Fjordløbet 2011

Cecilia Arendals billede

En dejlig frisk kuling fra sydvest bragte løbere til Ringkøbings traditionsrige 2.søndag i maj løb langs fjorden.

Med distancer for alle incl.  for 3 år siden også ½ maraton er det en festlig dag ved stadion og svømmehal. Og det er en dejlig oplevelse at komme udefra og se løbere i alle kategorier stille op. Eliten løb sig jo ud på Lillebælt dagen før, imponerende at løbet kan trække omkring  700 løbere der gennemførte heraf 100 på ½ marathondistancen.

Lokale kræfter løfter opgaven med masser af vejvisere, hjælpere alle steder og lokale borgere deltager, dialekten var udpræget dejlig midt vestjysk. Og i svømmehallen efter løbet er der også mulighed for at bruge lidt energi hvis de 4 distancer ikke kunne opbruge forårets overskud af energi.

Før løbet 

Det er nemt og enkelt at tilmelde sig på http://www.rif1900.dk/public/Atletik_afdelingen/anonce_fjordlobet_2011.pdf

Der udsendes en mail i ugen op til løbet med tid og sted og information om chipmontering og afhentning af startnummer. Parkering og omklædning ligeledes i samme mail.

Der er masser af plads til parkering og toiletter både ved nummerudlevering og i omklædning i svømmehallen. Jeg løb med min bilnøgle, for jeg var usikker på at jeg kunne have låst alt ind i svømmehallen. I teltet med nummerudlevering var der ikke skiltet med mulighed for aflevering af ”værdier”. Men mon ikke løbsledelsen vil tænke flere muligheder ind hvis løbet skulle yderligere udvides. Min oplevelse var at der var plads over alt.

Der var helt styr på udlevering af numre. Jeg oplevede ikke andet. De venlige hjælpere havde det bedst med at der var styr på tingene, så går det nemmere … som de sagde. Strømmen til højtalere var væk et øjeblik, men alligevel afvikledes opvarmning (ret prof attitude) og start som planlagt.

Ruterne er vises på hjemmesiden, der løbes med chip og de er daf-opmålte iflg. hjemmesiden.

Der er præmier til alle løb til mænd og kvinder.

4
Under løbet 

 

En lille runde på station inden der løbes ud på en afmålt rute med fine skilte for hver km. Smukt er der jo ved Ringkøbing Fjord. Cykelhare for de hurtige på 1.25 og der var masser af mennesker og ikke tegn til opbrud da de sidste 2.28 kom i mål. De korte distancer er flot fotograferet med link på hjemmesiden.

Der var god plads på grusstien og det er altid en oplevelse at møde de hurtige på en ”ud-hjem”-rute efter de vender hjem.

Der var væske klar og lidt frugt på 10 depotet. Største opgave var blæsten på hjemturen, der udtørrer og gør ”spyttet” sejt. Solen var en stærk medspiller, men måske en enkelt måtte udgå med en fiber ellers så det du til at være sunde og fornuftige løbere på ruten.

3
Efter løbet 

En lille runde på herligt løbebane underlag og speaker i målområdet. Det er dejligt med liv. Der var væske og brød og frugt og nok af det. Søde hjælpere til at få chippen afleveret. Masser af plads til at sidde ned hvilket mange gjorde med madkurv.
En reklame klovn var med til at skabe lidt fest i præmieområdet. Præmierne blev uddelt mens de sidste løbere kom i mål…så 3 timer er nok at afsætte….men jo meget hvis du kun løber i 15 min.

Dejligt at der er mulighed for en svømmetur og masser af plads til et varmt bad. Oplagt som del af en lille forårsferie for familien der vil dele de forskellige distancer mellem sig.

Nemt efter lidt ventetid at få diplom.

4
Løbets helhed 

Et hyggeligt lille lokalt løb, hvor rammerne er i orden. Blæsten gør det ikke optimalt til et debutløb eller hvis du kun skal løbe et enkelt ½-marathon i dit liv. Men som afprøvning af din form og mentale styrke…du løber rigtigt meget alene hvis du ikke kan hægte dit på en af grupperne med din hastighed, når det handler om ½ marathon.

Det er bare at spørge dig for inden løbet.

De andre grupper på 3-6 og 10 km viser billederne tæt opløb af.

Det var nemt at komme fra løbet ingen kø men masser af sol og vind. Et god råd husk dine solbriller hvis du har tendens til solstik.

4

#1

PSs billede

Helt klart et løb jeg skal med til hvis jeg er hjemme i 2012!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk