Samsø Marathon - Danmarks hyggeligste Marathon 22.08.09

Cecilia Arendals billede
Før løbet 

Der var stor tilslutning til Samsøs debutløb. Trods det at det har været en stor dansk maratonweekend med ikke mindre end 4 andre danske marathonløb, var 168 forhåndstilmeldte på maratondistancen meget flot og i alt over 500 deltagere. De håndterede på bedste vis over 100 eftertilmelinger.
En overskuelig hjemmeside http://www.samsømarathon.dk/ oplyser om alt du har brug for. Event4u stod for tilmelding, tidtagning og resultatliste. Og desuden rummer siden mange links til både færge, overnatning og mulighed for at yde charity.
Og ikke mindst blev der gjort opmærksom på uregelmæssig færgefart, der gjorde man skulle være på forkant med evt. plads til bil.

Det koster 500 kr. for maraton (men også mulighed for ½ og 4,2) og for det får de første 100 en løbejakke, alle får ved depoterne vand, energidrik, cola, frugt og afmærket rute og toiletter, flot scene for løbet, masser af hjælpere, fartholdere med store gule balloner (3:30, 3:45, 4:00, 4:15 og 4:30), shuttlebus til og fra færge med velkomstkomite allerede fra dagen før. Medalje i mål og diplom, samt øl, vand og kartoffelsuppe med brød, frugt og senere sandwich så ingen behøvede at sulte.
Mange præmier både vinderpræmier og lodtrækning. I goodiebaggen var der samsøkartofler, energidrik, plastikdække samt drikkedunk. Og motionslob.dk's visitkort. Bare super. Samt en skriftlig instruks omkring chip- og nummerpåsætning. Løberetningslinier beskrives nøje, da ruten ikke er trafikfri.
Afhentning af startnummer og evt. ændring af navn på startnummer foregik hurtigt og nemt og i en positiv ånd.

5
Under løbet 

Løbsarrangør Ole Nikolajsen havde taget højde for evt. skiftende vejrforhold. Der var telte for skygge/regn. Hoppeborg var der også og den blev flittigt brugt. Såvel løbere og familie hyggede sig i startområdet, og der var åbent for salg af diverse sager til behovsdækning.

Der var haldomklædningsfaciliter (måske for få toiletter) med dejligt varmt vand i bruserne. Bagage opbevaring med lidt tricky placering for de, som ankom sent. (4,2 løbet kom i mål, mens de sidste løbere ankom til bagageaflevering og det var placeret i målområdet)

I ventetiden frem til starten kl. 13 lød ud over pladsen en velfungerende pingpong mellem to speakere, der på behagelig vis interviewede deltagere og Samsøkendisser. Lidt før start blev vi ført til start 300 m. fra målområdet. Præcis kl. 13 blev løbet skudt i gang af Lars Bom og for inden havde en kiltklædt sækkepibespiller underholdt festligt.

Ruten var let kuperet især til sidst. Underlaget gruset cykelsti og asfalt. Og landskabet var både skov med skygge, lidt blæsende strand og høstede marker, samt pænt med tilskuere langs vejen i landsbyerne især.
Jeg blev fint underholdt af det afvekslende landskab.
Min oplevelse (jeg løb stort set alene hele vejen overhalede først og senere blev overhalet) var at hænder klappede og børn gav high five og hjælpere også til os sidst i løbet.

Hjælpere sørgede for våde svampe, holdt drikkebægrer parat og undlod at være belærende … men gode til at sige jeg så godt ud… især de sidste 4-5 depoter var de meget opmuntrende.

Event4u stod for tidtagning og desværre var der ikke lagt målemåtter på startstregen. Men fint nok ved ¼, ½, ¾ og i mål. Der var cykelhare til 1 mand rundt. Ruten var lagt så vi havde mulighed for at se de gode løbere komme mod os… altid en stor oplevelse at se de ubesværede løbere.

4
Efter løbet 

Der blev snakket på livet løs i højtalerne i målområdet af en yderst veloplagt speaker, tak for det. Og det luner at blive modtaget med klapsalver selvom der er gået næsten 4½ time. Og selvom man er langsom, var der stadigt glade hjælpere og friske speakere og løbere tilbage. Også super at præmieoverrækkelsen foregik mens de sidste løbere kom i mål.

De fartholdere med mit tempo var rimeligt præcise 4:15 passerede mig og fortsøgte at få mig med de sidste km og 4:30 kom tidsmæssigt fint ind efter mig. 4:00 kunne jeg på de lige stræk skimte.

I målområdet var der vand, øl, sandwiches, brød og kartoffelsuppe samt frugt. De mange eftertilmeldinger betød at logistikken ikke helt holdt - fair nok. På det sene tidspunkt var der fin opfindsomhed fra arrangøren, så alle fik mad.
Det varme vand i bruseren var skønt, og jeg håber de mange flere mænd havde samme gode oplevelse.

5
Løbets helhed 

Det var et debutløb for Samsø. Og virkelig mange ting skal klappe for, at det bliver en god oplevelse, for øens indbyggere, deltagerne i løbet og deres familie.
Det klappede. Det oplevedes ikke som et debutløb, hvor arrangørerne skulle finde ud af, hvad der skal til. Der var, hvad der skulle være. De magtede de mange eftertilmeldinger på flotteste vis.

De fleste andre i trafikken på øen tog behørigt hensyn og klappede fra bilerne, tilråb fra motorcyklister og cyklister … de fleste holdt tilbage og ventede tålmodigt.

At sluttiden var bruttotid er en detalje der opfordres til at rette. Og at splittiderne på Event4u’s hjemmeside er misvisende eller svære at tolke - begge dele må stå for deres regning.

Den gode stemning, plads til os alle også til at hygge sammen både før og efter løbene gør det til kandidat til at være Danmarks hyggeligste marathon.

Og ikke mindst en oplagt mulighed til at se en lille bid af Danmark, man ikke lige kommer så nemt forbi.

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15500:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk