Solbriller

weblexs billede

Jeg overvejer et par solbriller. Primært fordi solen skinner Smile) men også for at undgå sved i øjnene.

Hvad er jeres erfaringer med solbriller - og er der nogen mærker som kan anbefales? Har kigget lidt på Oakley, men de koster jo spidsen af en jetjager.

#1

jokerens billede
Jeg har ikke - men jeg kæmpede også med sved i øjenene og det er løst med en god kasket med godt svedbånd i. Jokeren

#2

Allans billede
Hej Weblex Ingen tvivl om, at Oakley er en god og klassisk løbebrille, men ja, den er dyr :eek: Det er meget individuelt, hvordan solbriller sidder, så du kan sagtens være ude for, at et par billige sidder mindst lige så godt som et par dyre :cool: Se på disse eksempler. Disse har faktisk en skumkant, som forhindre sved i øjnene: [url]http://www.cyclingshop.dk/product.asp?product=384[/url] Her er der en del at vælge imellem til en rimelig pris: [url]http://www.twpro-solbriller.dk/index.php?cPath=21[/url] Håber du finder et par :cool:

#3

BrianNNs billede
Har selv et par Oakley Zero Black Iridium i størrelse 0.4 (den brede model, de fås også i en smal model, størrelse 0.7). Er dog ikke helt sikker på om det stadig er disse størrelser, da det snart er mange år siden jeg købte mine - mener det var i 2000 eller noget i den stil, og de er stadig så gode som nye. De er ganske rigtigt dyre (mener mine kostede kr. 800,- eller 850,-), men det er alligevel ikke så slemt, når man tænker på hvor længe de har holdt - og hvor stort et udbytte, jeg i øvrigt har haft af denne investering. De er uundværlige i kraftig sol, hvor øjnene ellers kan tage skade af UV strålingen - og hvor man ellers har det med at knibe øjnene sammen, hvilket kan medføre hovedpine på de lange ture. De er desuden gode til at beskytte øjnene imod insekter og andre fremmedlegemer, der godt kan være ret irriterende at få i øjnene. Jeg vil mene de gør det lettere at fokusere på træningen, hvis man løber i kraftig sol, kraftig blæst eller på strækninger med mange insekter. Det er dog ikke min erfaring, at de forhindrer sved i øjnene.

#4

weblexs billede
Jokeren: Kasket løber jeg ofte med - men er du ude på længere ture, bliver den simpelthen gennemvædet af sved, og mindre behagelig at have på. Allan: Anvender du selv nogen af solbrillerne fra linket - de ser mere rimelige ud i pris :;-) BrianNN: Imponerende holdbarhed! Lidt øv over at de ikke forhindrer sved i øjenene. Måske skulle jeg hellere se på cykelbrillerne med skumkant fra Allans link?

#5

Allans billede
@Weblex Nej, jeg har dem ikke selv, men overvejer faktisk at prøve en af dem. De er jo så rimelige i pris, at man har råd til et fejlkøb :)

#6

BrianNNs billede
@weblex Ja, det er en ganske imponerende holdbarhed. Det er vist én af fordelene ved at betale ekstra for kvalitet? Der kan vel ikke ske noget ved at købe de billige briller - du sparer i hvert fald en masse penge... :) Det er ikke sikkert, solbriller udviklet til cykelryttere også fungerer til løb (det er jo to meget forskellige aktiviteter), men er de billige nok kan der jo ikke ske noget ved at gøre forsøget... Du bør bare sikre dig, de har et UV filter, der yder en tilstrækkelig beskyttelse. Solbriller uden UV filter (eller med et filter, der ikke er effektivt nok) gør jo mere skade end gavn, da de får pupillerne til at udvide sig, så UV strålerne kan gøre endnu mere skade på de ubeskyttede øjne. Kasketten er god til at skygge for solen, så man ikke bliver stegt. Men vil give dig ret i, den bliver for gennemblødt på de lange ture. Og vil lige indskyde at den ikke beskytter øjnene imod UV stråling, der jo også bliver reflekteret via eksempelvis asfalt, sand og vand - og at skyggen har lidt den samme effekt som et par solbriller uden UV filter, dvs. at pupillerne udvider sig uden at øjnene er beskyttet. I kraftig sol kan jeg derfor ikke anbefale dig at løbe med kasket, uden også at tage et par løbebriller på.

#7

weblexs billede
Tak for jeres svar - i sidste ende har jeg valgt et par Oakley. Har bestilt dem her: [url]http://www.steptoes.co.uk/oakley-sunglasses-index.ghtml[/url] og sparer herved ca. 400 kr. i forhold til hvad jeg kan finde dem til i DK :;-). Man må aldrig gå ned på udstyret...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14745:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk