Nisseløbet 2010

Søren H. Mikkelsens billede

LIF Løb og Motion inviterede, i samarbejde med Centerforeningen i Lystrup, til Nisseløb den 27. november 2010. Det var 6. gang at løbet blev afviklet og i år var der 120 der gennemførte løbet. Forhåndstilmeldingen var ellers rekordstor med omkring 140 tilmeldte, men vejret må have holdt nogle af de forhåndstilmeldte hjemme på sofaen.
Nisseløbet har til hensigt at kombinere julehygge med motion, og det fungerer efter hensigten. Snevejr gav den helt rette stemning til løbet, men det gjorde også ruten ekstra udfordrende, da der ikke var fjernet sne på alle stierne.

Før løbet 

Nisseløbet har sin egen hjemmeside http://www.lystrup-if.dk/?id=384 som med sine få data, alligevel virker informativ og meget overskuelig. Tilmelding foregik ved at sende en mail til nisselobet8520@hotmail.dk med angivelse af navn, alder og valg af distance. Herudover skulle der indbetales på et oplyst kontonummer. Prisen var 40 kr. for voksne og 20 kr. for børn (til og med 14 år), hvilket må siges at være meget rimeligt. Det var muligt at eftertilmelde sig på dagen mod en merpris på 10 kr.
Der var krav om, at deltagerne deltog i nisseudklædning, og nissehue var minimumskrav for at deltage. Det giver en fantastisk hyggelig stemning i startområdet, når alle løbere, voksne som børn, går rundt i løbesko og nisseudklædning.
Man kunne vælge mellem 2 distancer på hhv. 3,5 og 7,0 km.
Opvarmningsseancen var meget sparsom og bestod mest i at sige ho ho ho. Det var selvfølgelig meget morsomt, men måske lige i underkanten.

3
Under løbet 

Løbet startede ved Lystrup Ny Center kl. 11.00. I brochuren stod, at det var julemanden der skulle starte løbet, men han må være blevet forhindret pga. juletravlhed, for starteren lignede til forveksling en løbsansvarlig! Der blev talt ned fra 3, hvorefter alle nisser styrtede af sted i sne og sjap. Ruten var en 3,5 km rundstrækning i området omkring centret, som skulle forceres 2 gange for løberne på den lange distance. Der blev stort set kun løbet på stier, hvilket gjorde den meget trafiksikker. Ruten var godt markeret med pile, km afmærkninger og levende poster, hvor man kunne være i tvivl. Selvom der lå meget sne overalt, var der derfor ingen problemer med at finde vej. Til gengæld kunne man bruge energien på at forcere snemasserne. Enkelte steder var der sne til knæerne, men de fleste steder var det muligt at løbe frit. Der var dog enkelte nisser, som måtte en tur i sneen pga. glat underlag.

3
Efter løbet 

Umiddelbart efter målslusen var der adgang til saftevand, gløgg og æbleskiver. Det var rigtig hyggeligt og det gav varmen igen. Jeg savnede dog adgang til alm. vand.
Alle nissebørn fik, udover ovennævnte, en pose med julegodter. Endvidere gik en sød nissekone rundt med pebernødder og slik til alle på pladsen.
Der var fine præmier til hurtigste pige, dreng, kvinde og mand på begge distancer. Afslutningsvis kunne man bade og klæde om i en nærliggende hal. Resultatliste og mulighed for udprintning af diplom findes på hjemmesiden http://www.lystrup-if.dk/?id=384

4
Løbets helhed 

Nisseløbet er et hyggeligt mindre motionsløb, som fungerer helt efter hensigten, nemlig at forene den søde juletid med en god omgang motion. Julestemningen både før, under og efter løbet, skabte glæde blandt alle fremmødte. Snevejret var en ekstra dimension til løbet, som passede perfekt til temaet. Jeg er meget tilfreds med løbets kvalitet i forhold til prisen, og jeg kunne nemt overtales til at deltage igen i 2011.

3

Billeder

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk