Himmelbjergløbet 2009

Bramming IF Motions billede
Før løbet 
Tilmelding sker via Ultimate eller ved at man rekvirerer et girokort, men endnu bedre er det at tilmelde sig via netbank og derved undgå gebyrer. Er man min. 10 deltagere, opnår man kr. 5,00 i rabat pr. deltager. Der kan løbes enten 15,1 km, 9,6 km eller 2,65 km. Med løbsnummeret, udleveres en chip, som afleveres i målområdet. Vejret er naturligvis forskelligt fra år til år, men tag ikke de nyeste sko på, i dag var der meget mudder og flere steder faldt/gled løberne. Generel info om løbet hentes på hjemmesiden www.himmelbjergløbet.dk. Siden er ikke specielt informativ, men de vigtigste informationer kan dog findes. Der er mange parkeringspladser, de fleste er dog mod betaling (betalingsanlæg). Prisen er kr. 10,00 – om der er parkeringsvagter ude på løbsdagen vides ikke, så om du vælger at betale eller ej, er en chance/risiko du må tage. Når parkeringspladsen ved nummerudleveringen var fyldt, havde det være super, hvis der havde været hjælpere, som havde ledt trafikken ind på den næste parkeringsplads. Nummerudlevering sker efter alfabetisk orden – pr. efternavn – fandt jeg ud af, der var ingen information om dette. Omklædning sker på Gl . Rye Skole, Nyvej 1, Gl. Rye – desværre et stykke fra start/mål ! Der var ingen mulighed for at få opbevaret værdigenstande i start-/målområdet. Udover dem i teltet med løbsnumre og info, så jeg ingen hjælpere i området, hvis der var nogle, burde de have haft veste eller andet på, så man kunne se, hvem man kunne henvende sig til med spørgsmål. Toiletforholdende er dybt kritisable, der er kun 3 toiletter til herrer og formodentligt det samme til kvinderne, dette blev dog ikke efterkontrolleret. Ved "inspektion", manglede toiletpapir på det ene af de 3 toiletter og der var næsten tømt på det andet, jeg henvendte mig i informationsteltet og gjorde opmærksom på problemet, svaret var blot at det kunne man ikke tage sig af, da toiletterne tilhørte ejerne af Himmelbjerg Tårnet….hvor blev løbsledelsens ansvar af? Dette er absolut ikke godt nok, der burde have været nogle toiletvogne og som minimum hjælpere, som sikrede der hele tiden var acceptable toiletforhold for de 1.556 deltagere og deres familie – godt jeg ikke skal rydde op i skoven efterfølgende – men det er sikkert også Tårnets ejere, som har dét problem…:syg: Starten er på toppen af Himmelbjerget, det er kaotisk, men desværre er det nok ikke muligt at ændre uanset, hvor mange startgrupper der måtte være. Hver rute - undtaget 2,65 km - har 3 startgrupper med 5 min. imellem. På 2,65 km er der kun præmier til børn op til 14 år. Der er ingen fællesopvarmning.
1
Under løbet 
Skiltningen er stort set ok – dog kom 8 km og 9 km skiltene hurtigt efter hinanden, vi var flere som var enige om, der ikke kunne være én km imellem !? Da det meste af ruten går gennem skoven på små stier, er der ikke meget publikum her, men den sidste halve kilometer op ad bjerget, er der god opbakning og tilråb – det er også her du har brug for al den hjælp du kan få. På de fleste kritiske steder, stod der (vist nok) hjælpere, men ingen havde vest eller andet på, som fortalte om der var tale om hjælpere. Ved ca. 5 og 10 km, er der udlevering af vand og saft. Desværre har mange af de stejle bakker på ruten også smalle stier, hvilket gør det umuligt at komme forbi, medmindre man er én af de første – eller sidste. Det siger sig selv, at Himmelbjerg Løbet er med bakker, men tro mig, der er MANGE bakker og løbet ligger efter min vurdering, i den hårde ende af små og mellemlange distancer. Det er alt taget i betragtning, absolut en flot rute og den foregår vel i noget af den flotteste natur vi har.
3
Efter løbet 
Målområdet er samme sted som start, men generelt er løberne hurtige til at trække væk – der blev ikke spottet nogen hjælpere i målområdet, men vi fandt tilfældigvis en tønde, hvor chippen kunne afleveres. I målområdet blev der udskænket vand og saft – længere ned i dalen, i samme telt, hvor løbsnumre tidligere blev udleveret, stod der ubemandede kasser med frugt, påhæftet seddel, som fortalte der max var 2 stk. frugt pr. person - disse kasser så man kun, hvis man holdte til venstre, der var ingen tydelig angivelse med, HER ER FRUGT. Der er ingen boder – udover dem med souvenir fra Himmelbjerget. Der er lodtrækningspræmier på løbsnummeret, og gevinsterne udleveres i informationsboden.
2
Løbets helhed 
Løbet foregår i en fantastisk flot natur, og det er den absolutte årsag til, jeg kan anbefale løbet, som noget der skal prøves. Jeg mener løbsledelsen bør stramme op på især toiletforholdende og hjælpere i området, ligeledes bør der være mulighed for opbevaring af værdigenstande og meget gerne adgang til et stort telt med bænke, hvor man kunne sidde og nyde en kop kaffe eller sin medbragte mad. Min samlede vurdering bliver 3 sko - så ingen skræmmes væk - men karakteren er kun båret oppe af den smukke natur.
3

#1

Allans billede
Det lyder som om, der er noget at rette op på ::-((

#2

Anders_ghs billede
Jeg bor i Skanderborg, så jeg havde faktisk tænkt mig at løbe løbet næste år, men det der lyder simpelthen bare ikke godt nok, så det springer jeg nok lige over. Anders

#3

Bedouinas billede
Hej Poul. Flot og meget informativ anmeldelse, som bekræfter min teori om, at Jylland er et u-land, hvor man altid skal medbringe toiletpapir, ligesom når man rejser i andre u-lande ::-) Jeg har aldrig løbet dette løb, men det har altid stået på min ønskeliste, og det gør det stadig, selvom det ikke lyder særlig velorganiseret. For såvel som der er en herlighedsværdi, når man køber hus, er der det også, når man køber løb :::-) Når det er sagt, må løbsledelsen dog være klar over, at de alligevel skræmmer nogle løbere væk med disse forhold, men måske er de ikke interesserede i, at løbet bliver større, siden de tilsyneladende er lidt ligelade med løberne ::-( Løbet kan måske heller ikke tåle at blive større, for det lyder lidt kaotisk ved start :confused: Bedouina

#4

Bramming IF Motions billede
Hej ! Der er helt klart noget at rette op på, men jeg synes helt sikkert også I bør prøve løbet - der er kaos i starten, men hvilket løb har ikke det. Det er hårdt men også en oplevelse og mon ikke løbsledelsen tager kritikken til efterretning - jeg har på en anden webside :::-) - læst at en af hjælperne bekræfter en del af min kritik - men tag selv papir med, better safe than sorry ;;-) Vi ses på Bjerget i 2010 - de skal have en chance mere, og nu ved løbsledelsen vi holder øje med dem :;-)

#5

FangMigs billede
Så må vi hellere anbefale, at der fremover indgår en tarmskyldning, når I køber en Brobizz... Anmeldelsen forekommer mig noget toiletfikseret. Hvorfor ikke blot konstatere, at her er noget, der skal ændres - uden at blive alt for tøsefornærmet? Løbet skal have alle mine anbefalinger - men jeg har heller ingen penge, og jeg kom på tønden hjemmefra.

#6

Bedouinas billede
Hmm, kan godt forstå, hvad FangMig mener. Der er jo aldrig toiletter nok, og det kan der simpelthen heller ikke blive. Det er og bliver et evigt problem, for vi vil jo allesammen gerne lige "tisse af" inden vi skal løbe. Enten vi har noget at komme af med eller ej, er det næsten blevet et rituel, vi bare skal igennem inden start :::-) Egentlig er det vel heller ikke toiletterne, du skal "inspicere", men løbet :D Som før nævnt mener jeg, at der også er en herlighedsværdi, når det gælder løb, og det er vel også bedre, at det er en smuk rute fremfor perfekte toiletforhold. Selvfølgelig kommer det også an på prisen. Jo højere pris, jo mere perfekte forhold kan man vel forlange. Hvad kostede løbet iøvrigt? Bedouina

#7

Bramming IF Motions billede
Hej igen ! Som Testløber kigger vi på hele arrangementet, der er mange ting vi vurderer, bl.a. toilet- og omklædningsforhold. Min kritik går primært på, at man fra løbsledelsens side, fraskrev sig ansvaret for, at der mangler noget så vigtigt som toiletpapir - køb dog en sæk papir :b Godt at "fang mig" kom på "tønden" hjemme - ellers havde indlægget sikkert haft en anden drejning ;-) Jeg er enig i, at toiletforhold ikke må overskygge resten af løbet, som jeg iøvrigt jo mange gange har anbefalet - og ingen er vel "tøsefornærmet" ;-) Bedouina: Løbet koster kr. 90,00 - og helt sikkert pengene værd !!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15344:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk