Løbeprogram - halvmarathon 1

Kathrines billede

Jeg er lige gået i gang med træningsprogrammet halvmarathon 1 herindefra, hvor man på 20 uger skulle kunne træne sig fra 0-21 km. Jeg synes det kunne være lidt interessant at høre om andre herinde har fulgt det program, hvad i synes om det og om det har virket for jer.

Jeg kunne godt tænke mig, at der stod på programmet, hvor langt man ca bør løbe på hver tur. Jeg er lige blevet færdig med uge 2 og er på ca 2,5 km.

#1

docos billede
Jeg vil ikke anbefale det program til en nybegynder. Nybegyndere burde ikke træne 4-5 gange om ugen og slet ikke med de spring der er mellem de enkelte uger. Det går alt for hurtigt frem, og man risikerer en skade. Jeg startede selv på det program, men valgte at finde et andet program, fordi mine løbetur endte med at blive ret ubehagelige pga. smerter i benene. Jeg havde også smerter efter løbeturene. Jeg vil anbefale iFORM's programmer. De er mere realistiske. Du kan starte med det her Træningsprogram: Løb 5 km [url]http://iform.dk/traeningsplanner/traeningsprogram-loeb-5-km[/url] og så det her efterfølgende Træningsprogram: Løb 10 km [url]http://iform.dk/traeningsplanner/traeningsprogram-loeb-10-km[/url] Det kan være svært at acceptere, men vores krop er længe om at vænne sig til løb. Primært vil sener og bindevævsskeder være meget længe om at komme sig og blive styrket efter at de bliver udsat for nye belastninger. Så jeg vil anbefale dig at være tålmodig og tage det med ro, selvom det kan være svært nu, eftersom løbesæsonen er over os, og vi vil alle kunne løbe marathons og halvmarathons. Hvis du i forvejen er veltrænet og løber meget i forbindelse med andre idrætsformer, så se bort fra mit indlæg.

#2

brjs billede
Det er et hårdt begynder-program... men også et stort mål du har sat dig. I starten skal kroppen venes til løb...længden på turene kommer senere. 2½ km på 8 min løb og 6 min gang virker fornuftigt. Hvis du har det ok efter passene... skal du fortsætte, så skal du nok nå dit mål. Husk, man må gerne kunne mærke, at man har trænet...;;-) Held og lykke med det :;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15606:

Kristian M. Thorsens billede
Nybegynder løber - løber 2 x ugentligt ca. 11 km. pr. løb. Tidligere løbet længere distancer i min...

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up