Sønderborg Halvmarathon, Sønderjysk mesterskab på halvmarathon 2012

Cecilia Arendals billede

Vidar motion arrangerer hvert år et nåleløb til idrætsmærker i 5, 10 km og ½ marathondistancen. Der var mulighed for at deltage i Sønderjysk Mesterskab for halvmaraton i år. Så det var skolernes og løbeklubbernes løbedag denne dag.
En dejlig solrig forårsdag med fin temperatur og meget let vind gav både løbere, hjælpere og tilskuer gode betingelser for at nyde timerne.
Tiden på vejen til Sønderborg er væsentlig afkortet med den nye motorvejsforbindelse. Det var en god oplevelse at køre på strækningen hvor der blev løbet i slutningen af marts.
Flere af løberne i dag bar den let genkendelige trøje fra Motorvejsløbet. Jeg hørte at der var færre løbere i år netop på grund af det netop overståede Motorvejsløb.

Før løbet 

Det var muligt online på hjemmesiden: http://www.vidaratletik.dk/Wordpress/?page_id=67at tilmelde sig frem til 7.april. 90,- for voksne og 60,- for børn. Bare 25, - ekstra i eftertilmeldingsgebyr på dagen.
 Løbet er derfor DAF opmålt og med chip. Og der var som sagt mesterskaber i ½ maraton denne dag.

Det var nemt at afhente startnummer på dagen. Jeg oplevede det både nemt at eftertilmelde og at afhente startnummeret. Da jeg kiggede hjemmesiden igennem hjemmefra var der tilmeldt ca 150 i alt på de 3 distancer. Men det gode vejr eller mesterskabet så ud til at have lokket 50 flere til heraf 30 ½ marathonløbere.

Parkering var på stadion, skilte til parkering kunne være på sin plads for ikke stedkendte.. Toiletter og omklædning/bad lå ved start/ mål.
Det gode vejr gjorde at ventetiden frem til start ikke var et problem. Havde det været rigtigt koldt og blæsende kunne afhentningsstedet nok ikke have rummet alle 200 + tilskuere. Men man havde kørt vej til bilen, hvis man kom i bil.

Det var svært at høre informationerne om afviklingen af ruten inden start. Jeg fik fat i at der var et cykelløb på ruten, så vi skulle passe på ikke at blive kørt ned. Det viste sig heldigvis ikke at være et problem. Også her var det fornemmelsen af et ”træningsløb” og ikke Sønderjyske mesterskaber i ½ maraton”. Med et smil tænker jeg sindige jyder der ikke gør en masse ud af noget vigtigt.

3
Under løbet 

Starten blev skudt igang på stadions løbebane kl. 10.30 og det var en samlet start for alle ca 200 løbere. Umiddelbart ikke et problem. Der var tidsmåling ca 200 m efter start og igen ved mål. De mange hjælpere stod strategisk placeret på ruten så det var ikke rigtigt muligt at løbe forkert, der var cykelhare for 1. løber og sidste løber. Alle deltagere stod til at have gennemført løbet i følge resultatlisterne.

Ruten var varieret men krævede at man havde et øje på underlaget. Der var mange sving og vendepunkter. Det var en 10 kms rute med to gennemløb for ½ maraton (Og vendepunkt 2,5 km ude for 5 km) hvor der var lagt en sløjfe på i andet gennemløb. Denne sløjfe krævede vejvisere og mentalt virkede det for mig som det ”som et brud i løberytmen” fordi jeg ikke lige huskede det fra rutekortet. Det var løbere fra sidste år forberedt på. Ja og de løbere der kan løbe efter kort selvfølgelig..
 ”Ud og hjemruter” har den glæde at løberne ser hinanden flere gange. Og at det kun på det sidste stykke for de langsomste løbere at det kan føles ensomt. Tilskuere kunne stille sig strategisk og se og heppe på løberne mange gange. Der var nu meget få heppere. Men dem der var, de var entusiastiske.
For vindere og hurtige løbere er runden inden mål på stadion rigtigt godt. De sidste løbere løber stadion rundt i ensom majestæt mens der uddeles præmier og medaljer. Dette foregik tæt på mål så stadion var bestemt ikke tomt.
 

3
Efter løbet 

Vand, æbler i målområdet og mulighed for at købe boller og drikkevarer. Fine badefaciliteter og dejligt varmt vand. Chipaflevering og nem frakørsel.
Det oplevedes lidt som en træningstur, hvor man forsøger at presse sig selv. Der var ikke så meget fest, hvis man ønsker det til et løb. Det hele drejede sig om ”løbet og tiden”. Præmieoverrækkelsen foregik som nævnt tæt på mål, det var med til at holde tilskuere og løbere i nærheden mens de sidste løb i mål.

Resultater findes ved at lede lidt på Vidars hjemmeside:

http://my1.raceresult.com/details/index.php?page=4&eventid=9813&lang=en

2
Løbets helhed 

Sønderborg Halvmarathon var et ok arrangeret løb. Der var hvad der skulle være. Hjælperne på ruten til at vise vej, var med til at ingen løb forkert. Det var ikke en rute der lige var til at finde ud af for ikke stedkendte. Og slet ikke med den ekstra sløjfe i andet gennemløb.

Hvis ruten skal opmåles igen, må der kunne udtænkes en bedre måde at løse de 1,1 km på.

For mig oplevedes det forvirrende og som et brud i løbeflowet. Også selvom jeg havde set der var forskel på de to omgange for halvmaraton-ruten.

Så alt i alt et fint lille løb, hvor ruten nok ikke kan rumme ret mange flere løbere, da stierne er smalle, ujævne og jo skal rumme både ud og hjemløbere.
Det er et løb hvor man faktisk som god motionist har mulighed for at vinde i sin alderklasse.

 

3

#1

Poul Westborgs billede

Hej

Jeg kan ikke finde resultaterne for Sønderborg Halvmarathon 2012.

Har prøvet på dette link

http://www.sporti.dk/event/activity.php?id=1006&view=participants&list_length=50&sort=option:asc&list_page=1

 

Men kan ikke finde det.

Ved I hvor man kan finde dem ?

 

Mvh Poul Westborg

#2

Cecilia Arendals billede

Ja, jeg måtte lige lede lidt i dag, fordi det var forsvundet fra Sporti s hjemmeside allerede dagen efter. Nu ligger det godt gemt på Vidars egen hjemmeside:

http://my1.raceresult.com/details/index.php?page=4&eventid=9813&lang=en

 

 

#3

Per Sloths billede

Jeg er enig i de første kommentarer. Der var et sted, hvor man kunne løbe forkert nemlig på vej tilbage, hvor man løber ned mod grusstierne. Der var flere, der kom til at løbe lige ud.

 

Som førstegangs løber irriterer det mig også, at jeg på halvmarathon distancen ikke blev gjort opmærksom på, at jeg skulle ud af stadion, hvor vi løb ind. Så jeg fik "fornøjelsen" af at passerer målstregen til 10 km, og så få en ekstra runde på stadion. Da må hjælperen gerne råbe op om at halvmarathon løberne skal ud i svinget. Jeg kom sammen med en flok 10 km løbere, og blev overset i mængden.

 

Enig i at tilrettelæggelsen virker lidt amatøragtigt. Jeg faldt ude på ruten, og kunne sagtens have brugt en ispose eller samaritter i målet når det nu var det Sønderjyske Mesterskab i halvmarathon. Det gik jeg ud fra som en selvfølge, at det var på plads.

 

Ellers et dejligt flot løb og gode hjælpere.

 

 

#4

anne nonbo lunds billede

Mangler billeder fra præmie overrækkelsen, damer halv m. alders gr. 40 til 49.

Send gerne til nonbo.smil@bbsyd.dk

Synes det var et godt arangement.yes

Kunne godt have brugt et vand/energi depot på de sidset km. evt. hvor man runder på p-pladsen.cheeky

Dejligt at få sin først halve i hus hos Vidar Atletik.heart

 

 

Hilsen Anne

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk