Råd om køb af GPS-ur

Nordboens billede

Jeg går og overvejer om jeg dog kan blive ved med at løbe uden et GPS-ur - det går såmænd fint med at opmåle ruter on-line osv, men alligevel så frister det....

For nu ikke at have for dårlig samvittighed over at investere i et sådant ur i stedet for at købe tøj og sko til mine børn ;;-) så vill jeg blive glad for fornuftige råd og forslag om hvad jeg skal købe.

Mine behov er: rimelig pris, måle præcis distance, måle tider og gerne også deltider (med mulighed for at kunne gemme tider til man er kommet hjem og kan notere dem?). Jeg ved godt at det formodentlig kan meget mere, men det er altså de ting der i øjeblikket er vigtigst for mig. Tror jeg nok.

Yderligere behov vil højst sandsynligt opstå ved køb af ur når man ser alt det sjove man også kan :Smile

Tak på forhånd!!

Hilsen Nordboen

#1

Tommy S. Sørensens billede
Hejsa. Jeg vil foreslå Garmin Forerunner 305. Det kan fåes til ganske fornuftige penge nu. (Det kan i hvet tilfælde fåes til 1200 dkr.) Og det kan alt det du pt. har brug for + en masse andet.:;-) Hvis pulsmåling samt foodpod, og evt kadansemåling på cykel ikke er så vigtig for dig, kan du "nøjes" med at købe Forerunner 205. Det kan det samme som 305'eren minus ovenstående, men koster ca. 4-500 kr. mindre. Jeg har og har haft begge urene og har været meget glad for dem. :;-)

#2

Anonyms billede
305 er et ganske godt ur, som kan alt det, du efterlyser, men det er også lidt klodset - især til en tynd kvindearm :) Har du overvejet om GPS er nødvendigt? Footpod er også præcise. Hvis ikke du har behov for at få tegnet ruten på et kort, er det et godt alternativ.

#3

Nordboens billede
Tak for foreløbige råd, de lyder meget fornuftige og skønheden må nok komme i anden række ::-) Hvordan fungerer en footpod? Sådan en kender jeg ikke.....:confused: Jeg plejer at planlægge mine ture efter kort (på nettet) og registrer dem også i min løbedagbog efter nogenlunde faste ruter som jeg vælger i mellem (og prøver at variere så jeg ikke bliver vanvittig ;;-)) På den anden side så er det jo rart at kunne løbe spontant og bagefter se hvor man har været.

#4

brjs billede
Du vil aldrig kunne undvære en GPS, når du først har prøvet en....den er stærkt vanedannende;;-);;-) Du er ikke bundet af en fastlagt rute. Har du en god dag og får lyst til at løbe lidt længere/anderledes.. ja så gør man bare det...GPS'en skal nok holde styr på antal km. På udenlands-rejser, kan man "tosse" rundt de mest umulige steder og alligevel være sikker på [U]altid[/U] at kunne finde tilbage til udgangs-punktet. Det er tit lidt sjovt at se, hvor man "egentlig" var henne... når man ser tracket på Google Earth. Jeg er enig i at Garmin Forerunner 305 er et rigtig godt køb...klodset eller ej er vel en smagssag. GPS sammen med Sportstracks (gratis program) så er du dækket rigeligt ind...mange år fremover.

#5

Tommy S. Sørensens billede
Hvad er en footpod og hvordan virker den? Hmm. Nu skal jeg passe lidt på, for har ikke selv erfaring med foodpod, jeg er ligesom brj "forelsket" / afhængig af GPS :::-) Men som jeg har forstået så virker foodpod på den måde at du tager en præcis opmålt distance f.eks. 400 m. Du monterer nu foodpod'en på din sko, løber de 400 m. og indtaster nu i uret at den tilbagelagte distance er 400 m. Nu vil uret så fremover vide at når du har løbet X antal skridt, så har du tilbagelagt 400 m. Og på denne måde så regne ud hvor langt du løber. Jeg ved så ikke hvor præcis sådan en foodpod er, da der jo kan være forskæl på længde af skridt alt efter terræn osv. (GPS er heller ikke 100% nøjagtig men den er dog mere konstant, da den jo ikke måler på skridtlængde, men afstand hen over overfladen) Som sagt har jeg ikke selv erfaring med footpod, så I må hellere end gerne korrigere mig hvis jeg tager fejl :::-) Så bliver jeg jo også klogere. :;-) Footpod har dog den fordel frem for GPS, at den kan bruges på løbebånd, da den jo som sagt måler på antal skridt, hvor GPS måler på afstand hen over overfladen. Men igen, footpod fåes også til Forerunner 305. Så vil stadig anbefalle denne til prisen. Og som brj også er inde på, så findes der flere gode programmer til computeren hvor du kan overføre dine data og planlægge samt analysere din træning. Du kan sågar udfordre og konkurrere med venner og bekændte via nogle af programmerne.:nr1

#6

Sørens billede
En footpod er ikke bare en skridtæller. Du kommer ikke til at løbe 10 km. ved at tage små skridt henad en vej på ti meter ::-) En footpod er en avanceret distance og hastighedsmåler, som har en meget lille fejlmargin - næsten som GPS. Den sidder på din sko og vejer ikke ret meget. Fordelen er, at dit pulsur er lille og handy, men stadig yderst informativt. Informationerne kan oploades til pc og analyseres. Eneste forskel er stort set at du ikke kan få tegenet din rute. Den anden store fordel er (eller var) at prisen er langt lavere end GPS. Nu er GPS urene dog blevet så billige, at den fordel stort set er væk. Håber du finder det rette for dig :)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15605:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up