Løb for Livets marathon 7.marts 2010 i Roskilde

Cecilia Arendals billede

Fire medlemmer af Løb for Livet har sat sig for at løbe 12 marathoner på 12 måneder. Men de kunne også godt tænke sig, at et af maratonerne kunne blive i hjembyen Roskilde, og derfor har Løb for Livet taget initiativ til en marathon under mottoet 'Folkeparkens motionsløb - bare lidt længere'.

Mere end 80 løbere stillede til start. Her i blandt nogle af de mest garvede marathonløbere i DK. Sociale marathon er en unik chance for at følges med disse garvede løbere, snakke og dele erfaringer undervejs . At løbe socialt er en anden diciplin end at disponere sit eget løb. Og det er rigtigt svært skulle det vise sig.

Før løbet 

Hjemmesiden http://www.loebforlivet.dk/ rummede linket til tilmelding på mail. Hurtigt svar tilbage efter bankoverførsel sikrede de 100 mulige deltagere en plads. Mail kort før løbsdagen med informationerne om startnummer, tidspunkter for de 3 grupper af løbere og lidt om bademuligheder efter løbet. Selve løbet foregik i Roskilde Folkepark og rundt om parken, så vi slaop for at veje skulle krydses. Ruten var dog ændret så vi kunne løbe på næsten isfri grund.
Afhentning af startnummer var muligt ½ time før starten for 5 timers gruppen. Informationerne om at det var et socialt løb og at fartholderne skulle respekteres og få lov at være fartholdere, nåede alle vist ikke at høre.
Der var ok parkeringsmuligheder i kort afstand fra start. Der var mulighed for værdiopbevaring med tydeligt startnummer på tasken.
Afslappet og munter stemning i området inden start. Sociale løb giver mulighed for at snakke med løbere, der deler ud af erfaring og glæden ved løbet.

Under løbet 

Selve ruten der skulle gennemløbes 13 gange + en lille prolog og ekstra krølle, var afmærket med kridtpile og –hajtænder…samt en smiley før bestigningen af en mindre stigning. Alt i alt en fin rute. Fartholderne havde deres hyr med at holde samling på tropperne. Det er svært at samle grupper, hvor nogle løber med overskud og skal lægge bånd på sig selv for ikke at løbe for stærkt og andre kalkulerer med lige til deres max.
Muligheden for at falde tilbage til en langsommere gruppe eller hængte sig på en hurtigere gruppe første gang de passeres skaber så mere spredning og lidt udskiftning….samt at depotophold 13 gange og toiletbesøg i kulden betyder noget af en opgave for fartholderne.
Det begyndte rigtigt godt og det sluttede også rigtigt godt og styr på omgangene var der i målområdet.
Så som debut løb, med alt taget i betragtning, var det en god oplevelse at få i bagagen af løb.
Depotforsyningerne var perfekte intet mindre. 3 slags drik, samt cola efter nogle omgange, saltstænger og kage samt små stykker frugt. Søde depotbestyrere og dejligt publikum alle 13 gange.

Efter løbet 

I mål modtages vi med medalje, klap og opmærksomme hjælpere. Der kigger på en for at se om man er ok.
Diplom og startgebyr var pakket med lidt sødt til hjemturen. Startgebyret var faktisk kun et depositum.
Inges Pølsevogn stod med gratis ”udviklet til dagen” fedtfattige pølser og groft brød til løberne, øl og varm kaffe. Og smil. Men våde løbere vil have tørt tøj på og det var en kold dag, så desværre er en del løbere smuttet, når de sidste kommer i mål.

Løbets helhed 

Ja, det er jo forår, men temperaturen sagde noget andet. Ruten var ændret og selvfølgelig ikke DAF opmålt. En social marathon på en rute hvor man ikke er afhængig af fartholderen som vejviser, men dog som omgangstæller blev en svær opgave. Rutens udfordringer betyder også at det kan være svært holde samling på tropperne efter 8-10 omgange. Der er ros til 1.fartholders kamp for at holde fast i tropperne i 4.30 times gruppen, men anarkien rådede den sidste del af løbet. Alligevel tror jeg rigtigt mange har en god oplevelse med hjem i bagagen.
Jeg håber bestemt de i Roskilde vil gentage succes’en.

#1

Nordboens billede

Tak for interessant løbsanmeldelse.

Da jeg ikke har ret meget løbs erfaring, har jeg ikke helt forstået problemerne med fartholderne. Før jeg selv skal i ilden her til foråret ville jeg være glad for en forklaring af hvordan de fungerer (når det foregår som det skal) og hvorfor det var problematisk for dem at holde styr på grupperne (hvorfor skal man feks holde sig i en bestemt gruppe?).

Hilsen Nordboen

#2

Karl Eriks billede

Til et socialt maraton det er man nødt til at holde sammen i grupperne for at kunne være... nå ja, sociale. Som Cecilia skriver, man snakker og deler erfaringer.

Til andre løb, som det du skal til i Aalborg, står det dig fuldstændigt frit for at gøre som du vil, eller kan ;0))

Iøvrigt, lykke til. Det vil være flot hvis du gennemfører i Aalborg.

#3

May-Britts billede

Det er en fartholders opgave at ligge foran gruppen hele tiden. Fartholderen skal holde en gennemsnitsfart, så man kommer igennem på den fastsatte tid.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14685:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk