Hesselagergaardsløbet 1.august 2010

Cecilia Arendals billede

Mange landsbyer har en motionsuge/weekend hvor idrætsforeningerne samler kræfterne og laver event med bevægelse. Hvis der er ildsjæle skabes også gode løb, der har stor lokal deltagelse og opbakning. Og hvor meget måske afhænger af vejret, hvis der skal være tilskuere. Og vejret idag var bare perfekt.
Hesselagergårdsløbet er et fint lille løb med 3 distancer og sidekørende også 3 distancer cykelløb.
Et sådant løb er på forhånd afskåret fra max sko i en anmeldelse. Feks fordi løbet ikke har DAF opmålt rute osv. Med det i tankerne når anmeldelsen læses, er både 2 og 3 sko udtryk for at løbet er værd at køre efter

Før løbet 

Du kan tilmelde dig online via hjemmesiden www.hfsmotion.dk, hvor du også kan se ruterne (opmålt med Iforms ruteplanner).
Parkering både til bil og cykel umiddelbart ifb med start og målområde.

Det var nemt på dagen at få startnummer for 20, - ekstra og faktisk også meget nemt at få det ændret til anden startgruppe eller andet navn. Hjælpsomme folk til at tage bagage, vise vej til omklædning, udlevere numre, hente diplom i teltet hvor der var plads til at vente i tilfælde af regn.

Der blev løbet med lånechips for første gang. Noget kunne tyde på ambintioner om at tiltrække flere deltagere. Der var klart flest tilmeldt ½ maraton distancen. Priser for deltagelse var rørene pris mellem 50,- og 90,- og heldigvis differentieret så børn er ½ pris. Det er et oplagt familieløb, hvor alle kan deltage ung som gammel.
Der var fælles opvarmning inden ½ maraton blev sendt af sted.

Under løbet 

Årets sensommervejr bød på herligt motionsvejr. Let skyet, mild brise og 17 grader.

Events4u står for tidtagning og tilmelding, uproblematisk set i lyset af jeg ændrede min startgruppe.

God stemning og masser af plads også på hele ruten, så overhaling var mulig.

Ruten er let kuperet og asfalt det meste af vejen. De tre distancer er lagt i et af de skønne frugtplantageområder i Danmark med kig til Storebælt og høstede marker og en slutvending omkring Damestenen inden målopløb. Altså en mulighed for at se en attraktion der måske ikke er stor nok til et besøg alene.
Km-skilte og væske også på 4,5 km, politihjemmeværn og pile på vejen.
Det var en ud og hjemrute på 4,5 km. og de to andre løb skulle samme vej før målgang, så man kom ikke til at løbe alene selvom man var langsom eller for den sags skyld gående. Så alt i alt et rigtigt nemt og smukt løb.

Efter løbet 

Målopløbsstrækningen blev behørigt speaket af en oplagt mand. Og informationer om sponsorer og lodtrækningsgaver fyldte ventetiden. Cykelryttere kom af andre ruter men var også på pladsen. Så der var et leben og liv og masser af klap til løberne.
Nemt at få diplom, bagage og bad, frugt og vand samt en energidrik var også parat. Her kunne jeg blive bekymret for om der var til ½ marathonløberne, men en isbod og pølsebod var også opstillet, samt borde til at sidde og tage chips af ved.

Løbets helhed 

Det var ikke debutløb med andet en chippen, så de mange hjælpere ved udlevering og vejvisning og væskedepot (ja jeg ved ikke hvordan det gik ved ½-marathon distancen) var alle på plads med hjælp og korrekt information. Så et hyggeligt lille løb, der sagtens kunne rumme mere end det dobbelte antal deltagere. Et løb der faktisk er værd at køre efter, hvis man nyder naturløb. Endnu er der ikke så mange velorganiserede ½ maraton i Danmark.
Ja, jeg cyklede en del af ½ maratonet på vej hjem og mener sagtens det kan bære to gennemløb, Da de forstod at organisere forskudt start, må det også kunne bære et maraton.
Et lille minus er linket fra løbets hjemmeside til resultaterne. Men kan nemt læses på http://www.events4u.dk/?page=results
Tak for en dejlig dag.

#1

Cecilia Arendals billede

Jeg kan ikke lade være med at bemærke at de har rettet fejlen på hjemmesiden.
I har bare gjort det super idag i Hesselager.

#2

Simon Heidemanns billede

Selv løb jeg halvmarathon og er helt enig i, at det er et godt arrangeret løb på en helt fantastisk smuk og tilpas udfordrende rute. Dog var der et minus, som efter min mening trækker gevaldigt ned: Der manglede ca. 0,2 km på den samlede distance. Vi var flere der var enige om, at ruten og km-skiltene passede til og med 20km, men på det sidste stykke var noget gået galt for arrangørerne. Vi håber de får rettet det til næste år, så vi kan komme ud på 21097 meter Shock)

#3

Cecilia Arendals billede

Hej Simon...ja opmåling af ruter er et stort problem. Så selvom tiden måles korrekt løser det ikke rutelængden.

De manglende 200 m må jo have været gældende for alle da de sidste km var ens.

Havde I gps opmåling selv?

Jeg smider en mail til arrangørerne;-))

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14837:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk