Løbebånd?

Kohns billede

Hej jeg går lidt og overvejer et løbebånd. Nok mest pga. af vejret men også, så jeg bedre kan fokusere på intervaltræning når jeg kommer dertil. Plus så sys jeg det er svært at lave nogen gode ruter i det område jeg bor i.

Jeg har også overvejet bare at starte i fitness men sys, da jeg højst sandsynlig nok kun vil løbe at 200-400kr pr måned er for meget.

Men når jeg kigger på et løbebånd hvad skal jeg så vide? Er nemlig helt ny. Er der forskel på dem med motor, elmotor eller uden motor? Kender i nogen gode løbebånd til "overkommelige" priser? Hvad skal jeg kunne forlange af computeren når jeg har mål for at løbe halvmaratons, og engang helmaratons og extremeløb.

#1

Teddys billede
Af fare for at dette indlæg kommer til at lyde som et surt opstød og er det ikke tiltænkt som, så prøver jeg at skrive det alligevel. Aller først syntes jeg det ville være rigtig dumt at gå ud og købe et løbebånd, før du ved hvor meget du vil få det brugt, prøv dog over en periode i et motionscenter, før du springer ud i en større investering, er trods alt bedre at bruge 300kr om måneden i en periode end at købe et løbebånd hvis det ikke vil blive brugt(sådan går det ofte med hjemmetræningsmaskiner) et løbebånd af god kvalitet er bestemt ikke billigt. Dernæst og nu kommer det der måske kan misforståes, så syntes jeg det virker til at du allerede nu er igang med at "opfinde" undskyldninger til hvorfor du vil løbe på løbebånd og ikke derude, vejret er en årsag og man kan ikke finde gode ruter der hvor du bor. Hvad er der galt med vejret feks?? Man kan løbe i alt slags vejr, selvfølgelig er det fedest at løbe en sommerdag med blå himmel osv, men sådan er det bare ikke så tit i Danmark. Men er selvfølgelig ens eget personlige valg, selv har jeg intet problem med at komme ud, nærmest uanset vejret. At du ikke kan finde nogle gode ruter, hvad er gode ruter?? På et løbebånd løber du og ser det samme hele tiden og du kommer ikke ud af stedet. Jeg ville hellere løbe en kedelig udendørs tur end det. Hvad du vælger er helt din egen sag, syntes bare du skal overveje det grundigt, ihvertfald inden du investerer, for det vil altid være nemmere at springe over og finde på unskyldninger for ikke at få løbet(inde eller ude) og syntes lidt dine grunde allerede virker til at være på vej derhen af og er synd og endnu mere synd hvis du ender med en større investering og ikke får det brugt. Det var mine tanker om det, beklager længden :-) Held og lykke med det uanset hvad du vælger. Teddy

#2

Sørens billede
Hej Kohn Jeg giver Teddy ret. Vent med investeringen (på mindst 5000 kr.) til du ved, om du får det gjort. Hvis du har planer om marathon og ultraløb, så er et løbebånd ikke vejen frem. Så kommer du altså ikke uden om at komme ud på vejene. Et løbebånd kan ikke erstatte den slags træning. Det kan være godt til en start, men efter et par måneder er der ingen tvivl om, at du vil mere. Og så kan du jo lige så godt lægge de første par måneder i et Fitnesscenter. Så mit råd vil være: Køb et fitnesskort og se tiden an et par måneder inden du evt. køber et løbebånd. Rigtig god træning...

#3

Kohns billede
I har nok ret i hvad i mener. Jeg kunne tage i fitnesscenter i Horsens efter jeg har været i skole, det tætteste jeg kommer på et fitnesscenter ihvertfald. Det var bare mere det at, kan det betale sig hvis jeg kun skal løbe? Eller er der andre gode ting jeg kunne fokusere på der også for mit løb? Det med ruter, så sys jeg bare det er svært at time det sådan med mine trænings programmer. Den ene dag 4-5kilo, næste dag uphill runs.. Og nu her i starten hvor jeg skal switch imellem gå og løbe.. og senere hen tempo og normal løb.. Jeg har en Ipod Touch med Nike+ som holder track med hvor langt, hvor hurtigt og graphs men ikke med hvornår jeg skal gå eller løbe og sårn.. Er der et godt pulsur for det eller anden måde at kunne holde nemt "track" med sådan nogen ting?

#4

Nordboens billede
Hej Kohn, Meld dig hellere ind i et fitmesscenter end at købe løbebånd og du skal se at selv om du i starten kun løber, så finder du hurtig ud af at dyrke noget styrketræning også. Jeg forstår at du går i skole af en slags, så du har nok en alder hvor der vil være andre på samme alder der kan inspirere dig. :::-) Jeg har tre børn, husbond, arbejde, ingen rengøringshjælp og er ikke så ung som jeg har været - så den med tiden kan være knap! Men det lykkes mig at løbe tre gange om ugen og pga vejrforhold bruger jeg løbebåndet her på denne årstid sådan: 2 løb på bånd - interval og bakke - og hvis jeg kan løber jeg ude i weekenden, og alt i alt løber jeg slet ikke så dårligt LL Båndet i centeret kan sagtens betale sig at bruge, også selv om det kun bliver til det - i det mindste kommer du i gang. ;;-) Du behøver jo ikke at lave årsabonnement, men kan feks tage tre måneder og så se. Gå på nettet og find (tonsvis) af løbeprogrammer, interval og bakkeprogrammer der fortæller dig lige præcis hvor mange minutter du gør hvad og hvor hurtigt. Efter et par ganges eksperimentering kan du sagtens finde ud af at tilpasse det dine personlige behov. :;-) Det er alle tiders at du vælger at løbe og bruge din krop - held og lykke og brug dette forum til at udvikle dig. Mange Hilsener, Nordboen

#5

Teddys billede
De første mange måneder jeg løb, løb jeg samme kedelige rute både ud og hjem, møg kedeligt, men det virkede. Et ganske almindeligt stopur har jeg haft brugt til at holde øje med hvornår jeg skal gå/løbe osv.

#6

Fribergs billede
Nu kommer jeg også fra Horsens, nærmere bestemt Lund, og det kan ikke passe at der ikke findes gode løberuter, der er masser af dem. Og da du gerne vil løbe marathon, så er det jo ideelt at tage et GPS ur på og så bare løbe rundt i området for at finde ud af hvad du synes er godt for dig og hvad du synes er mindre godt. Jeg er enig med de andre i at motioncenteret er et godt sted at starte før end du køber et løbebånd, men det skal siges at vi investerede i et uden denne fremgang, og det har min kone i hvertfald hart stor succes med. Jeg er stadig et ude menneske på det punkt, så meget bliver det ikke til for mig. Men stil dig spørsmålet 'hvad er en god løberute?' og kom så afsted og find dem. :-) hilsen Friberg

#7

L-FuNKs billede
Hejsa... Så blev det min tur til at "blande" mig. Vil som de andre (kloge hoveder) også foreslå dig at droppe ideen om at købe løbebånd. Det er efter min mening r.. kedeligt!! Er selv medlem i et motionscenter, her er der fire løbebånd, jeg har ikke har brugt. Får trænet andre ting/muskler i centret, men mine løbeture foregår altid ude. Så mit råd - snup dig nogle måneder i et center, løb lidt på bånd og kom så ud i naturen. Så kan du sammenligne og vælge efterfølgende. Tror sgu du vil være træt af at løbe på løbebånd i et værelse, når den første forårssol igen titter frem ;;-) Hilsen Lars - ny her, men ikke på løbefronten ;;-)

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15493:

Claus Primdahls billede
Har løbet 75 marathonløb samt over 20 ultra løb.

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk