Danske Mil 2. oktober 2011

Anette Lund Madsens billede

Idag var der premiere på Danske Mil med startsted på den over 100 år gamle Klampenborg Galopbane. Løbets navn refererer til distancen, en dansk mil som er 7,532 km. Man kunne også løbe to af slagsen nemlig 15,064 km.. Arrangøren var SSport Event i samarbejde med OK Øst.

 

Før løbet 

Arrangøren lagde på sin hjemmeside www.ssport.dk op til, at løbet skal være Danmarks bedste løb i 2011 og blive en kommende løbsklassiker. Alle sejl var da også sat til. I starten var hjemmesiden ikke særlig informativ, men det blev der dog rettet op på hen ad vejen, og to dage før løbet kom der mail med ALLE relevante oplysninger, såsom parkering, hvor startnummeret skulle afhentes, præmier osv. Fra hjemmesiden guides man videre til Ultimate, som står for tilmelding og tidstagning. Løbet koster 250 kroner uanset distance.

Jeg kom med S-toget, og allerede fra toget kunne jeg se et stort, gult skilt, hvorpå der stod shuttlebus og Danske Mil. Også på Galopbanen var der tydelig skiltning til afhentning af startnummer. Det foregik i en indendørs hal, og her var køen meget lang, men det gik hurtigt. I samme hal havde SSport et stort setup af deres varer, som man kunne købe. Her var også syersker, der syede logoer på løbstøj. Repræsentanter fra Arbejdernes Landsbank og fra Frederiksberg Sportsklinik. Der var trængsel og det virkede lidt forvirrende.

Der var masser af toiletter, men ingen steder at klæde om. Det tror jeg i det mindste ikke. Pigerne i bagageopbevaringen, som jeg spurgte, vidste det ikke, og jeg kunne ikke se nogle officials, som jeg kunne spørge.

På pladsen var der borde og bænke og stole, og det var muligt at købe kaffe og friskbagte kager og brød.

Der var velkomst af Klaus Kristiansen fra SSport og bagefter var der fælles opvarmning på pladsen, som de fleste deltog i, inden 2-mils løberne blev sendt afsted klokken elleve og 1-mils løberne et kvarter senere. Med storskærm og højttalere var opvarmningen et festligt indslag. 

4
Under løbet 

Der var deltagerloft på 4000, for at vi ikke skulle løbe som sild i en tønde. Heldigvis var vi kun cirka 650 ialt fordelt med halvdelen til hver distance. Heldigvis for kort efter start var der en indsnævring, der gjorde at man måtte ned at gå et øjeblik.

Løbet blev løbet på fortove og cykelstier i villakvarterer og omegnen af Klampenborg. Der var officials (nogle af dem meget unge) ude til at holde bilerne tilbage, hvor vi skulle krydse veje, men man skulle være meget opmærksom på cyklisterne, som kom susende om ørerne på én.

Der var store skilte for hver km og vanddepot efter 3 km. Og efter 8 km var der også energidrik og banan. Det havde nok været hensigtsmæssigt med et depot mere ved 11-12 km. 

3
Efter løbet 

Lige efter mål stod der tønder til at putte chipsene i. Der var én flaske vand til hver, og man kunne vælge, om man ville have én halv banan eller ét æble. Det virkede lidt småligt på mig - især da jeg var blandt de sidste løbere, og der var masser af frugt tilbage.

Heldigvis var det godt vejr, så man kunne sidde udendørs i de charmerende omgivelser og hygge sig, mens de sidste løbere kom i mål, og det blev tid til præmieoverrækkelse og udtrækning af lodtrækningspræmier. Der var præmier til de tre hurtigste herrer og tre hurtigste damer på hver distance. Det var muligt at købe både mad og drikke på pladsen, ligesom man stadigvæk kunne handle i SSport.

I løbet af eftermiddagen var det muligt at finde sin tid på www.ultimate.dk og udskrive diplom. På hjemmesiden stod der også, at man kunne få en SMS med sin tid, når man var kommet i mål. Det fik jeg dog ikke.

 

3
Løbets helhed 

Absolut en fin premiere på dette løb, men arrangøren skal nok være glad for, at der ikke kom 4000 løbere, som der var lagt op til. Det havde der ikke været plads til, hverken ude eller inde.

Med alle de løb, der allerede findes, er det efterhånden svært at finde en god dato til et løb. Arrangøren havde påpeget, at det var et godt løb, hvis man skulle løbe Erimitageløbet (næste søndag). Jeg har svært ved at se hvorfor, da 7½ km er lige lidt nok at løbe og 15 km for meget. Jeg tror, der ville være flere deltagere, hvis løbet ikke var så tæt på Erimitageløbet. Bortset fra det er det forfriskende med nogle nye distancer, fremfor de sædvanlige 5 eller 10 km. 

Jeg vakler mellem tre og fire sko, men det bliver tre, fordi jeg fandt ruten lidt kedelig, og jeg blev nervøs over cyklisterne. Jeg manglede også i den grad et sted at klæde om - et telt kunne have gjort det. Og jeg manglede nogle officials at spørge.

Men alligevel et godt løb, som vi nok får at se igen  i næste års løbskalender!

3

#1

Anonyms billede

Jeg er sådan set meget enig i antagelserne og bedømmelserne på løbet. Et fint løb men der manglede nok noget PR, for at få flere med. Jeg har ikke set en eneste reklame for det løb i nogle af dagbladene. Et nyt løb skal så at sige "løbes" igang. Det kræver nogle flittige arrangører der er til andre løb og uddele materiale og så husk at reklamere i dagspressen. 

Med hensyn til ruten, fandt jeg den også lidt kedelig og smal på steder. Desuden meget farlig. Jeg løb 1 mil. Allerede efter 1 mil mødes man med 2 mil ruten. 1 mil løb på venstre side af en bred vej og 2 mil på højre siden. Kort efter skulle alle dreje til højre. Det betød at 1 mil ruten skulle krydse den ret brede vej. Jeg oplevede løbere forsøge på det meget umotiveret mellem biler og cykler. Noget forvirrende og  ikke mindst farligt! Kort efter denne krydsning og svingning til højre, var den gal igen. Denne gang dog blot over en villavej, men de fleste løb fra højre side af vejen til venstre side af vejen for at svinge til venstre længere fremme. 

Synes ellers at tilmeldingen fungerede fint og sms funktionen også. Den fik jeg da. 

Med hensyn til dato, tror jeg ikke det er så smart at lægge den lige før Eremitage løbet. Mange har dette løb som en tradition (som bestemt kan laves om, efter min mening). Men så skal man have lidt mere at byde på end det her løb. Det bør være en mere spændende og udfordrende rute. 

Men hvis løbet er der igen næste år, så kunne jeg nok godt finde på at deltage. Jeg har nemlig ikke Erimitagen som tradition mere...:O)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk