HCA Marathon 2011

Claus Ø. Christensens billede

HCA Marathon er slået stort op - og kan med rette kaldes et af Danmarks største marathonløb.

Et helt igennem profesionelt arrangørteam - og det flotte materiale giver anledning til store forventninger - der klart bliver indfriet.

Før løbet 

Tilmelding på en fin og overskuelig hjemmeside - med alle informationer om de forskellige distancer.

Jeg manglede bekræftelse på startnummer en ugen før - men jeg stod på listen - så jeg sendte en mail til arrangørerne om bekræftelsen var nødvendig for afhentning af nummer. Svaret kom ret kort tid efter - at bekræftelse ikke var nødvendig - bare jeg kendte mit nummer. Fin service !

Afhentning af startnummer lørdag eftermiddag - det gik som smurt - pose med nummer, info-avis - og tilbud om pastaparty.
Med startnummeret på plads - kunne man tage sig tid til at kigge rundt på løbemessen - med tilbud fra de lokale sportsforhandlere - og fra de store tøj/skomærker.

Søndag morgen gav ingen parkeringsproblemer - der var god plads.

Toiletforholdene var på toppen - masser af muligheder både ude og inde - det gav ingen grund til stress.

God information fra speakeren omkring opvarmning - opfordringer til at gå mod starten
 

 

 

Under løbet 

Ruten var 2 x halvmarathon - næsten identiske.

Det regnede på dagen - det regnede rigtig meget blush

Alligevel var der top godt humør på alle depoter - store smil og opmuntrende tilråb. Vand, energidrik og bananer blev tilbudt - så man ikke behøvede at stoppe - rigtig godt.

Al trafik blev styret med hård hånd - jeg så flere billister undervejs, der forsøgte at køre frem på trods af hjemmeværnet - men de blev stoppet effektivt.
Alle trafiklommer fungerede - der var overhovedet ingen tvivl undervejs - jeg følte mig helt tryg ved at passere uden at kigge tilbage.

Udgåede løbere fik folietæpper om sig mens de ventede på transport hjem - godt tænkt på en kold regnvejrsdag.

På flere depoter var der samarittere - og endda et par på cykel på ruten også.

 

MEN : Fartholderne - det duede ikke.
Jeg havde en debutant med - med en forventet sluttid på 4:15 - altså en tid med fartholder.
Fartholderne var blot usynlige i startområdet - vi så den første efter 7-8 km. Vi fandt vores ved 24 km - og fik en smule ro - indtil fartholderen pludseligt var væk - drejet fra for at gå i skoven. Han kom dog tilbage og fulgtes med os nogle kilometer - for så igen at stoppe op - for at snakke med en tilskuer. Da han kom tilbage - satte han fart på - for han var jo kommet bagud - og så kunne vi passe os selv.

Det dur ikke !

Når man som debutant stiller op med forventning om hjælp fra erfarne fartholdere - skal man kunne regne klart og sikkert med den hjælp - hele vejen rundt.

Det er en ommer - det skal gøres bedre !

 

Efter løbet 

Flot medalje ved målgang - og et overflødigshorn af gaver - sodavand, vand, æbler, energibarer, chips og yogurt - faktisk så meget - at det var svært at holde styr på.

Nem chipaflevering - der stod hjælpere klar med bidetænger i fodhøjde.

Lynhurtig afhentning af bagage - den stod på bordet da jeg nåede frem.
 

Bademuligheder kun ganske få skridt væk - altså hvis man ikke lige havde brug for massage inden.
Oceaner af varmt vand - trods mange badegæster.

Løbets helhed 

Prisen på 600 kr - og det udsendte materiale gør - at man forventer meget.

De gør det godt i Odense - der var ikke meget at sætte fingeren på - fartholderne var det eneste minus jeg kom ud for.

Depotfolkene og vejvisernes gode humør trods regnen smittede - det var svært ikke at smile tilbage.

Og hjemmeværnets sikre styring af trafikken imponerede på en dag - hvor himmel og hav i øjeblikke stod i eet - og gjorde det noget vanskeligt.

 

Jeg gør det - jeg giver de 5 løbesko - men jeg forventer klart, at der er MEGET styr på fartholderne næste år !!!!

#1

Anonyms billede

Fuldstændig enig i din beskrivelse og vurdering af løbet.

Jeg har dog en lille tilføjelse, som man nok kun oplevede, hvis man kom sent i mål (det gjorde jeg).. Det var mit første marathon, og havde set frem til at hænge medaljen om halsen efter anstrengelserne. MEN der var ikke flere tilbage!

Som et plaster på såret blev jeg dog lovet, at de ville fremsende en OG at jeg kunne få en ½ marathon medalje. Begge ting prisværdige, MEN det er bare ikke helt det samme når man nu rent faktisk har løbet en HEL. Og det er altså heller ikke så sjovt at modtage medaljen med posten.. 

#2

Jan Fisker Knudsens billede
Super godt løb der nede, kom igennem mit første marathon. Men som du skriver, var det ikke på grund af fartholderen. Fangede hende først efter 13 km. Så min plan holdt ikke, da jeg skulle løbe ekstra stærkt de første 13 km for at kunne følge hende. Men det gik jo alligevel

#3

Per Jensens billede

Også fuldstændig enig med ovenstående. Utrolig hjælper med højt humør og stod klar med vand, så det var lige til at tage. De arbejde utrolig meget for os løber under hele løbet. Og regnen var jo også på dem, og selvom de blev våde, så havde de bare overskud til at hjælpe os løber. Fartholder duer ikke, brug igen SPARTA folkene, jeg så vores 4 timer cykel ved 10 km og det var jo især starten jeg havde brug for dem, så man ikke lægger for hurtigt ud. Men fra 10 km til 36-37 km løb vi på de 5.41 meget flot, men så slap mine kræfter op, og mit tempo gik ned på 6-6.10 pr. km, men fartholder holdt også mit tempo og vi kom i mål sammen på 4.04.39 og ikke de 4 timer. Jeg var ikke kommet under de 4 timer for der var ikke mere i mine ben, men der var måske andre han trak ned og det er surt. Og så skal der være bedre markeringer på tiden før starten. Vi var ikke klar over, hvor hurtigt vi stod i gruppen. I Sparta er der skilte med 4 timer f.eks. sammen med en fartholder gruppe. Så få nu de løber tilbage eller var det super flot løb. Men især disse hjælper skal have en ekstra sko selvom alle sko er brugt :-) tak Odense hilsen fra en første gangs løber

#4

Christian Gs billede

Ja, en våd fornøjelse - Men glade mennesker og alt fungerede - Næsten....

Som andre har bemærket, så var der hverken ordentlig skiltning eller særlig meget disciplin blandt fartholderne. Jeg havde mit eget pace og er vandt til at bruge uret, men bemærkede mange 1.gangsløbe, der ledte forgæves efter den ønskede fartholder - Herunder passerede jeg fartholdere til bl.a. 6.03 langt ude på ruten - og jeg løb ikke 6.03 :-)  - Den løsning dur bare ikke !

#5

Anonyms billede

godt løb, god logistik men elendig shuttle bus service efter løbet.

 

Ventede 55 min i regn og måtte tilsidst tage en taxa.

#6

Anonyms billede

Meget enig (jeg havde fornøjelse at løbe sammen med Claus på nogle af de sidste km)! Fantastisk stemning som bar mig igennem på min første marathonsmiley Jeg var også meget imponeret af de gode hjælpere undervejs. Tænk at de kunne holde humøret højt trods regnenyes

Jeg havde ingen plan om at følge fartholdere, men undrede mig over at 6:03-fartholderen dukkede op og forsvandt, selvom jeg løb meget stabilt...

MEN stor ros og tak herfra smiley

Anne

#7

Thomas Sloths billede

 

Stor ros til arrangører og hjælpere. Som tidligere nævnt, masser af smil på ruten og de var gode til at række væske ud til en. Der var perfekt spærret af på ruten og et overflødighedshorn af mad og drikke i målområdet.

Største minus var klart fartholderne, som fuldstændig kørte som det passede dem. Der var ikke meget jævnt tempo der, det er set meget bedre. Synes derudover der var besværligt at komme fra målområder og om til tribunen, hvor ens familie ventede.

Men kommer gerne tilbage og forhåbentlig til et lidt bedre vejr.. og med lidt flere tilskuere smiley

 

#8

Anonyms billede

Jeg kender ikke pointsystemet for anmeldelsen, men det undrer mig, at man kan give 5 sko til et løb, hvor noget så essentielt som fartholdere tilsyneladende falder helt igennem.

#9

Per Jensens billede

Enig, at det bør trække en sko fra pga. fartholder. Men jeg har været til nogle løb, bl.a. hos Sparta, som har nogle super gode løb. Men disse hjælper ved vand stederne, aldrig har jeg set så aktive hjælper. De arbejde helt vildt for at vi skulle få vandet i hånden. Det var super perfekt. Men enig omkring fartholderne. Hos Sparta, står man sammen i gruppen som vil løbe på en bestemt tid. Vi var to, som aldrig har prøvet en hel marathon. Vi ville løbe med 4 timers holdet, men fandt ham først ved 10 km, vores første to km blevet løbet alt for hurtigt og det koster i sidste ende, dette ville ikke været sket, hvis fartholderen havde startet før målstregen/bedre opdeling af folk i tider og så dem på cykel have kørt i det rigtige tempo. Men hjælperne trækker meget op. Målområdet var de også super flinke til at hjælpe og jeg er ikke enig omkring dem som ventede på en, det gav mig noget ro, at der kun var løberne i dette område. Min kone og søn gik ind i hallen og jeg kom dem i møde derinde, så det gik super let. Men sådan er vi jo forskellige. Men masser af ros igen herfra

#10

Houmans billede

Mit første Marathon og et løb, som jeg sagtens kunne tilmelde mig igen.

Jeg har ikke løbet andre løb før, så ved ikke helt hvordan og hvorledes med "fartholderne", men jeg havde hjemmefra satset på, at løbe ved 5:00 min/km ballonen. Der gik lidt tid før jeg fik hentet de langsommere balloner og trods en god fart nåede jeg næsten kontakt med 5:0 min/km ballonen, som dog alligvel aldrig kom nærmere - mit ur gjorde dog, at jeg sagtens kunne holde til tiden, sammen med en gruppe øvrige løbere.

Jeg kan ikke brokke mig over "fartholderne", men måske jeg efter næste Marathon kan se tilbage og sige om de var gode el dårlige:)

 

Tusinde tak til Politi Hjemmeværnet og alle de øvrige frivillige der skabte fremragende rammer for et flot og "lige til at gå til" løb. Smil, glæde, hjælpsomhed og venlighed trods massiv regn - fremragende:)

Men borgerne i Odense, der ligeledes trodsede regnen skal sgu også takkes. Det var super fedt, at man lige kunne få lidt energiboost hist og her:)

#11

Claus Ø. Christensens billede

Tak for alle kommentarene - rart at blive læst - og kommenteret.

 Faktisk trækker jeg en sko fra i rubrikken "Under løbet" - netop pga fartholderne - og fartholderne ER en graverende fejl.

Men de 5 løbesko er givet for helhedsindtrykket - og det synes jeg godt at jeg kan forsvare.
De begejstrede hjælpere, hjemmeværnet og tilskuerne gjorde det - trods regnen - til en god dag i Odense ...


 

 

 

#12

Peter Andreasens billede

Hejsa

Jeg havde også fornøjelsen af at gennemføre mit første marathon i odense i søndags, og jeg er enig med de andre kommentare omkring løbets afvikling. Sku det mest professionellse setup jeg har løbet i indtil nu. Nu løb jeg i den tunge ende af feltet ( sluttid på 4 time og 54 ) og lagde mærke til at gejsten i de sidste depoter var forsvundet.

Jeg var positivt overrasket over politihjemmeværnet håndtering. Skal da lige love for der var nogle bilister der fik læst lektien, var der en bil der snak snude 5 cm for langt frem røg der starks et par mandpå chafføren.

Vil da også lige rette en stor tak til de publikummer der trodsede skybrudet og blev og muntrede op

I de løb jeg har deltaget hvor der har været fartholdere på cykel har det ikke fungeret supergodt, man skal da love for at det slet ikke fungerede i odense, så ikke meget til de cyklende fartholder selv om jeg droppede fra ca 6:20 / min til 7:00/km efter de førse 21 km og længere ned mod slutning. Burde været overhalet af et par stykker, Jo blev overhalet af en ude omkring 30 km, men skød ham til at køre 20 km/t 

 

Så det er satme en ommer med de fartholdere.

Løbende fartholdere er muligvis bedre, men der skal sku noget disiplin til for de fungere. Har også set underlige tider fra løbende fartholder i andre løb. F.eks en der sku løbe i sluttid på 3 timer og 45 og ender med at løbe 4 timer og 15

#13

Stig Jensens billede

Jeg var tilmeldt sidste år, men blev desværre skadet inden løbet. Skrev en mail til dem og fik mit nummer overført til i år. Flot og ingen problemer der.

Mit første marathon og bortset fra vejret har jeg kun roser tilovers. Jeg placerede mig ved 3.00 skiltet og kunne se fartholdere placeret 100 m foran. Fangede min ballon (4.16 km/t) efter den første kilometer og holdt mig ca. 100 meter foran ham. Jeg løb efter eget ur, men han var altid at se ved vendepunkterne. Desværre overhalede han mig efter 36 km og han kom sikkert i mål til tiden, hvilket jeg ikke gjorde. MEN alle fartholdere skal selvfølgelig overholde deres tempo hele vejen.

#14

TBKs billede

Jeg er er helt i tråd med denne anmeldelse..

 

Jeg løb også mit 1. Marathon og var vildt imponeret over arrangementet - PÅ ALLE FRONTER :-)

 Det var en super oplevelse og er stadig rørt over den opbakning man kunne få, trods et "strålende vejr". Havde inden mine betænkligheder omkring 2 omgange, men det virker rigtigt fint. Især i det vejr, så oplever man ikke særligt mange meneske tomme steder, hvor der bliver hårdt at skulle "alene igennem"

Problematikken omkring fartholder oplevede jeg heller ikke, men havde også et mål, som lå imellem de fartholdertider der var til rådighed

(03.39.59) - Men synes det er en super oplevelse at folk hjælper hinanden i små grupper og dermed agerer uforpligtende fartholdere

 

Jeg nåede mit mål i 03.36.46, fik min medalje og lov til at tude for mig selv bagerst i målområdet.

Runners high eller tudeprins?? - Jeg er er tilbage næste år under 03.30.00

Tak for det gode løb - Thomas

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14739:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk