Eventyrløbet 21.maj 2009 i Odense

Cecilia Arendals billede
Før løbet 
Tilmeldingsproceduren er enkel på hjemmesiden www.eventyrlobet.dk, hvor du guides til Ultimate Sport Service hjemmeside. Betaling 130 kr + gebyr. Dit startnummer sendes sammen med chip til hjemadresse ca 14 dage før, meget professionelt og med gode kort og vejledninger + et gavekort på 250 til køb af sko (ikke tilbudssko) hos Sportsmaster. Løbsinformation fremgår tydeligt af det fremsendte materiale. Der er anvist på informationsmaterialet, både parkeringspladser og vejvisninger for tilkørsel det vedlagte tilsendte kort over området er nemt at finde rundt efter. Der er fin skiltning over alt, så det er simpelthen ikke til at tage fejl. Hvis man alligevel gerne vil spørge om noget er de officials jeg talte med, alle velinformerede og anviser nemt det man efterspørger...så som omklædning. startbokse m.m. Det er en folkefest med masser af firma-hold med stande, så man kan møde rigtigt mange man kender...hvis man er fra Fyn. Omklædning foregår under meget fine forhold i idrætshallen og der er mulighed for at at få opbevaret værdigenstande. Rigtigt mange ankommer omklædt, jeg selv incl. Opvarmning foregår på startområdet og der er kort før løbet en fælles opvarmning. Startforholdende er startbokse med 1000 løbere af gangen, dit løbsnummer viser hvilken boks du skal i og der er tydelige afmærkninger, kontrol og der opfordres til at være fair og starte i rette boks. Der startes præcist med 4 min imellem er der "nogenlunde plads på stierne". Nye løbere starter i 3. boks. Du kan overføre tidligere tider og beholde din startboks. Løbskontoret åbner nogle uger før løbet, så der kan du, hvis du er elite, begrunde for at komme i 1. startboks. Der er børneløb, 5 og 10 km. Alle starter samme sted og slutter med opløb i idrætsparken.
Under løbet 
Du løber med en engangschip, så tidtagningen er perfekt Skiltningen er som den skal være. Der er skilte for hver km. Publikum undervejs på ruten hepper og står strategiske steder på den smukke rute. Men ellers løbes der tæt, så løbere fylder stierne ud. Mange hjemmeværnfolk på ruten viser vej, de steder hvor der kunne være tvivl. Der er 4 cykelharer for 1. startgruppe. Og de sidste 3-4 km er der samaritter med radiokontakt. Og her er publikum og løbere gode til at tage hånd om de 4-5 stykker jeg så der havde sat eller lagt sig. Væskeudlevering ved 6 km (ved 2,5 på 5 km), du løber fra og forstyrrer ikke dem der ikke har væskebehov. Det var en varm dag, og der var sat brusere op også, så skoene var våde resten af vejen. Underlaget er grusstier og let pløret 7km med de sidste 3 km på asfaltsti. Det er en snoet flad rute med vindertider omkring 32 min og de har vist ikke meget tid til at nyde den bilfri milde fynske natur. At løbe og se den slange af løbere foran der snor sig i landskabet er en unik oplevelse i sig selv.
Efter løbet 
Da vi løber ind i idrætsparken er der tæt af tilskuere langs opløbsstregen, andre løbere, der hepper de sidste 200 m og der speakes på livet løs. Det er festligt med den velkomst, og hvor der efter målstregen er god plads til at sidde eller snakke med andre løbere eller komme videre til forplejningen. Der er ½ l kondivand og 1 æble. Koldt vand hvor der opfordres til at bruge flasken med kondivand til at fylde op. Men ellers drikke af hanen. Der er massage, det var nemt at finde, men alle pladser var optaget, da jeg gik forbi. Da det er en dag med over 20.000 mennesker, hvor der er mange firmaer, der starter grillen og serverer hygge i telte i området. Men der kan også købes lidt af hvert i området, og fra kl. 15 er der musik og fest. Der er masser af præmier og velgørenhed, der foregår i en lind strøm, da børneløbet afvikles før 5 og 10 km, kan forældre være med begge steder, og de er det.
Løbets helhed 
Det er et traditionsrigt løb, hvor både elite og familien Fyn deltager. De sidste starter er gående med barnevogne. Når vejret er med arrangørerne bliver det en fest. Du ser smil og glade mennesker alle steder. Ruten er en smuk bid af Fyn og når man ved at det er smalle stier, skal man ikke lade sig gå på af det er svært at komme forbi. Det hører ligesom med. Og ellers skal man kæmpe sig op med en tid så man er i startboks 1. Jeg har kun ros til løbet, jeg har intet selv med meget kritiske øjne kunne finde noget at sætte fingeren på. Med forventede små 25.000 deltagere og 20.884 gennemførte, er den kritik, der gennem årene har været, taget til efterretning, så der er plads til alle, væske til alle. Og ikke mindst glade ansigter og en god stemning. Og altså også mulighed for at løbe stærkt.

#1

Lone Wolffs billede
Jeg vil bare tilslutte mig Cecilia´s anmeldelse af Eventyrløbet. Det var en kanon oplevelse, alt fungerede, ingen problemer overhovedet.:-)) Og ja der var fyldt på stierne men de fleste tog hensyn til hinanden, aldrig har jeg hørt ordet "undskyld" så mange gange i løbet af 10 km :;-). Selvfølgelig var der enkelte løbere som tromlede frem men de vil jo altid være der. :eek: Alle hjælpere og vejviser m.m. var smilende og servicen var i top. Det er ikke sidste gang jeg deltager i dette løb, stor ros til arrangørene :nr1 Glæder mig allerede til næste år :fedt:

#2

Cecilia Arendals billede
Ja, det er underligt. Skulle have noget nyt løbetøj og med et gavekort fra julen var jeg i en sportsbutik i Haderslev...jeg talte vist lidt fynsk og straks var snakken omkring Eventyrløbet bragt på bane af ekspedienten. Der var kun ros til løbet og han nævnte også at det at kunne seedes er et stort plus...:;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14681:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk