saltvand om sommeren?

PSs billede

 

Lige nu er jeg så heldig at kunne løbe i den behagelige mebournianske vinter. 

Det varer dog ikke mange måneder, før jeg skal løbe meget tidligt for ikke at have temperaturer pænt over 20 C. 

Jeg ved, at det kan være en god ide, at have fortyndet saft (eller sportsdrik) i drikkedunken for at opveje salt og sukker mangel. Da jeg stadig har en del blæver, jeg skal af med, vil jeg helst, hvis jeg kan få saltet (jeg ved ikke om det kun er natrium chlorid vi sveder ud?) uden sukkeret. 

Er der andre med det problem?

Hvordan har I løst det?

 

#1

BrianNNs billede

Nu skal du svede en del, før det er aktuelt at erstatte de elektrolytter, du sveder ud. Det er især natrium og kalium, du kan have behov for at erstatte (en elektrolyterstatning i pulver- eller kapselform indeholder altid disse) - men det kræver som sagt at du har svedt en del, så det er kun aktuelt på lange distancer.

Du kan evt. prøve at se på disse SaltStick kapsler: http://saltstick.dk/

Som du kan se, indeholder de natrium, kalium, magnesium, calcium og D vitamin, de er meget populære blandt ultraløbere.

#2

Sofies billede

Jeg er enig med Brian i, at salt normalt ikke er nødvendig på korte og mellemlange distancer - selv hvis du løber i temperaturer på over 20 grader. Det er sjældent nødvendig at erstatte det tabte undervejs, så hvis du spiser noget, når du kommer hjem fra træning, bør du kunne opretholde din saltbalance.

 

#3

PSs billede

 

Jeg kan godt se at jeres svar, og alt hvad jeg kan google mig til, at jeg er lidt for hys mht salt blush

Jeg kan dog ikke helt slippe tanken om, at det saltlag jeg bliver coatet med på mellemlange ture nu, må blive voldsomt til sommer (hvor 45 grader i skyggen ikke er ualmindeligt).

Biologen i mig ved så også, at aclimatisering kan løse mange problemer. Så jeg venter og ser hvad der sker senere på året.

Tak for beroligende svar.

#4

Nordboens billede

Jeg er også altid dækket af et fint lag salt efter langture. Men har heller ikke gjort noget specielt andet end at prøve salt tabletter og det er noget jeg stadig eksperimenterer med (har ikke mærket nogen bivirkninger).

Kan af personlig erfaring oplyse om at vand med salt i er så uanmindeligt ulækkert - også selv om du kommer sukker i. Prøvede at lave min egen isotoniske drik.....nono

Drik noget energidrink så som Gatorade eller hvad de nu har i Australien og så tror jeg det vil være nok.

#5

Mads Merrilds billede

Hej Ps

Jeg karmsveder selv meget når jeg løber også selv på de korte ture men jeg bruger kun salt på de lidt længer ture men ikke noget fansit salttabbeletter, men der i mod ganske alm. køkkensalt som jeg blander med vand også har jeg ellers godt med vand med også.

 

Mvh

Mads 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15608:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up