Lillebælt Halvmarathon 2012

Søren H. Mikkelsens billede

Lillebælt Halvmarathon blev kåret som årets bedste motionsløb i 2011, så jeg havde store forventninger til dette års løb, hvor startnumrene allerede var udsolgt den 4. oktober 2011.

Løbet er allerede en ”klassiker” for mange løbemotionister, selvom det kun har været afviklet 5 gange, og det skyldes en kombination af udfordring, samvær, naturoplevelser, PR og et godt set up af arrangørerne. Når man gentagne gange afvikler et flot løb, med mange tusinder løbere, spredes det gode budskab hurtigt blandt løbemotionister, klubber og firmaer m.v. Det er den bedste PR, og det er dette løb et godt bevis på.

Temperaturen var omkring 10-15 grader med en let brise og der var tørvejr under hele løbet.  

Før løbet 

Lillebælt Halvmarathon har sin egen hjemmeside www.lillebaelthalvmarathon.dk som er ualmindelig informativ og brugervenlig. Her kan man finde alt om løbet, f.eks. tidligere års resultater, videoklip og  henvisning til facebook m.v.

Ved tilmelding blev man linket videre til www.sportstiming.dk og det fungerede godt.

Prisen for deltagelse var 380 kr. (+ 12 kr. i gebyr). Prisen inkluderede en tøjpakke, bestående af T-shirt og tights til de første 3000 tilmeldte. Herefter var der en T-shirt til resten. Det var også muligt at tilkøbe andet løbetøj og hotelophold i forbindelse med tilmeldingen.

Der var selvfølgelig ikke muligt at eftertilmelde sig til løbet, da det var udsolgt. Til gengæld var der en livlig handel med startnumre på facebook og andre sociale medier m.v. i perioden op til start.

Prisen var meget rimelig i forhold til løbets kvalitet, herunder ydelser, forplejning og oplevelser m.v.

Afhentning af startnummer og engangschip m.v. kunne ske i Fredericia Idrætscenter den 3. maj eller i Middelfart på løbsdagen den 5. maj. I denne forbindelse var der arrangeret en sportmesse begge steder, hvor man kunne blive fristet til mange gode køb.

Der var mulighed for parkering, omklædning, bad, værdiopbevaring og toiletbesøg i nærheden af startstedet. Endvidere var der shuttlebusser, som kørte i pendulfart til/mellem start- og målområdet, både før og efter løbet.

Generelt var der en ualmindelig god service overalt og rigtig mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.

Der var ingen opvarmning inden start, men der var rigtig mange og gode informationer, som også blev vist på storskærme. 3 minutter inden start begyndte nedtællingen på storskærmen samtidig med at der blev ønsket et godt løb til alle. 

5
Under løbet 

Startområdet i Middelfart var delt i to, med lige mange løbere i hhv. Havnegade og Hessgade. Efter 2,3 km, lige før den gamle Lillebæltsbro, blev alle løberne ledt sammen uden større gener.

Der var fine væskedepoter ved 5 – 8,5 – 12,3 – 15,5 og 18,5 km. Alle steder var der servering i begge sideraf vejen, hvilket var meget rart. Der var både energidrik og rent vand ved alle depoter.

Undervejs var det muligt at følge en fartholder med ballon. Der var fartholdere fra ønsketider fra1.30 til 2.40. Maks. tid for gennemførsel var 3 timer, hvilket blev markeret med en opsamlingsbus og cykler.

Hele distancen foregik på gode brede asfaltveje og var lettere kuperet. Flere steder var der levende musik, hvilket var rigtig hyggeligt. Samtidig var der mange tilskuere langs ruten, som alle var meget gode til at heppe løberne frem.

Rutenvar fint afmærket for hver km (også et skilt, da der manglede 500 meter). Endvidere var ruten DAF opmålt, og det passede meget godt med mit GPS ur, som stod på 21,15 km, da jeg krydsede målstregen. 

5
Efter løbet 

Der var rigtig god plads i målområdet, selvom der var 11.000 løbere, og umiddelbart efter at have krydset målstregen, kunne man få væske. Længere fremme var der energidrik, chips, frugt og gratis øl, hvilket var et hit hos rigtig mange, især mænd.

Der var fine præmier til vinderne (M/K). Til gengæld var der ingen lodtrækningspræmier.  

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.lillebaelthalvmarathon.dk (link til www.sportstiming.dk). Her kan man også udskrive diplom.   

 

5
Løbets helhed 

Lillebælt Halvmaraton 2012 var et stort og veltilrettelagt motionsløb, som skulle leve op til sidste års kåring som ”Danmarks bedste motionsløb 2011”. Jeg synes at det er svært at finde kritiske ting omkring løbet, og det levede op til mine høje forventninger. Det er tydeligt, at arrangørerne er professionelle og har prøvet det før.

Det er en stor folkefest, hvor løbere på alle niveauer kan hygge sig sammen i flotte rammer, herunder en tur/retur over den gamle Lillebæltsbro.

Jeg ved ikke om løbet genvinder sin status som ”Danmarks bedste motionsløb 2012”, men det vil klart blande sig i toppen over gode danske motionsløb 2012, hvorfor jeg kan varmt anbefale løbet. En anbefaling som jeg deler med alle dem jeg snakkede med i forbindelse med løbet samt de 3 jeg havde med i bilen fra Hedensted. Alle var enige om, at det er løb i international klasse! 

5

#1

Anonyms billede
For det meste enig. Dog punktet med fartholdere, det er vist taget ud fra reklamen for løbet. I startområde 2 manglede en del af dem. Det bør ikke blive Danmarks bedste.

#2

Anonyms billede
Er ret uenig i mange af betragtningerne. Transport til og fra p-plads var utrolig ringe og kom selv for sent til start pga af alt for faa busser. Maalomraadet var kaos, dejligt med vand og chips etc, men meget trangt. Fin rute, super venlige frivillige og perfekt opbakning fra de mange tilskuere, men loeber den ikke igen pga den ringe infrastruktur og planlaegning

#3

Anonyms billede

Jeg er også lidt skuffet. Men det er trods alt et udemærket løb.

Busserne var der lang ventetid på. 35 min hvor man blev kold i hele kroppen inden løb. Plus der er for mange løbere med. De kan roligt skære 2-3000 løbere fra.

Jeg kan personligt bedre lide de små løb, hvor der ikke er så mange deltagere.

Korup Halvmarathon er for mig det bedste løb jeg har været med til.

#4

Anonyms billede

Synes man fremover kun skulle have et startsted. Oplevede selv og hørte fra andre løbere at man blev skilt fra bekendte. Hvis de store marathonløb  kan have et startsted burde et løb med 11000 også kunne gøre det. 

#5

REVI71s billede

Det er 3 år siden jeg sidst deltog i Lillebælt, så en dengang kanonoplevelse er svær at leve op til.

Jeg synes ikke man helt kan give topkarakter til startproceduren, hvor jeg ikke kunne nå den rette startplacering 20 min. før tid pga. menneskemængden på Havnegade. Jeg mødte desuden i 2 omgang officiels som ikke kunne fortælle mig, hvor jeg kunne hente mit startnr., da jeg var kommet for uforberedt  afsted, og yderligere var lidt stresset af at have holdt i 20 km 1. gears-kø. på vej til Middelfart. Min fejl!!! ....men når man står i et depottelt, burde man måske være lidt orienteret?

Jeg er ikke enig i en så høj karakter under løbet, da den store menneskemængde gør at man kan have svært ved at løbe så hurtigt. Jeg tror mange stod i det forkerte startområde ift. egne ambitioner. Det var svært at finde den rette position i den sidste ½ time inden løbet, hvor jeg så en del stod i kø uden for afspæringen på Havnegade, og var forhindret i at komme ind.Der gik ca. 5 km før jeg reelt set ikke blev ramt af albuer, blev bremset eller selv bremsede andre (omkring 1:45 ballonen) Vedrørende væskedepoter: Dét kan ikke gøres meget bedre med tydelig markering, og det med at de står forskudt i højre og venstre side gør at man fint kan drikke uden at tabe væsentlig med tid.

Jeg vil dog gerne give topkarakter for forholdene efter løbet, hvor det tidligere har haltet voldsomt i Middelfart!! Dette har man forbedret markant ift. tidligere!!

Det var en godt område med alt hvad en løber kunne tænke sig, og man kom hurtigt og nemt frem til væske taget de mange mennesker i betragtning. Der var MASSER af frugt, væske, chips og ØL! Intet bedre end øl efter at have løbet! Jeg har i de tidligere udgaver af Lillebælt Halvmarathon set folk besvime i kødannelsen efter målgang, hvor jeg endda også har oplevet, at jeg aldrig fandt depotet efter løbet. Herligt at løbet i dag er verdensklasse! - hvilket er ret svært også, også når man sammenligner medandre store løb..

Lillebælt Halvmarathon er i topklasse, men denne anmeldelse er nu lidt for positiv. Jeg er nok også påvirket af. at jeg ikke bryder mig om så mange mennesker, som påvirker mit løb i så lnag tid efter starten er gået. Jeg ved ikke, hvorfor man ikke oplever det samme ved eks. Copenhagen Marathon med ca. det samme antal deltagere. Måske er det også forskellen i tempoet og typen af halv- og helmarathonløbere? Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes det er tydeligt ift. andre store løb, at der er mange urutinerede løbere, som "forstyrrer" ved at løbe på kryds og tværs af feltet, hvor jeg tit bemærkede at overhale de selvsamme få kilometer senere med mit jævne løbetempo..

#6

Bjørn Enemark Johnsens billede

Er helt enig med denne lille skrivelse om Lillebælt.

 

Et helt igennem gennemført og smukt løb, med god plads og god forståelse for alle niveauer. :) Glæder mig til næste år hvor det bliver 3. gang i middelfart.

Utroligt at man kan få 9.000 løbere (da det faktisk kun var 9000 der mødte op og gennemførte) sendt afsted fra en så lille by.

6 ud af 6 stjerner. Fantastisk. :)

Alle løb er jo fyldt med nye løbere hvilket kan være lidt usikkere i deres start og færden. Det er dejligt at man kan være med til at hjælpe alle disse på vej og være lidt en fartholder for nogen der prøver at sætte PR.

Jeg synes på ingen måde det er en for positiv anmeldelse, da der er 9000 gennemførende løbere og derfor 9000 forskellige anmeldelser. Dog glad for at se at der er andre der havde samme fantastiske oplevelse af denne smukke rute og byfest efter løbet. :)

 

 

#7

Anonyms billede

Der var flere end 9.000 der gennemførte...vi er nemlig en hel del, der ikke har fået registreret vores tid pga af problemer med chippene. Det er rigtig træls, og man kan ikke få etiketten som Danmarks bedste løb, hvis ikke der er styr på tidtagning og opmålingën :(

#8

Brian Andersens billede
Utrolig godt løb hvor alt bare virkede professionelt. Ved ikke hvordan jeg undgik de chip og øllerne, men må havde gået lige forbi dem. De anbefalede at man kom i god tid og jeg var på parkeringspladsen 2,5 timer før start. Gik direkte ind i en bus og blev kørt til mit start område, hvor jeg fik mit nummer uden ventetid. Et stort plus var naturen og især vejret. :) 10/10 stjerner fra mig.

#9

Anonyms billede

Jeg har været med samtlige gange løbet har fundet sted, og det har været rigtig dejligt at se, hvordan løbet er blevet bedre og bedre år for år, fordi løbsledelsen hele tiden har taget kritikken til sig og rettet fejlene inden næste års løb.

Med 10.000 løbere til så lille en by, burde enhver kunne tænke sig til, at der vil være trængsel, og når man så ydermere opfordres til at komme i god tid - 2½ time - før, så synes jeg ikke, at der er grund til at beklage sig over, at man ikke kan komme ind på startområdet. Det samme kunne man i mange år opleve til Københavns Marathon, inden de flyttede startområdet. Jeg synes, det er en fin detalje med en gangbro over løbsområdet, så de indkomne løbere ikke bliver forstyrret. Alligevel så jeg nogle, der kæmpede sig ud gennem hegnet for at tage den letteste vej og dermed forstyrrede målområdet.

Ja, og jeg fik heller ikke nogen chips, fordi jeg er en langsom løber. Jeg fik at vide, at der var blevet indkøbt 14.000 poser, så mange må have hamstret, hvilket jeg synes er meget ufint!

Jeg kan kun give både dette og sidste års anmelder ret i anmeldelsen af løbet. Er der "kiksere" såsom mangel på chips og trængsel, er det løbernes dårlige opførsel, der er skyld heri. Et meget flot og velorganiseret løb, det til fulde har fortjent 5*****

Anette

#10

Cuddys billede

Er også enig i langt det meste i anmeldelsen. Hurtig nr. udlevering, hurtig bagage check-in, fantastisk rute, kanon tilskueropbakning og fin forplejning efterfølgende.

Eneste punkt jeg synes der halter, er shuttlebusserne. 2 busser til at flytte alle dem som parkerer på "toyota" grunden er ikke nok. Jeg var der kl. 12, og der var ventetid (45 min.) Der burde være et par stykker mere, især lige til spidsbelastning.. Det samme gjaldt hjem, her kunne 2 busser heller ikke følge med.

Selvfølgelig kan man komme på et uheldigt tidspunkt, hvor busserne lige er kørt, men kritikken var den samme sidste år, og jeg kan ikke se man har ændret noget som helst..

 

#11

Løbsanmelderens billede

Hej

Tusind tak for de mange tilbagemeldinger.

Jeg har især hæftet mig ved, at buskørslen ikke har virket helt efter hensigten. Jeg kørte ikke selv med

busserne, da jeg uden problemer kunne parkere meget tæt på start- og målområdet, så jeg oplevede ikke

 selv problemerne. Jeg snakkede dog med flere, som var godt tilfreds, men jeg kan nu også forstå at flere

ikke har været tilfredse. Det er noteret.

Ja, der vil altid være  lidt trængsel, når så mange løbere mødes for at løbe sammen, men jeg synes altså at

arrangørerne har klaret problematikken så godt som det kunne forventes.  Jeg har løbet i rigtig mange store

byer, og jeg synes faktisk at der var rigtig god plads overalt i forhold til deltagerantallet.

Om løbet har fortjent 5 løbesko? Tjaee, det er jo altid en vurdering, men min vurdering er, at løbet er

meget velorganiseret, og at langt hovedparten af løberne har haft en ualmindelig god oplevelse i

forbindelse med løbet. Stemningen var i top fra start til slut og jeg følte mig rigtig godt tilpas før, under og

efter løbet, hvorfor jeg gav løbet topkarakter.

Tak igen for de mange kommentarer smiley

Søren H. Mikkelsen 

#12

Anonyms billede

 

Lillebælt Halvmarathon har altid været problemer med at få folk ud af målområdet.

I år prøvede de med engangs chip, så man ikke skulle bruge tid på at tage den af ens sko.

Godt initiativ, men så skal lortet også virke.
Jeg kender mange løbere som ikke har fået registreret deres tid.

Det er squ for dårligt.

 

Få tømt målområdet hurtigere og få styr på tidtagningen, så kan der gives 5 stjerner.

 

Indtll da kun 2 stjerner.

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk