Landsstævneløbet 2009

Søren H. Mikkelsens billede

Lørdag den 4. juli 2009 deltog jeg i landsstævneløbet, som var en del af DGI´s Landsstævne i Holbæk. Løbet blev afviklet i strålende solskin (omkring 30 grader) fra landsstævnepladsen, hvor et hav af idrætsudøvere, i et inferno af idrætsgrene, udfordrede hinanden, og sig selv, fra morgen til aften i flere dage. Langs løberuten blev der spillet petanque, håndbold og volleyball m.v. Det er første gang, at jeg har oplevet så meget idrætsaktivitet på et sted. Det var en fantastisk kulisse.
Omkring 1.400 deltagere, heraf mange fra andre idrætsgrene, deltog i løbet. Der var på forhånd blevet advaret om varmen og nødvendigheden af væske undervejs. Heldigvis var der ingen alvorlige uheld, men enkelte løbere måtte udgå pga. dehydrering.

Før løbet 

Landsstævneløbet har sin egen underside på http://www.l2009.dk/ Hjemmesiden bærer præg af det store udbud af aktiviteter på landsstævnet, hvorfor det kan være lidt svær at finde ind til informationerne om løbet. Endvidere nævnte flere, at det havde været svært at finde ud af tilmeldingsproceduren. Der kunne vælges mellem 4 distancer på h.h.v. 5, 10, 21,1 og 42,2 km. De mange distancer medvirkede til, at der var udfordringer for motionister på alle niveauer.
Tilmelding kunne ske via hjemmesiden. Der var 2 muligheder. Man kunne købe hele pakken til 1.200 kr., som gav adgang til flere dages idrætstilbud, kulturelle oplevelser og landsstævneløb m.v. Det var også muligt at købe en endagsbillet til 300 kr., som udover adgang til landsstævneløbet, også gav muligheder for at snuse til de andre idrætter og kulturelle oplevelser m.v., som blev afviklet lørdag den 4. juli.
Prisen (ens for alle ruter) er meget OK i forhold til de muligheder man har på landsstævnet. Hvis man kun vil løbe 5 km og ikke bruge de andre tilbud, er det selvfølgelig en dyr fornøjelse. Parkering foregik hurtig og smertefrit på P-pladserne, som var anlagt ved landsstævnestadion.
Udlevering af startnumre foregik hurtig og smertefrit i nærheden af startområdet. Det var muligt at afhente sit startnummer fra torsdag. Det er en god service, ligesom muligheden for værdiopbevaring. Generelt var der godt styr på begivenheden.

Under løbet 

Ruterne startede alle fra landsstævnestadion, hvor et hav af tilskuere fulgte starten. Der blev løbet med chip, hvilket gav ekstra ro i startområdet (tiden tæller først, når man løber over startmåtten). Marathondistancen startede kl. 10.00 og de andre distancer kl. 11.00.
5 og 10 km blev afviklet på en rundstrækning, hvor 10 km løberne løb to runder. Denne rute var flad. 21,1 og 42,2 km blev også afviklet på en rundstrækning, hvor 42,2 km løberne løb 2 runder. Denne rute var mere kuperet.
Det fungeree rigtig godt, selvom man måtte løbe lidt zig-zak mellem andre landsstævnedeltagere på enkelte stræk. Det er prisen, når man gerne vil have udgangspunkt på landsstævnearealet. Løbet blev kommenteret af en hyggelig kommentator, som sørgede for fortjente klapsalver, når løberne nærmede sig målet.
Ruterne var meget fint og præcis afmærket, og der stod hjælpere alle de steder, hvor man kunne blive i tvivl. Der var nok depoter, hvilket var essentielt i det varme vejr. Endvidere var der smil fra alle hjælperne på hele ruten.

Efter løbet 

Der var god plads i målområdet. Vand, saft, og frugt blev serveret umiddelbart efter målstregen, uden at det gav nævneværdige problemer med kødannelser. Man blev straks efter målområdet bedt om at fjerne sin lånechip. Det foregik ved at man gik over en trailer, hvor søde hjælpere klippede chippen af (sidder med strips).
Der var ingen lodtrækningspræmier eller gevinster til vinderne, hvilket ligger i tråd med ånden i løbet. Alle kan være med. Der blev dog udleveret medaljer til alle som gennemførte marathondistancen.
Resultaterne kan ses på http://www.events4u.dk/ hvor man også kan udskrive et lidt kedeligt diplom.

Løbets helhed 

Landsstævneløbet er et unik løb, som kun afholdes hvert fjerde år (som OL). Det er første gang, at der er blevet arrangeret et organiseret løb på et landsstævne. Det var en succes, hvilket ikke mindst skyldtes den ansvarlige arrangør Hans Bruun-Jensen, som har udført et kæmpe stykke arbejde sammen med hans hjælpere. Der var selvfølgelig små skønhedspletter, men helhedsindtrykket er godt. Jeg kan varmt anbefale kombinationen af løb og landsstævnestemning. Det er unikt! Næste mulighed bliver i Esbjerg om 4 år. Her er igen mulighed at kombinere løb med det sociale sammenhold og tilbud om deltagelse i en lang række idrætter, som man måske ikke har mulighed for at prøve i hverdagen.

Ses vi i Esbjerg om 4 år?

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14684:

Heidi Sonne Dominos billede
Jeg er motionist og løber en del i min fritid. Har løbet 5 maratons og er i gang med at komme i...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk