Avis-maraton 2009 (Viborg)

Søren H. Mikkelsens billede

Søndag den 14. juni 2009 deltog jeg i Avis-maraton 2009 (10 km) i Viborg. Løbet blev afviklet fra Viborg Atletikstadion, som ligger naturskønt ved Søndersø i Viborg. Solen skinnede og de ca. 1700 løbere havde en god dag, som for mange var kulminationen på et længere træningsforløb. Desværre var der enkelte der måtte en tur på hospitalet, sandsynligvis fordi de ikke havde drukket nok vand i varmen. Arrangørerne skal have ros for hurtig hjælp.

Før løbet 

Avis-maraton har sin egen hjemmeside http://www.avis-maraton.dk/ Hjemmesiden er informativ og overskuelig. Der er 3 ruter på 4,2 (mini-maraton for børn op til 16 år), 10 og 21,1 km.
Tilmelding sker via http://www.ultimate.dk/ og det fungerer upåklageligt. Priserne er OK i forhold til løbets kvalitet. Udover deltagergebyret er der et administrationsgebyr på 11,50 kr.
Parkering foregik hurtig og smertefrit i nærheden af Viborg Atletikstadion. Der var lange køer i forbindelse med udlevering af startnumre, men det gik alligevel hurtigt. For lokale var det muligt at afhente startnumre dagen før løbet.
Generelt var der en god service på pladsen med mange hjælpere. Endvidere var skiltningen god. Omklædning kunne foregå på den tilstødende Viborg Gymnastik- og Idrætshøjskole. Her var der også et større antal toiletter. Efter omklædning kunne man få sin bagage opbevaret under opsyn.

Under løbet 

Ruterne starter alle fra Viborg Atletikstadion. 21,1 km starter først. Herefter 10 km og til sidst sendes børnene af sted. Søren Frederiksen fra Viborg FF skød løbene i gang med en lille kommentar om de manglende resultater i fodboldklubben. Der var lidt problemer under starten på 21,1 km. Flere løbere gjorde opmærksom på, at der opstod kødannelser straks efter start, fordi der ikke var plads til overhalinger. Måske bør man fremover åbne hele vejen i starten af løbet, således at alle kan komme godt fra start. Samtidig bør man overveje, om de hurtigste 10 km løbere skal løbe zig-zak mellem børnene på de sidste km.
Ruterne er forholdsvis flade, men med en lille stigning til sidst i løbet. Distancen (10 km) er perfekt opmålt. Min GPS ramte 10,0 km ved målstregen.
Ruterne er endvidere meget fint og præcis afmærket, og der står hjælpere alle de steder, hvor man kan blive i tvivl. Der er mange depoter og man mødes af glade smil på hele ruten. I målområdet er der mange tilskuere, som giver en god stemning på de sidste 500 meter. Alle modtages med klapsalver og en kommentar fra en levende speaker.

Efter løbet 

Der er god plads i målområdet. Vandflasker og frugt serveres umiddelbart efter målstregen, uden at det giver nævneværdige problemer med kødannelser. Vandflasker og frugter er overdækket af et pressening, så det er dejlig kølig, når løberne kommer i mål.
Der var et mindre antal lodtrækningspræmier (ca. 20), som kunne afhentes i et telt straks efter løbet. Præmieoverrækkelse foregik ligeledes hurtig og effektivt efter afviklingen af distancerne.
Der udleveres medaljer til børnene og diplomer kan udskrives fra http://www.ultimate.dk Det virker upåklageligt. Her kan man også se resultaterne. Der er mulighed for bad på Viborg Gymnastik- og Idrætshøjskole. Faciliteterne er gode og rummelige.

Løbets helhed 

Avis-maraton er et flot motionsløb, som generelt fungere rigtig godt. Atmosfæren er hyggelig og der er god plads overalt på pladsen. Der var enkelte små skønhedsfejl, men generelt var løbet meget professionelt arrangeret. Konceptet (se http://www.avis-maraton.dk/) med at invitere nye løbere til et fælles løbeprojekt, virker efter hensigten. Rigtig mange løbere gennemførte sin første halvmaraton eller 10 km under trygge rammer. Det medførte, at der var en god fordeling af "supermotionister" og nye løbere i feltet.

#1

kllkks billede

For these louis vuitton outlet that introduced the new versions for winter carry. And for the louis vuitton outlet online that provide all the high qaulity products as well as these louis vuitton online . We are also a great louis vuitton handbags outlet which earns high reputation and popularity among the consumers, so if you want to get the excellent louis vuitton outlet ,then these louis vuitton outlet online would be your best choice. Among them it is said that the louis vuitton online that sold most well in the market, as well as these louis vuitton travel bags. What’s more, it is said that the louis vuitton men bags that come with high qaulity and the fashion elements that come with the best materials so that make the wallets that strong enough

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14681:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk