Ondt i siden

jokerens billede

Hej Alle

Jeg har lagt mærke til, at når jeg løber så får jeg ondt i siden. Det føles ikke som sidestik, men det er det måske.
Jeg får ondt lige en håndsbrede under ribbene i højre side. Det er ikke helt ude i siden smerten sidder.
Hvad kan det være og hvordan kan jeg muligvis afhjælpe det?

Er det normalt at få ondt i benene når man træner tempo?
Jeg har de sidste 2 gange jeg har løbet sat tempoet op, distancen ned til 3 km. Første gange tog godt 30 sekunder af hver af de 3 km og løb 5,46 pr. km, og 2 gange 16 sekunder og løb 6min pr. km. (Modvind :syg2:)

Mit normale tempo er godt 6,16 pr. km

Mvh
Jokeren

#1

Sofies billede
Hej Jokeren Hvis det er sidestik, kan det måske afhjælpes ved at du spiser i lidt bedre tid før du løber. Jeg selv skal ikke have spist noget i to timer før jeg løber. Ellers får jeg typisk sidestik. Ja, det er helt normalt at få ondt i benene efter tempoløb. Ligesom da du startede med at løbe og fik ømme ben, skal dine ben nu tilpasse sig et nyt tempo. Det giver lidt ømhed i starten. Du skal nok ikke øve tempoløb mere end 1-2 gange om ugen. God dag :)

#2

jokerens billede
Hej Sofie Jeg spiser typisk 3-4timer før jeg løber. Lige inden jeg løber drikker jeg lidt vand, men det er vel meget normalt? Den med tempoløbet husker jeg. Jokeren

#3

morgenmands billede
Hej Jokeren Det er meget normalt at få ondt alle mulige steder når man begynder at intevaltræne, jeg har selv haft ondt samme sted, det gik over efter en periode. Tænk på at når du hæver dit tempo med 30 sec pr. km så presser du din krop voldsomt. Bare klem på du kan godt holde til det, og ja det gør ondt dagen efter men din form vil rykke sig meget.:;-) Mvh Lars Søby

#4

Sernus billede
Jeg ved ikke om man kan kalde det sidestik, fordi hvad er sidestik egentlig? Det er sådan, at hvis man skifter tempo meget under løb, så kan der opstå det som der vist kaldes "sidestik", i modsætning til hvis man bare løber i et fast tempo. Jeg har selv mest oplevet det i perioder hvor jeg ikke har trænet så meget, det går som regl over efter at have løbet et stykke tid. Sidestik er så vidt jeg hved ikke forbeholdt siden, det kan også opstå højere oppe, og under bryst sektionen. Det er mere et tegn på at man er i dårlig form, og efterhånden som man kommer i bedre form tror jeg også det vil forsvinde. Det er hvad jeg selv har oplevet..

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15498:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk