New Balance Halvmarathon 2012

Dennis Odgaards billede

Endnu en gang blev det tid til New Balance Halvmarathon i Aalborg. Det er 10. gang at løbet bliver afholdt og har efterhånden blevet en af de store forårs klassikere i Jylland.

Før løbet 
Hjemmesiden findes på en underside på klubbens egen hjemmeside Roadrunners.dk, på hjemmesiden finder man de informationer man har brug for, blandt andet står der hvor man kan parkere, hvilket var en stor hjælp for folk der kommer udenbys fra.
På hjemmesiden finder man også billeder og resultater fra foregående år. Ruten er også fint beskrevet, hvor man blandt andet kan se at ruten indeholder et par store stigninger undervejs.
Ruten er også DAF opmålt, hvilket gør ruten godkendt til at sætte rekorder på.
En selvstændig hjemmeside, vil dog være at fortrække da, adressen kan være svær at huske. Dog kan man nemt finde den ved en google søgning.
Prisen for at deltage, inkl. en t-shirt, var 150 kr. i forhåndstilmelding, noget der dog skulle overstås inden d. 4/3, derefter kostede det 200 kr. UDEN t-shirt!


Det var nemt at finde hallen, der ligger nogle minutters kørsels fra motorvejen. Parkering forgik smertefrit, da jeg ankom, ca. en time før start.
Startnummeret blev hurtigt udleveret og omklædningen var fin, hvor der dog var lidt ventetid på at få en plads. 

4
Under løbet 

Startområdet var på en stille villavej, hvor der var fin plads til at starte på. Løbet blev skudt i gang, og der var en chip måtte der gav alle deres personlige start tid, ligesom der selvfølgelig også var en tilsvarende måtte i målområdet. Så man slap heldigvis for massen i startområdet.

Ruten var præcis som beskrevet: ”bil fri” og ”ikke helt flad”. Ruten forgik på stier rundt i Aalborgs østlige bydel, hvor man blandt andet kommer forbi Aalborg universitet. Ruten var meget ensformig, da hele ruten forgår på en ca. 2 meter bred asfalt sti i mellem diverse rækkehuse.
Ruten var markeret op med en grøn streg hele vejen rundt på ruten, dem fik man dog ikke brug for, da der var hjælpere der hvor det kunne gå galt, jeg vil vove at påstå at man ikke kan løbe forkert! Yderligere var der også pile og kilometerskilte for hver km.

Ca. for hver 5. km. var der et depot. Depotet var dog lidt skrabet, da der kun var vand og saft. Men på sådan en varm dag, var det dog meget velkommen! Jeg savnede dog lidt frugt, da et halvmarathon, for nogle, er et meget langt løb.

Ruten var perfekt for tilskuerne, da der var græs rundt om stort set hele ruten. Og på en smuk solskinsdag som denne, var der selvfølgelig mange heppere ude, der hver og en bidrog til en god stemning i Aalborg øst!

3
Efter løbet 

Målområdet lagde på en cindersbane bag hallen. Man når at løbe ca. 150 meter op til målstregen, hvor der var masser af tilskuere til at klappe en i mål.
Kort (!) tid efter løbet modtog man en sms med ens sluttid, det var virkelig god stil, og der kunne de store løbsarrangere virkelig lære noget der!
Efter målgang var der masser af vand, saft, æbler og appelsiner.
Da jeg gik i bad, ca. 1 time og 45 minutter inde i løbet var der masser af plads i omklædningen, men kunne godt forestille mig at det blev lidt trangt når hovedfeltet kom ind, men med over 600 deltagere, må man også som deltager være forberedt på sådanne senarier.

Efter løbet blev der budt på boller og varm kakao i hallen, hvor der ligeledes var præmieoverrækkelse og en del lodtrækningspræmier. En foreløbig resultatliste blev hurtigt lagt på nettet, men diplomet skulle man dog vente lidt på og selv printe ud der hjemme.

4
Løbets helhed 
Alt i alt en dejlig dag i Aalborg, og et løb der klart kan anbefales både til debutanter og til de rutinerede!Løbet vil jeg helt klart anbefale både til nybegyndere og til de mere rutinerede løbere. Vi lander på en lille 4er! wink

4

#1

Allan Korsgaards billede

Hej

Er meget enig med Dennis i hans anmeldelse af løbet smiley bare vejret uha uha super duber, men der var lige en ting som var virkelig "Træls" det omklædningrum jeg var i kom der kun iskoldt vand ud af bruseren (føj for den) godt nok havde vi svedt på ruten , men så kold en dusch var ikke lige det man drømte om, det må da kunne lade sig gøre med lidt lunken vand næste år, for er ikke mere skræmt ind jeg nok skal dukke op igen næste år tak for et ellers super godt løb.

Mvh Allan.    

#2

Dennis Odgaards billede

Uha, det var måske lidt for meget "forfriskende"! :) Jeg havde rigeligt med varmt vand, men jeg var vist også nr. 2 under bruseren, så det var jeg ikke lige klar over at der manglede. Men det ser man generelt mange steder i de "gamle" haller, når de bliver presset af 500-600 løbere!
Eneste jeg oplevede der var "træls" winkvar at der var meget beskidt i omklædningsrummene, pga. en folk fodboldspillere der havde vadet rundt i deres støvler. Men jeg synes ikke rigtig at jeg ville klantre løbsarrangørerne for det!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk