Ekstra Bladet City Løb 4. maj 2010

Anette Lund Madsens billede
Før løbet 

Løbet er et af Spartas mange løb, og man kan både finde oplysninger om løbet og tilmelde sig via deres hjemmeside www.sparta.dk , eller via netbank og posthus, eller i de to Marathon Sport forretninger, der findes i København. Eller man kan eftertilmelde sig på selve dagen mod et ekstra gebyr på 20 kroner. Det er to distancer at vælge imellem. 5 og 10 km, og det koster 120 kroner at deltage lige meget, hvilket løb man vælger.

Har man tilmeldt sig senest en uge før løbet, får man tilsendt sit løbsnummer, er man lidt senere ude, kan man afhente sit nummer i Informationen i start og målområdet på selve dagen. Chippen skal man dog have udleveret i start og målområdet, som er ved Den Sorte Diamant. Der er et primitivt telt, hvor man kan klæde om, men der er ikke bademuligheder. De fleste mødte omklædt. Det er muligt at få opbevaret sin taske, Man smider den simpelthen i en indhegning, hvor den ligger uoverdækket og uden opsyn. Der blev speaket flittigt med informationer, men der var ingen opvarmning. Desværre. Det kunne man ellers godt have brugt på denne kolde og blæsende aften.

Under løbet 

Starten gik for 5 km klokken 18:30 og for 10 km klokken 18:50. Man løber fra Den Sorte Diamant via Rigsdagsgården og Politigården til Fisketorvet og tilbage langs havnen. I alt en rundstrækning på 5 km. Skal man løbe 10 km, løbes ruten to gange. Det er muligt at se og downloade ruten via hjemmesiden før løbet. Der var rigtig mange officials ude til at guide løberne sikkert gennem byen, og der var absolut ingen mulighed for at fare vild. Det meste af ruten var afspærret.

Efter løbet 

Når man kom i mål fik man udleveret en lille plasticpose, hvori man kom sin chip og det dertil indrettede hjørne af startnummeret. Dernæst kunne man tage vand eller powerade, et æble og en bolle. Det var også muligt at få gratis massage både før og efter løbet.

Allerede næste morgen (måske før) var det muligt at finde sin tid på Ekstra Bladets hjemmeside, her kunne man også se, om man var en af de 10 heldige, der havde vundet en af lodtrækningspræmierne på startnumrene. Desuden var der præmier til de tre første hos både mænd og kvinder, og så var der spontane præmier. F.eks. til en mand, der løb i mål med nøgen overkrop, og til sidste løber o.a.

Løbets helhed 

Der var 4000 tilmeldinger, hvilket er ny rekord for City Løbet, men ser man på resultatlisterne, var der knap 3000, der deltog. Alligevel imponerende på en tirsdag aften. Og man kan ikke fortænke folk i, at de valgte at blive hjemme på denne råkolde og blæsende majaften, hvor bygerne kom og gik. Vejrguderne var dog med løberne, idet der var tørvejr under hele løbet, skønt mørke regnfulde skyer truede. Folk valgte da også at tage af sted, så snart løbet var slut, inden den næste regnbyge kom, hvilket den gjorde umiddelbart efter løbet.

Et udmærket løb til at få prøvet formen af, og som altid er Spartas løb velorganiserede. Man har på fornemmelsen, at løbene efterhånden afvikles på rygraden. Alt fungerer bare, og selvom hjælperne sikkert har fået stillet de samme spørgsmål tusindvis af gange, er de altid smilende og hjælpsomme. Selve ruten er trist og kedelig, og de få tilskuere var uden tvivl pårørende til løberne. Men det kan skyldes det kedelige vejr.

#1

Niels M. Knudsens billede

Fotos fra City Løbet - www.nmknudsen.dk

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14680:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk