Kommer ikke videre, ny

Støves billede

Hej
Jeg er med for mange kilo på maven som 52 årig begyndt at løbe. Løber 3 x ugen, ca. 4 km efter et begynderprgram. Føler dog ikke at jeg kommer videre. Efter 1 minut hænger lungerne 5 m foran. Jeg har simpelthen ikke kondi til mere.
Hvor lang tid går der før end man begynder at mræke konditionsforbedringen.
Jeg har haft lidt ømme ben men ellers ingen smerter

#1

Teddys billede
Kunne det tænkes du som mange begyndere løber for stærkt, er et meget hyppigt problem og kan sagtens være årsag til det du beskriver.

#2

Sørens billede
Hej Støve Hvor længe har du løbet? Hvis du som nybegynder er oppe på 4 km., må du have løbet et par måneder. Kan det passe? Følger du programmet, så du ikke overtræner? Som Teddy er inde på, er man som ny tilbøjelig til at forcere. Det kan være en af årsagerne. Hvis du har nogle kilo for meget, skal de jo lige reduceres, før du for alvor mærker fremgang. God træning :;-)

#3

brjs billede
Hej Støve Du løber for stærkt, lungerne må ikke hænge ud af halsen...undtagen interval.. men det er en anden historie. Køb et puls-ur eller endnu bedre en GPS med puls. så du kan få styr på både dine puls-zoner distance og fremgang. I mine øjne er løb en langsigtet investering i et bedre fysisk og physisk velvære. Sørg for at komme af sted 3 gange om ugen... få nogle gode løbeoplevelser... ha lidt tålmodighed..(specielt i vores alder ;;-)). så skal resultaterne nok komme. God tur :sko: Venlig hilsen Bjarne

#4

Nordboens billede
Hej Støve, Vil tilslutte mig de andre som siger at du løber for stærkt - af egen bitter erfaring. :-P Det øjeblik jeg hørte efter professionel løbers råd og satte farten ned - kunne jeg pludselig løbe 4 km uden at gå og uden at lungerne kom ud gennm ørerne. Det tog ca. 5-6 ugers fast løbetræning fra det øjeblik jeg startede fra næmest ingenting, før det føltes godt og behagelig at løbe. :::-) På med skoene og se at lunte derudaf stille og roligt, så skal du se hvor fint det kommer til at gå meget snart. :;-) Hilsen, Nordboen

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15650:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

 

Sign Up