Brandtex Løbet 2011

Søren H. Mikkelsens billede

Vejret var perfekt til en løbetur, da Brandtex Løbet blev afviklet for 26. gang. Det skete onsdag den 4. maj 2011 i dejlige omgivelser omkring Brande.

Der var 463 løbere til start, hvilket var lidt flere end i 2010, hvor løbet havde 25 års jubilæum. 

Før løbet 

Brandtex Løbet har sin egen hjemmeside www.brandtexloebet.dk, hvor man kan finde alle nødvendige informationer, herunder tidligere års resultater og information om tilmelding m.v. Hjemmesiden er informativ og overskuelig, uden at være prangende, grænsende til at være lidt kedelig. Jeg savnede lidt yderligere informationer inden løbet, som f.eks. en liste over tilmeldte deltagere m.v.  

Tilmelding skulle ske via mail, telefon eller eftertilmelding på dagen (+ 10 kr. og ingen mulighed for lodtrækningspræmier).

Der var mulighed for at løbe 4,1 km, 8,1 km og 12,8 km. Endvidere var der et gratis Mini Brandtex løb for børn (op til 10 år). Alle børn fik is, medaljer og diplom for deres deltagelse i løbet.

Startnumre skulle afhentes på dagen. Prisen for deltagelse var 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn (op til 14 år), uanset rutevalg. Det var meget rimelig i forhold til løbets kvalitet, herunder ydelser og præmier m.v.

Der bruges ikke chip eller andet højteknologi i forbindelse med løbet. Startnummeret bruges til at registrerer løberne, og i målområdet bruges det til at registrerer tiden.

Parkering foregik hurtig og smertefrit tæt ved startstedet. Der var også mulighed for toiletbesøg og omklædning i nærheden af startstedet.

Generelt var der en god service overalt og rigtig mange hjælpere i forhold til deltagerantallet.

15 minutter før startskuddet gik til første gruppe, var der en fin lille opvarmningsseance. 

Under løbet 

Løbet startede kl. 19.00, hvor først 12,8 km blev sendt af sted. Efter 2 minutter fulgte 8,1 km og til sidst blev 4,1 km sendt af sted, efter yderligere 2 minutter. Det fungerede fint, dog var der lidt kødannelser på de smalle stier, da de forreste på 8,1 km indhentede de bagerste på 12,8 km.

Ruterne startede på Brandtex parkeringsplads, men hurtigt var man ude i naturen på skiftevis brede skovstier og små smalle stier og traktorspor. Ruterne, som var let kuperede, gik igennem et ualmindeligt flot landskab med lyng, skove, vandhuller og åbne vidder. Undervejs var det muligt at få vand på små depoter. Ruterne var fint afmærket og opmålt.  

Efter løbet 

Der var rigtig god plads i målområdet, og umiddelbart efter at have krydset målstregen, kunne man få en flaske vand og et æble. Endvidere var det muligt at købe pølser og sodavand.

Der var fine præmier til nr. 1, 2 og 3 på alle distancer (gavekort). Endvidere var der en vandrepokal til største hold og et meget stort antal lodtrækningspræmier.

Resultatlisten kan findes på hjemmesiden www.brandtexloebet.dk Her kan man også udskrive diplom.   

 

Løbets helhed 

Brandtexløbet er et hyggeligt mindre motionsløb, som fungerer rigtig godt. Der er en hyggelig atmosfære og nærmest familiær stemning overalt. Der var ikke mange skønhedsfejl i forbindelse med løbet. Det er tydeligt, at arrangørerne har prøvet det før. Det er måske også årsagen til, at det lige mangler det sidste for at løbet kan få 4 løbesko. Her tænker jeg på en opdateret/moderniseret hjemmeside med flere oplysninger og lidt mere udvalg på depoterne og i målområdet.  Men et fint og hyggeligt løb!

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14739:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk