Farum Sø Løb

Søren Thilst Grandes billede

Løbet havde sin debut i 2002, og er et af Nordsjællands rigtig gode naturløb på hhv 14,3 og 6,2 km med dejlige varierede ruter rundt om den smukke sø plus 2km børneløb rundt om start-og mål området. Det er Farum OK som arrangerer, og det kan de bare uden så mange dikkedarer. Løbet hører til i den prisbillige ende, og det er vel også værd at bemærke. 

Før løbet 

Løbet er nemt at tilmelde sig. SportsTming.dk eller link via Farum-loeb.dk, så er man på nemt og smertefrit med betaling via kreditkort. Priser er ca 110 kr incl alle ekstra-gebyrer og SMS-besked service. Løbsinformation kan man finde ved at gå ind på førnævnte hjemmeside, og har man deltaget året før, får man en orientering og reminder om næste års løb. Adgangs- og parkeringsforholdene er helt i top, da løbet har base fra/ved Farum Park og alle de faciliteter som et fodboldstadion + en svømmehal kan byde på. Dog kunne man i år IKKE komme ind på FC Nordsjællands hjemmebane, da grønsværen var gravet op og så ud som en meteor havde slået ned. Synd og skam, for start- og mål har de tidligere år fundet sted her. Jeg kan kun håbe på "de gode tider" vender tilbage til næste års løb.

Nummerudleveringen er til at ha' med at gøre. Hvis man undlader at komme i sidste øjeblik, er køerne ikke så lange, og det går tjept ved blot at oplyse sit efternavn. Omklædningen burde være helt i top, vist nok i Farum Svømmehal, men skiltningen må ha' været mangelfuld, for jeg kunne ikke finde, hvor det var. Man skal muligvis være lokalkendt? Startforholdene var til gengæld tydelige med stor og oppustelig portal, som også markerede mål. Opvarmningen var udmærket iscenesat af en kvindelig instruktør, som var nem at se for alle, og det var også nødvendigt, for hendes headphones kunne ikke fungere samtidig med musikken. Hvis der var nogen som ikke blev varme i det kølige og blæsende "sommervejr", var de selv skyld i det, dog skrattede højtalerne ubehageligt måske pga overstyring eller var det vinden? Ihvertfald skulle man ikke være alt for tæt på højtalerne. Disse tekniske vanskeligheder kunne man måske ha' undgået ved en generalprøve før instruktøren skulle på scenen.

 

2
Under løbet 

Løbet er perfekt tilrettelagt med fin skiltning for hver km - placeret for hver km i højre side, så man vidste hvor man skulle kigge hen, når det var tid til at tjekke km-tiden - det er jo ikke alle der løber med elektronisk GPS-grej!

Publikum var det lidt tyndt med. Måske skyldtes det en kraftig vind og kølige sommer temperaturer, og så er det jo et naturløb, som mest foregår i skov og mark og kun lidt på asfaltvej, flisegange og villaveje. Der blev heppet meget lidt på deltagerne. Hjælpere/vejledere langs ruten var der til gengæld rigeligt af - og det er godt - men en smutter må der ha' været, for et sted manglede både "minebånd" og hjælpeindsats ved en rutedeling. Jeg tror én af hjælperne var kommet til at placere sig et forkert sted lidt tidligere på ruten og derfor manglede, men mærkværdigvis løb, så vidt jeg ved, ingen forkert ved den famøse vejdeling. Heldigt må man sige, for løber nogle af deltagerne forkert på ruten, så bliver løbsoplevelsen negativ.

Væskeudleveringen fungerede fint med to depoter på 14,3 km ruten. Ved ca 6km og ved 11-12 km med masser af plads omkring bordene og både energidrik og vand. Energi først og derefter vand placeret på højre side af løberuten med tydelig skiltning "300 m til væske". Det er godt! Nogen foretrækker vand først og derefter energidrik, men er det ikke mere hensigtsmæssigt med vand ved sidste bord? Sådan bør det også være med svampe: Lad dem komme til sidst! Dog havde løbet ingen svampe service...Men til gengæld stod der masser af hjælpere til at stikke et plastikkrus ud til én med enten saft eller vand (alt efter behov, måske begge dele?)

Løbsruten præsenter os for stort set alle underlag, for ruten er utrolig varieret med skovstier, små og store, masser af sving og bakker, så sværhedsgraden på løbet udfordringsmæssigt fejler ikke noget. I det hele taget er herlighedsværdien på løbet stor, fordi man kommer gennem områder med flotte udsigter, kig til søen, under skyggefulde bøgetræer, ud under åben himmel i markområder, gennem villakvarterer og en smule på trafikeret vej, men effektive officials holdt bilerne tilbage, når deltagerne krydsede befærdede veje.

 

4
Efter løbet 

Målområdet var desværre blevet forringet i forhold til tidligere år, hvor det har fundet sted på Farum Park/fodboldstadion. Men det har løbsarrangørernet jo ingen indflydelse på, så nødløsningen fungerede vel så optimalt som det nu engang kunne lade sig gøre.

Forplejningen var lidt minimal: ét æble, saft og vand. Men der kunne købes sandwich fra et "kiosksalg", som jeg nu aldrig fandt, for der var rarest at være i selve målområdet efter løbet, for her var der læ for vinden. Massageborde var der to af, og det er da i orden, men ca 700 mennesker havde valgt de to voksenruter, så ventetiden blev for lang, hvis man var blevet lidt muskel øm, og massørerne gav sig mere end god tid til hver enkelt. Man havde indtryk af, at massage tilbuddet var lidt for et syns skyld?

Præmieoverrækkelsen kunne man høre i højtalerne, men hvor det lige fandt sted, opdagede jeg aldrig, ihvertfald ikke i målområdet. Boder med løbeudstyr m.m var placeret på en slags bro henover målområdet, og her blæste en pelikan, så det afholdt de fleste fra at slå sig ned. Til gengæld var der i målområdet opsat borde og bænke med overdækning, hvor man kunne indtage selvmedbragt kaffe m.m.

Diplom udlevering foregik nemt ved at stille sig i en lille kø, og så gik det lynhurtigt med at få udskrevet diplom efter startnummer. Til gengæld fandt jeg aldrig ud af om der var lodtrækningspræmier - jeg fandt ikke noget om det nogen steder, og spurtpræmier som løbet havde lokket med, hørte jeg heller ikke noget om, men afslutningen før målmåtterne var lidt kringlet med to små sving, så der var ikke rigtig mulighed for at trykke en gevaldig slutspurt af.

2
Løbets helhed 

Løbet er et rigtig dejligt løb - lige til at blive i godt humør af - naturoplevelse kombineret med fysisk udfordring, som måske burde tilpasses DAF rutelængder som fx 5km og 15 km med en 10km måtte som mulighed for at registrere en "mellemtid" - og så kunne det være rigtig fedt med en 21,1 km rute i det dejlige landskabsområde som Furesø- og Egedal kommuner kan byde på.

Mærkværdigvis tiltrækker løbet kun omkring 1000 deltagere, og det tal burde være større. 902 gennemførte løbet fordelt på de to voksenruter + på børneruten. Som et ekstra point vil jeg sluttelig nævne, at selv børnene fik taget deres tid med chip på skoen. Ingen forskel på voksen og barn til motionstræf. Sådan skal det være!

3

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk