Smerte i ankelled

Tinemlms billede

Hej. Ja jeg er ny som løber. Har løbetrænet 2 gange om ugen i knap to mdr. Jeg har tidligere forsøgt mig med løb som motionsform, men er stoppet. Dette er ved at ske igen og mine ankler ligger til grund herfor. Jeg oplever ret generende smerter i mine ankelled når jeg løber. Så meget så jeg holder mange tvungne pauser. Smerterne opstår ret hurtigt efter start. Dette irriterer mig for jeg kan mærke at jeg rent konditionsmæssigt kunne klare en del mere. Smerten er koncentreret i ankelledene og stråler nærmest op i skinneben. I mine løbepauser forsvinder smerten ikke man kommer på et tåleligt niveau. Og et par timer efter løb mærker jeg stadig ømhed i ankel og op i skinnebenet. Til info løber jeg en tur på ca 2,2 km. Altså ikke ret langt men jeg mister hurtigt lysten grundet disse smerter! Jeg er i tvivl om jeg fortsat skal løbe eller stoppe. Jeg er nervøs for at mine ankler reelt ikke kan holde til løb og jeg derfor skader dem. Mit håb er at nogen herinde kan hjælpe mig eller råde mig, for jeg vil gerne bevare mit løb denne gang. På forhånd tak

#1

Anonyms billede

Du skal bestemt ikke stoppe! Du skal være opmærksom på, at konditionen bliver bedre langt hurtigere end muskler, sener og led kan følge med. Derfor føles det frustrerende at holde igen. Der kan gå op til ½ år før du kan give den gas uden at få problemer. Derfor skal du starte meget langsomt op med skiftevis løb og gang de første mange uger.

På nuværende tidspunkt skal du nok holde pause en uge eller to og så starte stille og roligt op igen, så dine led kan følge med.
/Troels

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15643:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up