Alt for Damernes kvindeløb i Odense 10.juni 2009

Cecilia Arendals billede
Før løbet 

Der er flere ”veje” til tilmelding, via www.AltforDamerne.dk s egen hjemmeside, www.ogf.dk og www.ultimate.dk sidst nævnte stod for tidtagning med engangschip.
For 150,-+ gebyr fik man 10 km løb, en masse sponsorgaver og en løbebluse, du helt sikker har i fred for din mand.
Løbet foregår omkring Engen ved Fruens Bøge med mange parkeringsmuligheder og god plads til 3500 kvinder + tilskuere.
Det var nemt at få startnummer (og selvom jeg overset en mail med startnummer, var der hurtig og effektiv hjælp at hente), løbebluse og vist også at komme på toilet. Snakkede med flere der gav udtryk for at alt forløb med smil og gnidningsløst. Det var første gang løbet blev afholdt i Odense.
Skilte med afbildning af startbokse og faciliteter som børnepasning, værdiopbevaring (vist mere til løbetasker og tøj) men ikke omklædning eller bad.

Under løbet 

Efter fællesopvarmning og velkomst fra en mindre kendt end chefen på Alt for Damerne, blev løbet skudt i gang …stadigt i tørvejr.

Det er en klassisk rute der også bruges ved DHL-stafetten. Altid skønt at løbe på stierne langs Odense Å og ZOO, der var lidt ram i lugten denne grå-milde sommerdag. Km skiltning og 500 løbere af gangen ud på stierne gav ingen mulighed for at løbe forkert og masser af hjælpere på strækningen. Da det er en 5 km rundstrækning fik man dobbeltglæde at tilskuerne.
Der var lidt trængsel de første km men alt i alt ok for 1.startbox…hvis man er hurtig er det om at stå først.
Enkelte var irriterede over de første km og måske kunne man lægge starten en anelse (100 m) længere væk.
Væskedepot ved 3 og 8, hvor man ikke var til gene for løbere uden væskebehov.

Grusstier, skarpe sving, fortov og græs stor variation, men en nem rute uden stigninger.

Efter løbet 

Der blev snakket på livet løs i højtalerne i mål området. God plads til at finde hinanden og evt sætte sig. Udlevering af reklamegaver og læskedrik foregik nemt og der var rig lejlighed til at se på kvinder i løb. Desværre begyndte det at regne kl. 19…ikke at det var et problem for løberne…det mærkedes mindre i skoven end på pladsen….men som kold svedende ville jeg bare gerne have tørt tøj på.

Løbets helhed 

Ingen tvivl om at et udsolgt løb med 3500 kvinder en onsdag aften gentages. Rammerne og konceptet virker og havde vejret været uden regn, havde endnu flere sikkert taget hele familien med og hygget sig på engen efter løbet.
Det er oplagt at løbe med kvindlige kolleger, veninder eller løbeklub til et løb som dette. Så man kan mødes netop omkring løbet og have en hyggelig aften.

Det er en hverdag, det er nemt at nå til kl. 18, du kan bruge det som mål for din træning.

Rammerne var som skrevet i orden og så længe der kan seedes, er det også ok at bruge ”resurser” på tidtagning.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14681:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Garmin Forerunner

Bliv medlem af løberne.dk