Muren er ramt what to do ?

Jægers billede

Hej jeg har løbet siden Januar og nu har jeg ramt muren.

Jeg kan ikke komme over 5km, det har jeg løbet den sidste måneds tid .

Jeg er lettere overvægtig og har tabt mig 9,3kg indtil videre uden kur kun løb :).

Jeg har prøvet alt, løber interval 1 gang i ugen, løbet med en ven , løbet på løbebånd for at variere,

men kan bare ikke komme videre.

Håbede det ville hjælpe da jeg købte nye sko for 14 dage siden da jeg begyndte at få ondt i knæet,

det hjalp på knæet men ikke distancen :( Håbede det kunne give lidt motivation :

Jeg har forsøgt at sætte tempoet lidt ned men det føles helt forkert :S

Jeg løber 5km på 30min. 28:55 bedste tid :P

Overvejer at melde mg til nogle løb og se om det kan motivere.

Er bange for at miste modet og gi op.

Håber i kan hjælpe hilsen Jæger. 

#1

Mugge13s billede

 

Jeg kender det for godt. Jeg har løbet on/off i 3 år. I starten løb jeg 1 km og lagde mere og mere på for hver uge. Pludselig efter 3 mdr til et ½ år mistede jeg motivationen. Stoppede helt og efter ½ år gik jeg igang igen og sådan forsatte det flere gange.

Indtil jeg i januar 2013 sagde nu går jeg igang og nu skal det være alvor. Satte mig et mål der hed 5km efter 4 mdr og meldte mig til tv2 øst løbet og det klarede jeg. Mistede igen motivationen ikke fordi jeg ikke ville løbe men fandt ud af det var for nemt at løbe 5 km. Så satte mig et nyt mål 10 km efter yderligere 4 mdr. Har gennemført flere 10 km konkurenceløb det giver en ekstra motivation for mig at have mål og stille og i konkurence.

Nu er det blevet fast rutine er ude 3x om ugen hele året rundt og næste mål er en halvmarathon den træner jeg til nu.

Jeg gjorde det da jeg skulle ud over 5 km at jeg løb de 5 km og lagde fx en ½ til en hel km på om ugen. Hvis jeg fx kom ud på 7,5 km løb jeg de 5 og løb/gik de 2,5 km i det tempo jeg kunne. På den måde kom jeg i bedre form og pludselig kunne jeg løbe hele vejen.

1x intervaltræningen om ugen skulle være fint jeg træner ikke mere det er hårdt for kroppen.

 

#2

Anonyms billede
Du skal starte med at gå ca 1 km, så lunter du måske også en. Derefter løber du dine 5. Bare se nu er du på 7. Eller find en sø hvor der måske er 5,5 - km rundt. Kort sagt lad være med at skyde genvej. Men det duer ikke hvis ikke lysten er der. Er det sjovt at løbe, eller er det pligt? Hvis det er sur pligt, hvad kan du så finde på, for at gøre det sjovt?

#3

Stig Molter Ulriksens billede

Hvis du kun har løbet 3-4 måneder, og allerede kan løbe 5 km. på under 29 minutter, og næsten har tabt 10 kg., så har du bevist at du har viljen. Manglende motivation er vist noget de fleste løbere kender til, og hvad der motiverer den enkelte, er vist meget individuelt. Det er vigtigt at have et mål med træningen. Du nævner selv, at du overvejer at melde dig til nogle løb, og det er ihvertfald en af de ting, der motiverer mig mest. Jeg vil foreslå at du udvælger to løb med passende stykke tid imellem. Når du har løbet det første løb, finder du et nyt løb osv. På den måde har du hele tiden to mål, og du risikerer ikke at gå i stå, fordi du ikke har et nyt mål.

Du træner allerede intervaller en gang om ugen, og det synes jeg, du skal blive ved med. Resultaterne skal nok komme. Prøv evt. 10-20-30 træning som beviseligt virker i løbet af kort tid.

Du kan evt. også melde dig ind i en løbeklub, hvor du kan træne med andre på dit eget niveau, og samtidig få den rette instruktion.

Håber du kan bruge mine input

Venlig hilsen og god Påskesmiley

Stig

#4

Anonyms billede
Hej med jer , tak for svarene jeg tager dem alle til mig :) jeg kom faktisk op på 7km kort efter jeg skrev dette indlæg :) jeg gjorde det ved at gå en smule ned i tempo og så da jeg følte jeg ikke kunne mere omkring de 5 km tog jeg musikken ud af ørene og koncentrerede mig 100% om mit åndedræt det hjalp helt vildt :) i mandags kom jeg så på 8 km for første gang :) nu har jeg meldt mig til et 10 km løb så nu skal der trænes :-) endnu engang tak for rådene hilsen Jæger den glade løber :-)

#5

Jægers billede

Og Hej igen kom til at skrive som anonym igår kan jeg se :P Har lige haft det mest fantastiske løb her til morgen kom sq på 12km på 1t10m hvad sker der for det :D:D:D:D:D Fuck hvor er jeg GO :D

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15347:

Marzenas billede
Jeg hedder Marzena fra 2 år siden startede jeg at løbe… Nu min højste distance 52km Hver weekend...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk