Løbe halvmarathon

hamderdrengens billede

Hej!
Jeg er en 15 årig dreng, der HAR løbet rigtig meget.
Det kulminerede med at jeg den 18.april sidste år løb halvmarathon, og jeg gjorde det i tiden 1.44.
Men efter det mistede jeg alt den motivation der havde været der før, og jeg fik ikke løbet det jeg skulle, og har nu hold et halvt års frivillig komplet løbepause.
Nu er spørgsmålet så, kan jeg løbe et halvmarathon igen, allerede om en måned?
Jeg kan til hver en tid brænde en 10 km af i den samme tid som jeg plejede, og 15 ´km. var kun 2 min. fra personlig bedste.
Jeg er i god form, og styrketræner tre gange i ugen, spiller badminton to gange i ugen, samt jeg spiser sund og varieret.
Jeg tror selv på det, og er villig til at træne rigtig meget (3-5 gange i ugen) for at kunne klare det.
Hvad mener i?
På forhånd tak Smile

#1

Sørens billede

Det tæller på plussiden at du er ung og træner, men trods det er ½MT om en måned urealistisk efter min mening. Du skal i hvert fald ikke begynde at intensivere din træning så voldsom som 5 gange om ugen. Det vil overbelaste dig inden løbet. Normalt vil man jo begynde at trappe lidt ned op mod et lnagt løb for at gøre kroppen klar. Løb nogle lange ture 10-15 km. 2-3 gange inden løbet og nogle korte ind i mellem. Så må du bare håbe, du kommer igennem - hvis du altså absolut vil. Men hvorfor ikke vente. Der er masser af løb at tage af. Der er ingen grund til at risikere en skade...

#2

Martin Bentzens billede

Heysan..

Jeg tror godt du kan løbe en 1/2 marathon.. Jeg tror ikke du har mistet din grundform, så hvis du evt melder dig til et eller to løb på omkring 10 eller 15 km i den kommende måned, så tror jeg den eneste fare er at du overbelaster nogle muskler...

Og hvis du lader være med at drikke alkohol , så burde du stadig kunne nå at bygge noget ovenpå din grundform på en måned..

Vh Martin Bentzen..

ps. synes du skal satse og løbe på omkring 2timer....Smile

Held og lykke

#3

Anonyms billede

Hej

 

Jeg har løbet i mange år , men er ved at få en del skader. Jeg drøjer meget med min hasemuskel på venstre ben(lige under venstre balde) og et løbeknæ på samme ben. Jeg går til fysioterapuat og massør.  Skal jeg holde helt op med at løbe eller kan jeg fortsætte med 2 løb om ugen på henholdsvis 5 og 7 km? Det er det jeg løber nu efter aftale med fysioterapeuten.

 

Hilsen Susanne

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15384:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk