Ondt i skinneben

Gandes billede

Nu har jeg snart løbet regelmæssigt i 3 måneder, og kommer som regel ud 3 - 4 gange om ugen. Turene svinger meget fra 5 - 10 km. Tempoet er stille og roligt (ca. 6 min./km)
Nu er der så sket det, at jeg har fået så forbandet ondt i mine skinneben. Det kommer efter at jeg har løbet 10-12 minutter. Hvis jeg så går i ca. 1 minut, kan jeg løbe 10 minutter igen, før det begynder at gøre ondt igen.
Jeg har før haft skinnebensbetændelse, og jeg syntes ikke det føles som det.

Er det noget der bare skal løbes væk? Er det mig der er for pivet? Jeg skulle meget gerne løbe mit første ½ marathon i marts, så februar skulle være måneden hvor jeg virkelig gav den gas, mht. længere ture.

Nogen forslag til hvordan jeg "kommer over" dette uvæsen?

Tak for hjælpen

Jan

#1

Sørens billede
Hej Gande Surt! Vi almindelige dødelige vil jo nok sige SKINNEBENSBETÆNDELSE, men du kan jo prøve at spørge fysioterapeuterne i dette forum (øverst), hvis du vil have et professionelt bud på dit problem. Smerter skal normalt ikke bare løbes væk. De er som regel tegn på overbelastning. At du efter 3 måneder allerede er oppe på 10 km. kan måske indikere, at du er gået for hurtig frem, selvom dit tempo ikke er så højt. Det er i hvert fald mit bedste bud :-) God bedring...

#2

BrianNNs billede
Er enig med Sørens input. Men vil lige supplere med andre muligheder. Det kan også skyldes slidte sko, der ikke længere yder en tilstrækkelig stødabsorption. Er der evt. tale om gamle løbesko, der efterhånden har akkumuleret lidt for mange km? Det kan naturligvis også skyldes underlaget. Hvis du er vant til at løbe på et blødt og ujævnt underlag (f.eks. i en skov) og har omlagt din rute til et mere hårdt og jævnt underlag (f.eks. asfalt og/eller beton), kan det godt overbelaste benene, hvis du ikke giver dem en forsigtig tilvænning, hvor der ikke bliver indført alt for store ændringer for hurtigt. Desuden kan du naturligvis også overveje at se på din løbeteknik, da en korrektion af utilstrækkelig teknik kan gøre meget.

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 14743:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere om Under Amour HOVR Machina

Læs mere om Nordic Adventure Film Festival her

Bliv medlem af løberne.dk