løbetøj nybegynder.

Mortens billede

Jeg har løbet et par måneder her denne sensommer, men nu begynder det at blive koldere og mere blæsende. Jeg er derfor på udkig efter noget løbetøj til efterårs/vinter-månederne. Evt. noget at til at holde min hals varm, da jeg tit har problemer med denne, når det blæser. Hvad skal jeg kigge efter, og hvor kan det købes til rimelige penge? Nogen mærke der kan anbefales? På forhånd tak.

#1

Anonyms billede

Hej Morten
Det er meget individuelt, hvad man synes om. Det er vigtigt at du har et svedtransporterende lag inderst mod kroppen, så du ikke bliver våd af sved. En windbreaker yderst kan holde den væreste find væk fra kroppen. Jeg løber altid i lange tights om vinteren og efteråret. De fås i forskellige tykkelser afhængig af kulden. Sørg for at du ikke klæder dig for varmt på i starten. Du bliver hurtig for varm.

Et halsrør, som også kan trækkes op over ørene kan være en god idé, når det blæser.

:-)
Silas

#2

Anonyms billede

Hej Morten

Når du skal løbe om efteråret/vinteren er det godt med flere lag. Hellere flere tynde lag end få tykke. De fleste har det godt med: et par lange (vinter)tights, en svedtransporterende lang under/løbetrøje, en t-shirt eller en vindbreaker vest udenover og til slut en tynd løbejakke.

Dertil en løbehue (holder på 50% af varmen!) og et par vinterløbehandsker. Du kan ofte få disse i sampak fx i Stadium eller Bilka.dk. Bilka / Føtex sælger deres eget mærke Ozon som er udmærket kvalitet for pengene. fx en langærmet løbeshirt til kr 100 hvor en tilsvarende Nike let koster 400 kr. Link

Bevares det er ikke så lækkert som Nike eller Gore men prisen er go'. Du kan faktisk også sagtens bruge overdelen fra ski-undertøj i en snæver vending... Et andet godt stykke udstyr til dage hvor du er i tvivl om "hvor mange lag" er en løbetrøje som denne fra SOC (Stadium).  Den er god uden over undertrøjen og har lynlås op i halsen.

Til halsen enten et halsrør eller et fleece-pandebånd som blot trækkes ned over halsen.

God fornøjelse - det er faktisk fedt at løbe om vinteren - specielt når man først ER kommet afsted :-)

mvh Frank

#3

Anonyms billede

En buff kan også bruges til at beskytte halsen - det bruger jeg selv.

Det er egentlig bare et tyndt stykke stof som kan "foldes" på forskellige måder så det kan bruges hhv. som halstørklæde, pandebånd eller til at beskytte ansigtet med. Man kan købe det hos f.eks. løberen.

#4

Anonyms billede

Og endelig en refleksvest eller jakke, man er hurtig "usynlig" om eftermiddagen, også selv om man løber i byen.

Bilkas mærke Ozon er ganske udemærket, synes jeg. Jeg har bl.a selv nogle billige men gode vinter tights med lidt foer derfra. Min erfaring er at man sjældent fryser på en løbetur om vinteren, men tvært i mod at tendens til at tage for meget tøj på. Og absolut gerne en mobil i lommen, især hvis man løber i skoven alene.....

Vinteren er en skøn tid at løbe i. Især en solrig vindstille dag omkring frysepunktet, så nyder man virkelig turen!! 

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15377:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk