Grænseløbet 2011

Søren H. Mikkelsens billede

Grænseløbet blev afviklet lørdag den 17. september 2011. Temperaturen var omkring 15 grader og der var tørvejr under hele løbet, til trods for, at vejrudsigten havde lovet mange byger i løbet af dagen.   

Løbet er blevet afviklet siden 1985, så årets udgave var nr. 27 i rækken. Grænseløbet er unikt ved, at deltagerne passerer den dansk-tyske grænse 2 gange undervejs på 12 km ruten.

Der var 1.404 løbere til start ved Grænsehallerne i Kruså. Levende musik, glade arrangører og en god afvikling af løbet sørgede for, at alle havde en god dag ved grænsen. 

Før løbet 

Grænseløbet har sin egen hjemmeside www.graenseloebet.dk hvor man kunne finde alle nødvendige informationer om løbet, herunder tidligere års resultater og information om tilmelding m.v. Ved tilmelding blev man linket videre til www.sportstiming.dk og det fungerede efter hensigten.

Der var mulighed for at løbe 5,4 km og 12 km.

Prisen for deltagelse var 100 kr. (+ 11,25 kr. i gebyr) for begge distancer. For børn (født 1997 og yngre) var prisen 50 kr. (­+ 11,25 kr. i gebyr). Det var også muligt at eftertilmelde sig på dagen. Det kostede 20 kr. ekstra. Ved siden af den almindelige tilmelding, var det muligt at tilmelde firmahold. Som en kuriositet skulle man opgive pasnummer i forbindelse med tilmeldingen til den lange rute. Man skulle dog ikke medbringe pas under løbet.

Prisen var meget rimelig i forhold til løbets kvalitet, herunder ydelser og præmier m.v.

Det var let at finde en parkeringsplads og der var mulighed for overnatning, omklædning, bad, værdiopbevaring og toiletbesøg i Grænsehallerne. Det var også her at startnummer og chip skulle afhentes på dagen. I denne forbindelse var det muligt, at besøge nogle stande med løbetøj m.v.

Generelt var der en ualmindelig god service overalt og rigtig mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.

15 minutter før startskuddet, var der en fin lille opvarmningsseance. 

Under løbet 

Start- og målområdet var ved Grænsehallerne, hvor der var rigtig god plads til alle. Løbet startede kl. 14.00 og begge distancer startede samlet. Alle løbere fulgtes de første 2,5 km, hvorefter deltagerne på den korte distance drejede fra. Der var lidt kødannelse for de bagerste løbere, da feltet svingede fra asfaltvejen og ind på skovstierne efter ca. 1 km, men herudover var der god plads på hele turen.

Bortset fra den første og sidste km, foregik hovedparten af løbet på dejlige naturskønne skovstier, som også var meget kuperede. Pludselig var vi i Tyskland og på et kort asfaltstykke løb vi forbi flere grænsekiosker, inden vi igen blev ledt tilbage på skovstierne og ind i Danmark. En meget stejl bakke omkring 9 km sørgede for, at pulsen besøgte det røde område, inden de sidste km skulle forceres tilbage mod Grænsehallerne. Undervejs på turen var der flere fine depoter, hvor man kunne få væske. Ruterne var fint afmærket og der var skilte for hver km. Dog var den lange rute kun 11,7 km ifølge mit GPS-ur.  

Efter løbet 

Der var rigtig god plads i målområdet, og umiddelbart efter at have krydset målstregen, kunne man få væske. Endvidere var det muligt at købe pølser og sodavand.

Der var fine præmier til vinderne (M/K) på alle distancer og i mange aldersklasser samt til de hurtigste firmahold. Der var også en pokal til det største klub- eller firmahold. Endvidere var der mange lodtrækningspræmier, som blev udtrukket blandt forhåndstilmeldte. Alle børn under 15 år modtog en medalje for at fuldføre løbet.

Det var muligt at få en kort massage i Grænsehallerne efter løbet.

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.graenseloebet.dk (link til www.sportstiming.dk). Her kan man også udskrive diplom.   


 

Løbets helhed 

Grænseløbet er et hyggeligt, unikt og meget veltilrettelagt motionsløb, som fungerer rigtig godt. Det er tydeligt at arrangørerne har prøvet det før. Der var ikke mange skønhedsfejl i forbindelse med løbet. Dog kunne man overveje at de 2 distancer skulle starte med 5 minutters mellemrum. Det ville give mindre kø i starten på skovstierne. Endvidere ville de forreste kunne se, hvem de konkurrerede med lige fra begyndelsen. Herudover synes jeg, at det er ærgerligt, at den lange rute kun er 11,7 km, når der står 12 km i indbydelsen. Udover disse småting kan jeg kun sige positive ting om løbet. Derfor kan jeg varmt anbefale Grænseløbet, som jo også kan kombineres med en tur over grænsen.  

#1

Mads Petersens billede

En enkelt lille kommentar til din i øvrigt fine anmeldelse. At du måler ruten til 11,7 km med dit GPS-ur, kan du ikke bruge til at brokke dig over at ruten ikke er de oplyste 12km. GPS teknologien i diverse ure er altså ikke så præcis at du kan udlede at ruten ikke er de oplyste 12 km, specielt er usikkerheden stor når du løber i tæt skov, hvilket må siges at være tilfældet i dette løb. Mit eget GPS ur fik i øvrigt ruten til 11,8km, hvilket jeg synes er tilfredstillende i de omgivelser.

Med venlig hilsen

Mads Petersen

#2

Ener..s billede

Super fin anmeldelse af et godt løb.... Men var det kun mig som blev våd, der kom da nogen regn ! man kan også se på nogle af billederne på løbets hjemmeside at der havde regnet....

#3

Søren H. Mikkelsens billede

Hej

Tak for tilbagemeldingerne, som er meget relevante.

Ja, GPS-ure er ikke 100 procent nøjagtige, men jeg dobbeltjekkede med flere andre løbere, som også havde målt ruten til omkring 11,7 km. Min kammerat, som løb den korte rute, kunne i øvrigt konstatere, at denne rute også var kortere end oplyst. Men som jeg nævner, er det småting i et ellers fantastisk løb smiley

 

Og jo, jeg mærkede også et par dråber under løbet, men det var meget lidt... Før og efter løbet var der flere byger smiley

 

Fortsat god søndag

Søren H. Mikkelsen

#4

Michael E. Olsens billede

Hej,

 

Jeg løb også "12km" og måtte også konstatere at ruten kun er 11.7 så jeg tror der er noget om det :-)

 

Mvh

Michael

 

#5

Michael Engelund Olsens billede

11,8 - er vist den korrekte distance - lidt trist at de først retter det nu - det betyder trods alt at vi skal løbe stærkere til næste år for at opnå samme resultat i år no

#6

Michael Engelund Olsens billede

 - de har forøvrigt lige rettet distancen til 11,8 på deres hjemmeside !

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14743:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk