Skinneben

jokerens billede

Jeg har læst indlæg om løbere der får skinneben betændelse.
Selv har jeg løbet et par mdr. og efter turen igår syntes jeg min skinneben
kan mærkes.

Så er spørgsmålet - kan man få ømme skinneben uden det nødvendigvis er
skinnebensbetændelse?

#1

Sørens billede
Skinnebensbetændelse er en af de mest udbredte løbeskader - især hos nye løbere. Men nu skal vi ikke male fanden på væggen :-(( Det er forhåbentlig ikke skinnebensbetændelse, du har fået. Læge mærke til om det gør ondt de næste par gange, du løber. Hvis det gør det, bør du tage det alvorligt. Vær allerede lidt forberedt på, at det kan være skinnebensbetændelse, så du hurtigt kan sætte ind med behandling. Læs om behandlingen [URL="http://www.motionslob.dk/skader/skinnebensbetaendelse.html"]her[/URL].

#2

jokerens billede
Hej Søren Tak for dit svar og jeg læst siden på linket du satte ind. Der læste jeg bla. at det kan hjælpe at stræke godt ud i lægmusklen. Så efter dagens løbetur brugte jeg god tid på udstrækning og det hjalp. Sidst jeg løb fik jeg ikke strukket ud så det må jeg huske fremover.

#3

BrianNNs billede
Ømme skinneben behøver ikke nødvendigvis være en skinnebensbetændelse, det kan også være noget mindre alvorligt. Jeg kan vist kun tilslutte mig Sørens synspunkt, da det naturligvis er bedst at tage det i opløbet, før det udvikler sig til en alvorlig skade. Har selv for nogle år siden begået den fejl at ignorere kroppens signaler, da jeg begyndte at opleve ømhed og senere smerter i det ene skinneben. I starten gjorde det ikke særlig ondt, og det forsvandt igen, når jeg blev varm. Men det fik lov til at udvikle sig, så det gjorde ondt hele tiden, også når jeg ikke løb, og smerterne til sidst blev uudholdelige. Det viste sig at være en skinnebensbetændelse, der ikke var blevet taget i opløbet. Det kostede 8 ugers pause efterfulgt af en forsigtig og meget langvarig genoptræning (i starten kunne jeg endda kun dyrke cykeltræning, indtil benet igen var klar til løbetræning), ialt gik der vel ca. 4 måneder før jeg igen var på toppen. Det kommer aldrig til at gentage sig, det kan jeg godt garantere. Det er bl.a. derfor jeg er begyndt at fokusere så meget på god løbeteknik - og jeg lægger så stor vægt på at man skal huske virkelig at lytte til sin krop, så man ikke overser dens signaler. Har desuden dyrket styrketræning i en del år efterhånden. Håber du får taget det i opløbet, så du kan slippe for den type smerter det kan ende med, hvis du ikke er opmærksom.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15005:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Bliv medlem af løberne.dk

Læs mere om Under Amour HOVR Machina