Midtjysk Bjergmarathon 7. juni 2009

Cecilia Arendals billede
Før løbet 

På hjemmesiden http://www.midtjyskbjergloeb.dk/news.php er al information samlet. Både omkring tilmelding løbet og resultater. Det online tilmelding via ”Ultimate Sport Service”, der også står for chip, tidsmåling og resultatsopdatering. Det var muligt at løbe med egen chip.
Hjemmesiden har både rutevisning, højdekurver samt højdeprofiler der giver et uhyggeligt godt billede af, hvad der venter de spændt tilmeldte løbere.
For 325,- + 13,29 i gebyr får du mulighed for at prøve kræfter med bjergene i Danmark.
Der er dog både 27 km, 12 km og 2 børneløb. Der var mere end 1100 tilmeldte og over 240 på marathondistancen.

Det er nemt via kortene at forberede sig på de oplevelser der venter forude, især hvis man er lokalt kendt eller har løbet de 27 klassiske km før. Der er ikke marathondistance hvert år.

Der var lidt problemer med at komme ind på parkeringspladsen der lå en bakke væk, så vi satte bilen på vejen til parkeringspladsen. Det var vist ok.

Det var meget nemt at få startnummer, der var borde til hver distance. Skolegården, der dannede ramme om start og mål, gav læ og lidt græs at sidde på. Der var mulighed for værdiopbevaring under trygge forhold. Omklædning og senere bad i nærliggende halfaciliteter. Taske med tøj kunne stå enten der eller i skolegården.

Under løbet 

Du løber med chip, så tidtagningen er perfekt. Der er flere målinger på strategiske steder og det kræver lidt ekstra informationer at forstå mellemtiderne. De informationer er nemt tilgængelige. Og det er et løb hvor det er svært at lave negativ split-tid på marathondistancen, da bjergetapen gennemløbes to gange på sidste halvdel.
Løbet blev skudt i gang få sekunder før tid (ifølge chippen), men der var ingen tvivl om, hvornår starten for marathondistancen gik, hvordan de øvrige løbere kom afsted ved jeg desværre ikke. Men på ruten mødte vi både 27 og 12 km løbere...så de var skudt afsted.

Skiltningen var rimelig, vi gennemløber en del af bjergdistancen 2 gange, der var kun skiltning for den sidste omgang.
Depoterne lå for hver 4. -6. km og de var fantastisk hjælpsomme (ind imellem med bemærkninger om at drikke rigeligt fordi det var varmt eller der var langt til næste depot), i den bedste mening...og især de sidste 12 km var de klappende og opmuntrende, men da havde de/vi jo også været ude i over 4 timer.

Der var frivillige på ruten til at vise vej de steder hvor der kunne være tvivl....mange pile og bånd også. Der var cykelhare for en del af ruten. Jeg er usikker på om de tog med op på de stejle stigninger....jeg benyttede mig nemlig ikke af ”haren”.

Underlaget var grusstier, med skiltning for de grelle steder med mange huller og sten...og de stejle stigninger.

Ruten var meget varieret skovterræn, og når man var sidst i feltet også meget stille.

Efter 30 km vendte vi i målområdet for at løbe 12 km ud igen på et par stejle stigninger. Vi så en enkelt stå af der... det var viljestyrke, løbeglæde og ikke mindst Jens Palm og Claus Ø, der fik mig ud på sidste del.

Et lille rytmeorkester spillede ene og alene op for vores skyld, det gav lige de sidste kræfter til at løbe ...næsten løbe de sidste 2 km til mål.

200 mænd ( 2.55 var vindertiden til Henrik Simonsen) og 21 kvinder (3.21 til Henriette Jacobsen) gennemførte.

Efter løbet 

Der var stadigt både løbere og hjælpere med medaljen og speaker på pladsen i målområdet til de sidste løbere. Væske og frugt i rigelige mængder og mulighed for at købe mad.

Der var samaritter til at tage sig af vabler og der var ledigt på briksen. De havde ikke haft travlt, så det var løbere med erfaring der stillede op. Eller også var vejret og underlaget ikke til at løbe sig i stykker på.

Præmieoverrækkelse og hvad der af følger var afviklet længe inden jeg var i mål. Det var så ok.

Det var nemt at få bad og der var med 21 kvinder masser af vand i den bruser der virkede, når vi nu ikke kom i mål samtidigt.
Men vandet var varmt og det var skønt. Hos mændene var der vist ikke varmt vand til alle. Og der var jo flest mænd til dette løb.

Løbets helhed 

Når jyder siger ”Danmarks hårdeste motionsløb” kan det vel afskrække en del.
Løbet afvikles med en ro og sindighed og et blink i øjet. Du mødte flere af de mest garvede løbere i Danmark til dette løb. Flere havde løbet 100 km den 5.juni og endnu flere havde løbet marathon både fredag og lørdag.
Jeg fornemmede respekt for at det var ok bare at gennemføre, hvis man havde stillet op.

Dette løb anbefales på det varmeste, hvis man skal afprøve sin viljestyrke.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14682:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk