Den grønne Halvmarathon 26. september 2010

Anette Lund Madsens billede

Løbet bliver også kaldt Griseløbet, fordi en del af ruten løbes på Grisestien, som er det gamle jernbanespor mellem Nærum og Vedbæk, hvor skinnebussen ”grisen” kørte i perioden 1900 til 1920.

Før løbet 

Det er SNIK Atletik, der arrangerer dette løb, som finder sted to gange årligt. Henholdsvis i marts og september. Ruten er den samme både forår og efterår, men naturen og vejret gør selvfølgelig sit til, at det alligevel føles som en ny rute hver gang.

Foruden halvmaraton er der også 5 km og 10 km løb. Tilmelding foregår via www.sportstiming.dk og i forhold til andre løb er prisen forbløffende lav. 5 km koster 50 kr, 10 km koster 80 kr og en ½ maraton koster 100 kroner. Det er muligt at eftertilmelde sig på selve dagen mod et ekstra tillæg på kr. 30.

Der er start og mål ved Rundforbihallen, men da der er et begrænset antal parkeringspladser ved hallen, henvises der til p-pladser ved Gymnasium, Posthus og Torvet. Jeg havde nu ikke indtryk af, at det var et problem at få plads.

Nummerudleveringen foregik hurtigt og effektivt i hallen, og der var gode omklædningsforhold og masser af toiletter! Jeg spurgte om det var muligt at få opbevaret sin taske, og fik at vide, at man kunne stille den i hallen, hvor der ville være nogle hele tiden. Men altså uaflåst.

I hallen var der et par stande fra kendte sportsforretninger, hvor man kunne købe løbeudstyr.

Diverse oplysninger kan fås på hjemmesiden www.snikatletik.dk

4
Under løbet 

Der blev speaket før løbet, så man var velorienteret inden starten gik fra Rundforbistadion.
Ruterne var fordelt således:

Distance Rute
5 km Start - Kratmosen - Kohave Skov - Kohavevej - Rundforbivej - Egebækvej - Mål
10 km Start - Grisestien - Gøngehusvej - Langhaven - Kohavevej - Rundforbivej - Egebækvej - Mål
½-marathon 2 gange ad 10 km ruten, herefter Rundforbivej - stisystem ved Nærum Gadekær - Egebækvej - Mål

½ maraton startede klokken 10.30
5 km klokken 10.40
10 km klokken 10.50

Man startede med at løbe op ad bakke, inden man kom ud på Grisestien, hvor man løb de første 3 km, en meget smuk rute. Der var skilte for hver km, og der var fin afmærkning, samt hjælpere og hjemmeværn ude til at hjælpe de få steder, hvor man skulle over vejen.

Hvorfor man havde valgt at lade langdistanceløberne starte først og de korte,hurtige distancer bagefter, ved jeg ikke. For det var generende for begge parter. De hurtige overhalede selvfølgelig ½-marathonløberne, og ikke alle steder var der lige meget plads.

Der var væskedepoter med vand og energidrik ca. hver 5 km.

Det var en pæn rute at løbe på, meget natur indimellem. Ikke særlig svær selvom der dog var et par seje bakker også. Hele ruten blev løbet på cykel/gåsti af asfalt. Kun de sidste par km på stisystemet ved Nærum Gadekær – meget smukt i øvrigt – var på grus.

3
Efter løbet 

Målet var en halv omgang inde på stadion, og umiddelbart efter kunne man få vand og energidrik og æble og banan.

10 km og ½ maraton var DAF opmålte (hvorfor ikke 5 km?) og vi løb med chip.

Der var præmier til de tre hurtigste m/k på alle tre distancer. På 5 km ruten var der også indlagt en børneklasse. De tre bedste piger og de tre bedste drenge fik også præmier. Desuden var der lodtrækningspræmier på startnummeret – disse præmier kunne man finde på en liste og få udleveret med det samme.
Allerede sidst på eftermiddagen var det muligt at gå ind på Sportstimings hjemmeside og se sin tid og få uskrevet sit diplom

3
Løbets helhed 

Vi var 1246 løbere i alt. 270 løb 5 km, 476 løb 10 km og 500 ½ maraton. Et lille godt løb at slutte sæsonen af med. Det kan egentlig godt undre mig, at der ikke var flere deltagere, men måske skyldes det de mange andre store løb i denne måned ?

3

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14874:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina