Langesøløbet 2010

Henrik Lund Jensens billede

Langesøløbet er det ældste løb på Fyn. Løbet havde premiere tilbage i 1970, og det har været afviklet både om foråret (Store Bededag) og efteråret (september) i mange år. Løbet foregår fra P-pladsen ved Langesø Gods´ smukke hovedbygninger, hvor der også er julemarked og en række andre arrangementer over året. Langesøløbet er et "back to basic"-løb, der stort set ikke har ændret koncept siden 70´erne. Ruten er stadig på 7,2 km, kun startstedet er blevet flyttet to gange gennem tiderne. Man kan ikke forhåndstilmelde sig Langesøløbet, men møder bare op og lægger en 50´er. Hvis man er ti på et hold, koster det kun 40 kr. pr. løber. Og 25 kr. for børn under 15 år.

Før løbet 

Det er nemt at finde start- og målsted. Der er gode parkeringsforhold, enkelte snupper også turen på cykel. Tilmeldingen foregår lynhurtigt, da tre personer sidder klar med startnumre og sikkerhedsnåle. Der er toiletter tæt på, men der er ikke værdiopbevaring (de fleste kommer i bil og har bare 50´eren med i lommen, tror jeg - og løber med bilnøglen). Speakningen var meget kort og ikke specielt informativ, vi fik dog at vide, at det var fugtigt og glat mange steder. Ikke så mærkeligt, da det stod ned "i stænger" på denne dag. Alligevel dukkede knap 400 deltagere op og løb med. Der er ikke fælles opvarmning, hvilket ellers kunne være en god idé i disse smukke omgivelser. Starten er bred, da der ikke er chiptidtagning, og det giver et godt flow på de første 100 meter. Nedtælling fra ti - og af sted.

Under løbet 

Ruten er meget smuk og varieret. Afvekslende med rigtig mange bakker undervejs. Gennem både løvskov og nåleskov. Langs hegn, over åer og ned ved den smukke sø. Forbi kapel-kirken - og op og ned det meste af tiden. Det meste foregår på skovstier, hvor der er gode spor, som er ganske bløde og behagelige at løbe på. På denne dag dog med mange vandpytter og glatte rødder og sten, så vi skulle kigge os for. Vejvisningen er perfekt med både levende poster og pile, ingen er mig bekendt nogensinde løbet forkert på denne rute. Der er ikke væskedepot på ruten. På en varm dag kan dette nemt etableres ved søen, men det er sjældent nødvendigt, da temperaturerne ofte er moderate under løbet.

Efter løbet 

Der er mål samme sted som der startes. Tiden registreres af et stempelur, hvor der står påtrykt på bagsiden, hvad resultatet lød på. Der var 8 sekunders difference mellem den påtrykte tid og "min egen" - andre havde også en lignende forskel. Sportsdrik og vand udskænkes ti meter efter målgang, perfekt. Der var på denne dag 50 lodtrækningspræmier på startnummeret. Der er som følge af tidtagningen med stempelure ikke nogen resultatliste. Fine præmier til de bedste ungdoms- og seniorløbere. Der er samaritter/førstehjælpere til stede under løbet. Der var på denne dag en stand fra en sportsbutik, hvor der kunne erhverves tøj og udstyr til tilbudspriser.

Løbets helhed 

Langesøløbet er velarrangeret og fungerer fint som et "gammeldags løb". Du ved, hvad du får, og du betaler en lav pris i sammenligning med mange andre løb. Servicen er i orden, dog kunne løbet fint peppes op med lidt mere livlig speakning og fælles opvarmning. Forhåndstilmelding og chiptidtagning ville mindst fordoble deltagergebyret. Løbet vinder på sin "herlighedsværdi", de flotte omgivelser og det smukke rute. Det er med en god fornemmelse i maven, at man deltager i det traditionsrige løb, der på sine gode dage har talt op mod 1.000 deltagere. Langesøløbet er for mange fynboer og midtjyder et must og en fast tradition. Et ganske særligt løb, der godt kan løfte sig op til at få tildelt fire løbesko.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14680:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk