Pulsur med GPS - kvinde

Dyreborgs billede

Hvilket pulsur kan du anbefale mig?

Synes ikke teknik er det mest spændende at bruge min tid på, så gerne et der ikke er alt for indviklet ;;-)
Gerne heller ikke en "stor klods" da jeg er ret spinkel.

Mange hilsner
Dyreborg

#1

brjs billede
Garmin forerunner 305.. gennemprøvet teknologi ,enkelt og let at bruge og så til en attraktiv pris. Designet er jo smag og behag.

#2

BrianNNs billede
Løber selv med Garmin Forerunner. I øjeblikket er det en FR310XT, men har også en FR405. Hvis du ikke vil løbe med en "stor klods", kan jeg anbefale 405'eren. Uret er mindre end en 310XT'er og især en 305'er (der er meget stor) og har et mere diskret design, der nok ser lidt smartere ud og i hvert fald ikke virker lige så voldsomt på en tynd arm - men som Bjarne også er inde på, er design meget en smagssag.

#3

Dyreborgs billede
Så er 405 bestilt, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang med at træne med det. Tak for rådene!

#4

BrianNNs billede
Husk at låse den trykfølsomme ring, hvis du skal løbe i regnvejr eller forventer at du kommer til at svede meget, så sveden ligefrem drypper ned på eller løber ned over uret i større mængder. Ringen er nemlig elektrisk ledende - det er sådan den fungerer - og det betyder, at den godt kan drille, hvis den bliver våd. Men løsningen er heldigvis simpel og hurtig: det tager kun et øjeblik at låse den, og så er det problem elimineret - benytter du flere skærmbilleder i trænings mode, kan du slå Auto Scroll funktionen til og lade den skifte imellem skærmbillederne for dig, da du ikke selv kan skifte manuelt imellem dem, uden ringen. Jeg benyttede selv låst ring og Auto Scroll, og det fungerede upåklageligt. Jeg var rigtig glad for uret, hvilket er årsagen til at jeg valgte at beholde det som backup enhed, da jeg fik min FR310XT'er, i stedet for at sælge det - det kan ikke udelukkes, det igen vil komme i brug, når situationen ikke lige er til en stor klods... ;;-)

#5

Dyreborgs billede
Godt nok er jeg nu den glade ejer af et skøn ur, men hold da op hvor er der meget at sætte sig ind i! :-00...... der er vist til et par timers studie 8-) Gode fif modtages meget gerne!

#6

BrianNNs billede
Er det noget bestemt, du er i tvivl om? Det bedste råd må være at holde det simpelt i starten. Hold dig til de basale funktioner i starten, og byg til med de mere avancerede funktioner, efterhånden som du får behov for dem. Det vigtigste er at komme i gang, så kan du ellers begynde at lege med de mere avancerede features, når du bliver mere fortrolig med udstyret. Der er jo ingen grund til at gøre det unødigt indviklet i i begyndelsen. ;;-) Noget af det første, du bør sætte dig ind i, er indstillingen af skærmbillederne i trænings mode, så du løbende kan se de vigtigste informationer ude på ruten - der er ingen grund til at få vist flere informationer end nødvendigt i displayet, resten kan du jo altid analysere nærmere bagefter, når dine træningsdata er blevet overført.

#7

Dyreborgs billede
Havde allermest bare lyst til at svare dig "det hele"::-) men nu har jeg sat mig lidt ind i det og fået lavet 2 forskellige skærmbilleder. 1) puls, distance og tempo 2) distance og tempo Desuden har jeg fundet ud af at overfører data, så lidt på vej er jeg nu LL

#8

BrianNNs billede
Har du lagt mærke til, der udover de tre almindelige sider også er en ekstra puls side, der kan indstilles for sig selv og kommer ind i "rotationen", når der er registreret en pulsmonitor? Da jeg ikke altid løber med pulsmonitor, og denne side er med i spillet, har jeg derfor valgt ikke at få vist pulsdata på de øvrige sider. Har du virkelig fravalgt tiden på dine skærmbilleder? Personligt mener jeg, den træningstid jeg har akkumuleret på stopuret, nok er den væsentligste information overhovedet, da jeg jo ellers ikke med 100% sikkerhed kan vide, hvor længe jeg har trænet... LL Nu oplyser du ikke hvilket tempo, du får vist. Om det f.eks. er det aktuelle tempo eller gennemsnittet. Personligt mener jeg gennemsnittet er det vigtigste, da du ærlig talt slet ikke kan bruge det aktuelle tempo (der jo svinger op og ned) til lige så meget som gennemsnittet over en længere distance. De skærmbilleder, jeg har indstillet i min FR405, er: 1: Tid, Tempo - gns., Distance 2: Tid, Hastighed, Tempo (de aktuelle på denne side) Puls (når den er aktuel): Pulsgraf, Puls, Puls - gns. (dvs. både den aktuelle og gennemsnittet) Skærm 3 benyttes ikke, da jeg alligevel ikke har tid til at nærstudere alle de informationer i displayet ude på ruten, og der reelt set heller ikke rigtig er behov for det - jeg skal jo også have noget at bruge alle mine træningsdata til, når de er overført til nærmere analyse på Pc'en... desuden ER uret jo tænkt som et hjælpemiddel, ikke en distraktion, der fjerner fokus fra det væsentligste: træningen ::-) Kan desuden anbefale dig at benytte Auto Lap funktionen og sætte den til distancen 1km. På den måde vil dine km tider automatisk blive oplyst og gemt i historikken, og det svarer jo også til dit gennemsnitlige tempo i min./km (dog for de enkelte 1000m distancer, ikke hele ruten, men det gns. får du jo under alle omstændigheder oplyst).

#9

Dyreborgs billede
Tak for dine info. Jeg havde lavet 3 skærmbillede til: tid, puls, dictance og troede jeg bare kunne nøjes med denne, men ak nej den skiftede jo hele tiden rundt. Så jeg endte faktisk med at blive lidt forstyret af det. Jeg vil fluks sætte Auto Lap funktionen til, tak!

#10

Dyreborgs billede
ps kan se at jeg havde fået indstillet auto rul. funk. til "hurtigt" måske derfor jeg synes det var noget forvirrende og hurtigt ::-(. Nu er den slået fra, så kommer jeg da kun til at følge den træning/skærmbillede jeg har sat den til, ikk?

#11

BrianNNs billede
Det er korrekt, hvis Auto Scroll er slået fra, skifter uret ikke selv rundt imellem skærmbillederne. I det tilfælde kan du kun skifte imellem skærmbillederne manuelt, ved at give den trykfølsomme ring et hurtigt tryk - hvilket dog ikke kan lade sig gøre, hvis du har låst den for at undgå at ringen driller, når den bliver våd, f.eks. i regnvejr. Du kan også forsøge at benytte Auto Scroll med et længere tidsinterval. Mener mit stod på medium (skifter skærmbillede ca. hvert 4. sekund, så vidt jeg husker).

#12

Dyreborgs billede
Jeg tror ét skærmbillede har i starten er rigeligt for mig, skal jo kunne holde fokus på det jeg er ude for, nemlig løbet ::-) Men 1000 tak for info! Lige endnu et spørgsmål. Skal jeg lade batteriet "gå flad" mellem opladningerne eller?

#13

Dyreborgs billede
Lige endnu et spørgsmål. Jeg overfører til Garmin traning center og har ved start bedt om at den sletter træning ved overførsel, dette har jeg fortrudt. Hvordan ændre jeg mon dette?

#14

BrianNNs billede
Kun ét skærmbillede med de vigtigste informationer (f.eks. tid, gennemsnitligt tempo og distance) er nok også min anbefaling, evt. kombineret med Auto Lap, så du har styr på km tiderne. Mere har du vel egentlig ikke behov for at vide ude på ruten, når det kommer til stykket - resten kan vente til du kommer hjem til Pc'en, så du ikke mister fokus... ;;-) Genopladelige Lithium-ion batterier lider ikke af "kemisk hukommelse". Der skulle derfor ikke ske noget ved at sjatlade dem, så der er ingen fornuftig grund til at aflade batteriet fuldstændig, før det lades op igen. Det kan dog være en god idé af få det afladet helt bare en gang imellem - ikke af hensyn til batteriets levetid, men af hensyn til batteri indikatorens præcision, så du kan stole på den oplyste batterikapacitet (det er den bedste metode til at holde den korrekt kalibreret). For at ændre indstillingen skal du højreklikke på ANT Agent ikonet i proceslinien og gå ind i Enhedsindstillinger, hvor du kan fjerne fluebenet. Så vidt jeg husker, sidder ikke lige ved min egen Pc...

#15

Dyreborgs billede
Netop det skærmbillede jeg har som det eneste nu og så din anbefaling med autolap. Tak,:::-) fandt "fluebenet"

#16

Dyreborgs billede
Har lige endnu et spørsmål til mit relativ nye ur. Kan det passe at jeg er nød til at overfører data HVER gang jeg har brugt det. Oplever at det ellers blot kører videre på tidligere løbe dage også selv om det er flere døgn siden jeg løb sidst ::-( Mvh Dyreborg :sko:

#17

BrianNNs billede
Nej, det lyder ikke rigtigt. Husker du at holde lap/reset knappen inde for at gemme aktiviteten (dine træningsdata) og nulstille timeren, når du har afsluttet din træning? Det skal du lige huske at gøre, ellers kan jeg godt forestille mig, den bare vil fortsætte i forlængelse af den samme aktivitet, næste gang du starter stopuret.

#18

Dyreborgs billede
Aj, det har jeg ikke gjort. Så tak for endnu et godt råd! Alt begyndelse er svær ;;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk