Danmarks højeste den 7. oktober 2012

Søren H. Mikkelsens billede

Danmarks højeste punkt var omdrejningspunkt for dette løb, som blev afviklet søndag den 7. oktober 2012 med udgangspunkt på Ejer Bavnehøj.

Løbet arrangeres af foreningen Horsensrun i samarbejde med Ejer Bavnehøjs Venner, Riis-Tebstrup Idrætsforening og DGI Sydøstjylland.

Jeg var tilmeldt ¼ maraton (samme runde som ½ maraton og maraton skulle løbe flere gange).

Temperaturen var omkring 8 grader og der var spredte regnbyger under løbet. Endvidere var der en let vind.

Som en kuriositet løb en af løbsarrangørerne, nemlig Lars Mose, sit maraton nr. 100 denne dag. Det blev fejret med lagkage og glade tilråb.

 

Før løbet 

Løbet blev annonceret på hjemmesiden www.horsensrun.dk samt via DGI og andre kanaler. Jeg følte mig ikke helt velinformeret og klædt på til løbet efter at have besøgt hjemmesiden, men efter tilmelding fik jeg en mail med flere oplysninger.

Ved tilmelding blev man linket videre til www.dgi.dk/201210024208 og det fungerede efter hensigten.

Prisen for deltagelse i løbet var:

¼ maraton   110 kr.

½ maraton   160 kr.

Maraton       230 kr.

I forbindelse med tilmeldingen var det muligt at tilkøbe T-shirt og tights.

Der var mulighed for at eftertilmelde sig på dagen, mod et gebyr på 20 kr.

Afhentning af startnummer kunne ske i dagene op til løbet hos en lokal sportsbutik eller på dagen ved startstedet.

Der blev ikke anvendt chip til registrering, men kun startnummer og observatør til indtastning omkring målstregen. Det fungerede udmærket, da der ikke var så mange deltagere.

Prisen for deltagelse var meget rimelig i forhold til løbets ydelser, herunder forplejning m.v., samt prisen på tilsvarende distancer andre steder.

Der var mulighed for parkering, værdiopbevaring og toiletbesøg i nærheden af startstedet. Endvidere var der mulighed for omklædning og bad 2 km fra startstedet.

Generelt var der en god service overalt og mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.

Der var ingen opvarmning før løbet.

 

4
Under løbet 

Løbet startede ved tårnet på Ejer Bavnehøj. De 3 distancer startede med få minutters mellemrum pga. plads. Straks blev man ledt ud på nærmest ufremkommeligt terræn over en våd og sumpet græsmark. Her løb man ca. 1 km, inden man igen fik rimelig fast grund under de våde og beskidte løbesko. Resten af ruten var meget kuperet og der blev løbet på hhv. asfalt, skovstier og små stier, som kun var lavet til dette løb.

Ruten var utrolig naturskøn og, som sagt, ualmindelig kuperet (158 højdemeter pr. omgang). Undervejs på ruten blev man ledt forbi Danmarks højeste punkt, deraf løbsnavnet.

Der var 2 depoter på ruten, hvor det var muligt at slukke tørsten og få lidt godter. I målområdet var der endvidere et stort forplejningsdepot, som også fungerede som et 3. depot for de løbere, som skulle løbe flere omgange.

På løbsopstrækningen tilbage til målområdet, skulle tårnet på Ejer Bavnehøj forceres op og ned ad trapperne, inden man kunne løbe over målstregen. Det var en sjov afslutning på det hårde løb.

Ruten var fint afmærket via skilte og hjælpere. Endvidere var der km skilte, men de passede ikke helt med mit GPS ur. Til gengæld passede den samlede distance perfekt.

 

3
Efter løbet 

Der var fin plads i målområdet, og umiddelbart efter at have krydset målstregen, fik man mulighed for at fylde depoterne med suppe, kage, kaffe, slik og meget mere.

Der var præmier til gruppevinderne samt medaljer til maratondeltagerne.

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.horsensrun.dk Her kan man også udskrive diplom og se billeder.

 

4
Løbets helhed 

Løbet er unikt og arrangørerne er professionelle og dygtige. Der er en god stemning overalt og ruten er meget naturskøn. Dog var det første stykke af ruten meget ufremkommeligt og jeg vil personlig mene, at det ikke egner sig til et motionsløb. Alternativt skal det kaldes et ekstremløb. Flere deltagere blev negativ overraskede over denne del af løbet.

Generelt var de positive ting dog i overvægt i forbindelse med løbet, og jeg kan anbefale løbet, ikke mindst pga. det unikke faktum, at løbet arrangeres på Danmarks højeste sted. Det giver løbet en speciel atmosfære.

 

 

4

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15350:

David Kuntz Etzerodts billede
Frisk fyr, på 40 +år, som må erkende løb er det der fungere bedst som sportsgren for mig. Elsker...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk