BT Halvmarathon, d. 26/04

Jesper Halvorsens billede
Før løbet 

For dem der ikke kender BT Halvmarathon, så er det som navnet antyder et halvmaraton, men der er også et Kvartmarathon løb hvis man ikke vil løbe så langt. Løbet er et af de rigtigt gamle løb – i går var 30. udgave, og har ofte også været DM på halvmaraton hvilket også var tilfældet i går. Efter hvad jeg hørte var der lige over 6000 deltagere.

Tilmelding foregår fra SNIK’s hjemmeside (http://www.snikatletik.dk/default.asp?clicked=2039), men det er Ultima Sport Service der står for det praktiske omkring betaling osv. Prisen for løbet er 200 kr. og så kommer der et administrationsgebyr på 12-13 kr. oven i – så det er altså ikke noget billigt løb. På trods af dette var løbet ret hurtigt udsolgt, så man skal hurtig ude hvis man vil med.

Ca. 10 dage før løbet kom der en email med alle de praktisk oplysninger om løbet. En ting man skal være opmærksom på er at man selv skal afhente nummeret – det bliver ikke sendt til en. Det er muligt at hente nummeret fra onsdag til søndag før løbet, men det er lettere kaotisk søndag ved jeg fra tidligere. Når man tager i betragtning at folk kommer fra hele landet for at deltage, virker det for mig lidt underligt at startnummer osv. ikke sendes ud, men det var ikke det store problem for mig da jeg kommer gennem Lyngby lige nu på vej hjem fra arbejde.

Parkering er normalt også lidt af et cirkus omkring løbet, men hvis man er med offentlig transport tager det 5 min at gå fra Lyngby station. Ved starten er det muligt at aflevere bagage i en stort sæk og denne bliver så kørt til målområdet.

Eneste problem jeg kunne se på selve dagen var at der kun var opstille 20-25 toiletter til alle løberne – der var meget lange køer til disse.

3
Under løbet 

Løbet starter bag Lyngby Storcenter og ruten for halvmaraton går et smut op til Virum, tilbage til Lyngby og så op til Nærum hvor der er mål på Rundforbi Stadion.

Ruten i Lyngby er afspærret under løbet, så der er god plads når man lige er kommet i gang. Og da tidtagningen er med chip maser folk ikke så meget på. Det eneste problem omkring starten er at man et par gange skal over nogle kantsten/øer, så der skal man lige være opmærksom.

Efter man kommer op til Fuersøen og løber ned mod Virum er vejen kun delvist afspærret og fra man løber ud af Lyngby igen løbes der på fortovet og cykelstier. Dog går en del af ruten gennem DTU hvor der ingen trafik er på en søndag og de sidste ca. 6 løbes på en gang/cykelsti ned forbi Mølleåen og op til mål i Nærum hvor der er ret god plads. Så selv om ruten ikke er afspærret og der er ret mange løbere, var det i praksis ikke det store problem at få plads.

Ruten er ikke flad, men heller ikke udpræget hård. Det eneste man lige skal være opmærksom på er at de hårdeste bakken ligger efter 17 km – noget der godt kan være lidt af en udfordring

Undervejs var der fire deporter: Efter ca. 6 km, 12, 16 og 19 km. og ved hvert var der svampe samt vand og energidrik. Der var lidt trængsel ved disse – da det var en dejlig sommerdag – men de fleste tog det med godt humør. Dog er det ikke særligt smart at sætte skilte i begge sider af vejen, men kun havde et bord i den ene – jeg løb i venstre sidste af vejen vej 12 og kiggede efter depotet og var stort set nået forbi det inden jeg opdagede at det var i højre siden, og der var det for sent at prøve at krydse ind over.

Deltagerne i løbet er en god blanding af alt fra den absolutte elite til motionister, så alle kan være med og kommer ikke til at løbe alene eller har nogen at løbe efter hvis man går efter en bestemt tid. Der er dog ikke decidere fartholdere med.

3
Efter løbet 

Når man kommer i mål og har afleveret chip, fik man vand, frugt og et par af de her mærkelige reklamebarer fra Toms og Oetker som ikke lige er hvad jeg har brug for. En god ting var dog at der var energidrik ad libitum.

Evt. bagage ligger omme bag ved hallen – lagt ud i lange rækker efter nummer på jorden, så det er ret nemt at finde ens pose. Hvis man har lyst er der mulighed for at få en svømmetur i svømmehallen der er en del af Rundforbi Stadion, og det er også her der er mulighed for bad og omklædning. Forholdene er fine – dog vil jeg tro der bliver noget kø efterhånden som flere og flere kommer i mål.

Ca. to timer efter løbet er startet begynder der at køre busser mellem Nærum og starten i Lyngby, så det er nemt at komme tilbage til parkerede biler eller lidt bedre offentligt transport end fra Nærum.

Da tidtagningen er med chip kan man se resultatet så snart man er hjemme og det er faktisk også muligt at få udskrevet et diplom på stadion.

4
Løbets helhed 

Jeg syntes løbet er dejligt, og der er nu engang noget specielt ved de større løb. Dog syntes jeg prisen er ret høj, for man får ikke meget mere end hvad man nu engang får ved alle de andre løb.

Så hvis I vil ud og løbe hurtigt, eller teste formen før Copenhagen Maraton, så er BT Halvmarathon en oplagt mulighed. Alternativt kan man finde to mindre løb til samme pris – så det er lidt hvad man er til.

3

#1

Bedouinas billede
Hej Jesper. Endnu en fin anmeldelse fra dig - det er jo næsten som at være der selv :fedt: Jeg var der nu ikke i år, men jeg har prøvet at løbe det to gange og husker det som et godt arrangeret løb, især var det dejligt at man ikke skulle vente ret længe på de busser, der transporterede en tilbage. Det andet år jeg var med, vandt jeg et polar pulsur (værdi ca. 800 kr) på mit løbenummer. Man kunne vinde på sit endetal. Faktisk var der to endetal, der kunne vinde, så der var ret mange, der vandt. Har man stadig disse lodtrækningsgaver? Det må have været meget varmt at løbe? :syg2: Bedouina

#2

Halvorsens billede
Ja, det er rigtigt at det virker fint mht. bustransport tilbage til start - jeg tror jeg ventede 5-10 min og så kørte bussen. Mht. præmier, så var der tre to-cifrede der havde vundet en præmie - men jeg var ikke så heldig at vinde denne gang :( En ting jeg lige glemte at nævne var at der var tre bands under vejs - det ene mødte vi to gange. Det hjælper altid på humøret. Mht. varmen var det ikke et problem for mig - jeg kan godt lide at løbe i varmen, men der var et par stykker der havde fået det skidt pga. varmen.

#3

Martins billede

jeg har en billet til salg til 2010-løbet, hvis du var for sent ude

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15605:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up