Nationalpark Thy Marathon

ATs billede

Det er 2. år der arrangeres løb i Nationalpark Thy og jeg glæder mig til at deltage igen i år.
Løb er nærmest blevet en nationalsport og her er et arrangement hvor alle kan deltage, og op til løbet har der også været mulighed for fælles træning 3 gange i ugen fra uge 8 og frem til d.d.

Før løbet 

Tilmelding til løbet sker via løbets hjemmeside www.nptmarathon.dk via et link til Ultimate Sport Services som fungerer upåklageligt, man kan vælge mellem distancerne
1/1 Marathon til 400 kr.
1/2 Marathon til 200 kr.
1/4 Marathon og 1/8 marathon til 150 kr.
Udover selve løbene er der også mulighed for at deltage i et Gå Marathon til 150 kr. løbet startede kl. 06:00
Det fremgår ingen steder at ruterne er DAF opmålt.
Der var mulighed for efter tilmelding på dagen mod betaling af et ekstragebyr på 50 kr.
Hjemmesiden er overskueligt opbygget og jeg havde ikke problemer med at finde de informationer som var relevante for mig.
Jeg har valgt at løbe ½ marathon som jeg også gjorde i 2009 til debut løbet, så det var spændende at se om noget efter min mening var blevet forbedret.
Start tiderne var blevet lavet om i forhold til sidste år så løbene starter forskudt, hvilket var en klar forbedring.
En ekstra god service de ydede var at man kunne få hele startgebyret tilbage hvis man blev syg eller skadet inden tilmeldingsfristen udløb den 27. august 2010
Jeg kom en lille time før startskuddet og der var ingen problemer med parkering der lå ca. 1 km. fra startområdet, nummerudleveringen var overstået i løbet af ganske få minutter, og så var det bare at få monteret chippen fra Ultimate i skoen og vente til start, jeg kunne se der var mange der havde benyttet sig af at man kunne hente nummeret og løbstrøjen i dagene op til, hvilket gjorde det dejligt nemt og hurtigt for os der ikke havde denne mulighed.
Da jeg var omklædt hjemmefra benyttede jeg mig ikke af det opstillede telt til omklædning, men det så ud til at virke upåklageligt.
Der var ingen fælles opvarmning, men der blev speaket og hele tiden blev vi gjort opmærksom på hvor lang tid der var til start.

Under løbet 

Løbet blev skudt i gang og vi satte i løb, der var annonceret skiltning for hver 3. km. og det svarede meget godt til det jeg oplevede, publikum var der ikke mange af langs ruten, jeg tror de kunne tælles på to hænder. Der var hjemmeværns folk og politi til at stoppe trafikken de få steder vi skulle krydse vejen så der var styr på sikkerheden.
Depoterne lå med 4 kilometers mellemrum og indeholdt vand, energidrik og bananer, der kunne jeg personligt godt tænke mig at der f.eks. også var appelsiner, jeg oplevede ikke kø ved depoterne.
Ruten ligger i Nationalpark Thy og underlaget er hovedsagligt skovveje/stier i et varieret terræn der ikke ligefrem gør det nemt at løbe i et jævnt tempo, de sidste ca. 4 km. løbes på asfalt og stiger en del.
Området der løbes i er utrolig smukt og man løber gennem åbne klit arealer og skov hvor det eneste man hører er løbernes pusten og skonedslag, hvis man er så heldig at man på et tidspunkt er alene, er det måske det tætteste man kommer på runners high uden at være det.
Der var i målområdet aktiviteter for børnene sammen med naturvejledere fra Skov- og Naturstyrelsen hvor de kunne beskæftige sig med små lege eller byg en båd og lade den sejle på søen, hvis børnene blev sulten var der også mulighed for at lave snobrød.

Efter løbet 

Målområdet var noget overbefolket, og det var lige før man løb ind i mængden inden man havde passeret den sidste måtte til tidstagning, dette gjorde det også besværligt at komme hen til depotet for at få vand, energidrik eller kakaomælk, men ellers var der det der skulle være lige bortset fra frugt som de løb tør for.
Der var enkelte telte og boder hvor man kunne købe sandwich, vand mm.
Man havde mulighed for at tage et ”økologisk bad” i Nors sø som ligger 50 meter fra målområdet, hvis man ville have et alm. bad var der mulighed for det i Thy Hallens svømmecenter som ligger et godt stykke væk fra arrangementet.
Kort tid efter løbet modtog jeg en sms med mit resultat.

Løbets helhed 

Jeg synes det meste fungerede upåklageligt og at det var et godt arrangement i meget smukke omgivelser der i dag viste sig fra den bedste side.
Løbet adskiller sig meget fra byløb, og det er for mig et kæmpe plus at man slipper for alt det gøgl og larm der ofte er til sådanne løb, ruten er ikke den hurtigste og der er mange steder hvor det er besværligt at komme forbi hinanden, hvilket også har sin charme.
Mht. til forplejning efter løbet og målområdet kunne det være ønskeligt at der var en sluse eller et område hvor det kun var løber der havde adgang, så man kunne få lidt vand og evt. et stykke frugt uden at skulle kæmpe sig gennem en mængde tilskuere.

Billeder

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14785:

JETs billede

JET

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk