Frederiksberg Midnatsløb - 28. august 2010

Lars Friis Farsøes billede

Som bosat på Frederiksberg er det svært at sige nej til et motionsløb, der praktisk talt foregår i ens egen ’baghave’. Glæden ved at stille til start i Frederiksberg Midnatsløb blev heller ikke mindre af, at det var min debut som testløber for Motionslob.dk. På forhånd havde arrangørerne lagt op til et brag af en fest, og det lykkedes også i nogen udstrækning at indfri forventningerne.

Før løbet 

Frederiksberg Midnatsløb er en relativ ny opfindelse. Løbet indgår som en del af en række andre skandinaviske midnatsløb, hvilket forklarer, at løbets hjemmeside (http://www.natlob.dk/) nogle gange er en finurlig blanding af dansk, norsk og svensk. Overordnet set er hjemmesiden dog meget informativ, og den indeholder rigtig mange gode oplysninger, som man ellers af og til kan savne til nogle af de mindre motionsløb.

Online tilmeldingen forløb nemt, og der dumpede straks en emailkvittering ind i min mailbox på, at jeg havde betalt deltagergebyret på 260 kroner. 260 kroner for at deltage i et løb på 10 km. (eneste distance) synes jeg som udgangspunkt er alt for dyrt. Ønsker man et diplom blev prisen 40 kr. højere. Jeg sætter meget pris på, at der er tale om tidstagning med chip og en DAF-opmålt rute, men det er alligevel en halvdyr fornøjelse.

Den høje pris – sidste år kostede det 210 kroner – skyldes formentlig, at man får en t-shirt med oven i købet, som skal bæres under hele løbet. Min personlige holdning er ikke videre positiv overfor det fænomen. For mig er det vigtigste ved et motionsløb selve løbsoplevelsen og ikke alt muligt merchandise, men det skal dog siges, at den var af mærket Nike og af en udmærket kvalitet. Det tæller dog langt fra op, at udlevering af t-shirt og chip ikke sker i startområdet på løbsdagen, men at man absolut skulle forbi en Stadium butik – enten i Lyngby eller på Fisketorvet. Hvad er så egentlig fidusen ved at vælge et løb i lokalområdet (et element arrangørerne tydeligvis har spillet på, når man har set markedsføringen på Frederiksberg i den forgangne tid), når der er transport forbundet med at få lov til at stille til start? På selve løbsdagen (!) annoncerede man så pludselig på hjemmesiden, at eftertilmelding skam var muligt i startområdet før løbet – og endda uden at man skulle betale ekstra – hvilket irriterede undertegnede, når jeg nu havde meldt mig til på forhånd og brugt energi på at hente mit startkit i en Stadium butik.

På selve løbsdagen er det dog ret nemt at komme til startområdet ved Frederiksberg Rådhus, hvis man var på cykel eller tog metroen. Havde man valgt bilen som transportmiddel forestiller jeg mig, at man har brugt lidt tid på at finde en ledig p-plads.

Inden start var der ikke faciliteter til omklædning – der var dog gratis bagageopbevaring og køerne til de opstillede toiletter var ikke uoverskueligt store. Arrangørerne skal have ros for, at der var fuld knald på underholdningen inden starten med fælles opvarmning, livebands, god speakning og masser af musik, bl.a. drønede 90’er bandet Toybox ud af højtalerne.

Ved tilmelding skulle man vælge en ca. sluttid, hvorefter man så blev placeret i forskellige startgrupper, der blev sendt af sted fra startområdet med få minutters mellemrum. Det fungerede i praksis ganske godt, så man blev sendt af sted en anelse spredt.

Under løbet 

Heldigvis for både deltagere og arrangør var vejret denne aften som skabt til løb – tørt, vindstille og temperaturen var rimelig. Ruten var lagt således, at man startede og sluttede ved Frederiksberg Rådhus – undervejs skulle man bl.a. over Valby Bakke, igennem Zoo, rundt i Søndermarken og afslutningsvis op af Frederiksberg Allé.

Personligt syntes jeg, at det var en skæg og unik oplevelse at løbe igennem Zoo bl.a. igennem Flodhestehuset. Ydermere gør det ikke noget at et byløb har en række stigninger indlagt undervejs – ellers kan det hurtigt blive lidt trivielt. Undervejs på ruten var der også rigtig mange steder underholdning i form af sambaorkestre, højtalere med dance musik og ivrige vejvisere.

Konceptet med et ’Midnatsløb’ er naturligvis, at man løber, når det er mørkt. Efter min smag var det dog klart en anelse for mørkt på store dele af ruten fx i Zoo og inde i Søndermarken. Der var faktisk så mørkt, at man ikke kunne se, hvor man satte foden ned, og jeg nåede at se to medløbere undervejs, der vrikkede om i mørket. At vi afslutningsvis løb på semiløse træplader inde på Zoos mørke stier er også en smule tankevækkende. Selvom frivillige ivrigt kæmpede med lommelygter for at lyse ruten op, så var der simpelthen for mørkt undervejs.

På ruten var der indlagt to store væskedepoter med vand efter hhv. 3 og 7 km., men jeg mener nu, at jeg så et par stykker til undervejs. Desuden skal det også nævnes, at man ganske få steder kom til at løbe i ’kø’, hvilket formentlig skyldes inddelingen i startgrupper.

Efter løbet 

Efter at have krydset målstregen kunne man i ro og mag aflevere sin chip og bevæge sig forbi en forplejningszone, hvor der var vand, bananer osv. Ydermere var der også hyggelig og afslappet stemning i målområdet, og dejligt mange tilskuere som hjalp en over stregen de sidste hundrede meter. En del løbere valgte dog at trække hurtigt hjem for at komme i noget tørt tøj.

Jeg tjekkede ikke mit resultat umiddelbart efter, at jeg kom hjem, men kl. 02.00 var det i hvert fald tilgængeligt på løbets hjemmeside. Så der må man sige, at det er gået tjept.

Løbets helhed 

Frederiksberg Midnatsløb vil en helt masse – og jeg indrømmer også, at arrangementets stemning er unik og positiv. Underholdningen både før og under løbet er i særklasse, ligesom at løbets hjemmeside også høster gode point i bogen. Desværre så trækker kombinationen af den høje deltagerpris og den meget lidt deltagervenlige udlevering af løbstrøje og chip ned i det samlede regnskab. Ydermere er de mange meget mørke passager undervejs heller ikke noget, jeg sætter synderligt pris på. Kun med en pandelampe havde man rent faktisk haft en chance for at se, hvor man løb undervejs. Det kunne vi godt have været foruden.

Samlet set lander vi altså et sted omkring middel på skalaen. Midnatsløbet har potentiale til at blive en sand fest for løbere, men det kræver forbedringer hist og her.

Billeder

#1

Claus Klitholms billede

Jeg deltog også for første gang i år, og synes at det kunne være en spændende og anderledes oplevelse at løbe "om natten".
Jeg har nøjagtig samme oplevelse som Lars; der var alt for lidt lys på store dele af strækningen og der skulle være en mulighed for at deltage uden at skulle købe t-shirten.

Logistikken fungerede rigtig godt - jeg har prøvet en del løb hvor arrangørerne kunne lære meget af folkene bag Midnatsløbet. Så fuld credit for den del - måske lige et par omklædningstelte ville være den sidste lille prik.

Så eneste opfordring herfra er; giv mulighed for at deltage til "lavpris" og læg ruten så man ikke skal famle sig frem.

Hilsen
Claus Klitholm

#2

Nordboens billede

Det var fint lige at læse om løbet på Frederiksberg, jeg skal løbe Midnatsløbet i Helsinki på Lørdag den 4. September. Så er det jo meget godt at være lidt advaret.....
Heroppe går ruten for en stor del langs havnefront og i gader, der er vist lidt park men så vidt jeg ved er den med lys (det er jo ret mørkt om vinteren så de fleste løbe/cykelruter er oplyste). Der kan måske blive lidt brosten....
Startpakke skal hentes i Stadium - til mit held ved siden af arbejdsplads - og startgebyr er 35 Euro. Så nej, det er ikke billigt. Skal nok fortælle om løbet på forum så vi kan sammenligne lidt.

#3

Beagles billede

Jeg har betalt 190 kroner for at deltage i løbet, nok fordi jeg tilmeldte mig allerede i Marts måned. Mine forventninger blev indfriet i allerhøjeste grad. Jeg fik ikke noget startbevis med mailen da jeg tilmeldte mig, men det var absolut ikke noget problem sagde manden da jeg hentede min t-shirt. Stort smil og hurtig betjening. Skulle så bytte min trøje da den var for lille da jeg ankom til Frederiksberg. Løbets afvikling var perfekt, dog som de andre skriver var det temmeligt mørkt inde i Søndermarken. Men det er dog et NAT-løb. Jeg er døv, så det var en kæmpeudfordring at skulle løbe i mørket, se/mærke underlaget og bare få løbet. Kom helskindet igennem og kom igennem hele strækningen.

Eneste minus, der var megetfå tilmeldte. I Stockholm og Göteborg havde de været 18 000 startende og på Frederiksberg var vi sølle 1800 (mindre synes jeg). Så det var ikke så festligt som jeg havde sat næsen op efter.

Men næste år er jeg med i rækkerne !

#4

CVs billede

Hej

Super god og detaljeret anmeldelse. Jeg deltog selv og synes faktisk det var ret spændende at løbe i komplet mørke og man var aldrig i tvivl om hvor man skulle løbe hen, selvom det at løbe ned af bakke i Søndermarken nogle gange var lidt 'spændende'.

Stemningen var helt utrolig og modsat anmelderen, synes jeg faktisk det var et flot og særprægede syn at se ~1800 mennesker i skrig-orange t-shirts (gav også et par blikke i bussen derhen). Der var mange steder med musik, både officielle og improviserede og en helt enorm mængde hjælpere, som gjorde et fantastisk stykke arbejde.

En sidste kommentar er til forplejningen bagefter, der fortjener mere ros end anmelderen gav. Der var vand, frugt og en pose blandende nødder og tørrede frugt som virkelig var fantastisk.

Jeg er tilmeldt igen i år og glæder mig til endnu engang at prøve kræfter med Valby bakke og Søndermarken (turen igennem Zoo er en oplevelse af mørke og hjælpere der råber "Til højre, til højre, til..." og fokus er på at nagivere mellem de mange mennesker der stadig er samlet, da denne del er tidlig på ruten, så Zoo bør ikke være grunden til at man deltager)

 

P.S. I år er det i øvrigt også muligt at løbe 5km.

 

 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14681:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk