overalt. Jeg er overordnet meget tilfreds med løbet og kan varmt anbefale det. 

4

#1

Kristine Hs billede
Enig med anmelderen - et super løb. Ville dog ønske at distancerne blev tilpasset, så de i stedet var 5-10-15K.

#2

AlfdHuezs billede

Enig et rigtig godt løb. Har løbet det flere gange. Men i år manglede der dog en ting - nemlig værdiopbevaring - det var også det eneste kritikpunkt herfra.....

AlfdHuez

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk