- 14-04-2010
- Hveysel
Hvad får os til at løbe kort eller langt? Er det korte løb blot en forberedelse til det lange, eller har det korte løb en egen værdi?
Der har aldrig været så mange marathon- og langdistanceløbere som nu. Marathondistancen er blevet et mål for mange - en slags svendeprøve for en løber. Herefter følger ultraløb eller jagten på et medlemsskab af den eftertragtede Klub 100 for marathonløbere.
Selvom det korte og lange løb har en fælles kerne, er træningen og forberedelsen til de to typer løb meget forskellig. På korte distancer op til 10K fylder træning i hurtighed, opstart og afslutning meget, mens væskeindtag, udholdenhed og restitution fylder mere hos langdistanceløbere. Fylder den offentlige debat om de lange løb for meget på bekostning af relevante emner, som knytter sig til de kortere distancer? Er det blevet sådan, at der står mere respekt om det at kunne løbe langt frem for at kunne løbe kort og hurtigt, og i givet fald hvorfor? Hvad er det i disse år, som gør det lange løb så attraktivt?
Lad os få nogle bud på svar og på fascinationen ved de to typer løb og grunden til at vælge det ene frem for det andet som favorit.
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
#11
#12
#13
#14
#15