Hvilepuls

Joggers billede

Jeg har lige investeret i et puls-ur, et RS200sd. OG har opdaget, at det kræver TID at finde ud af - det er en hel videnskab for sig selv. Og eftersom jeg går til eksamen har jeg absolut ikke tid til at sætte mig ind i alting, og venter derfor med at bruge pulsuret til sommer - og håber på, at "finde ud af det" når den tid kommer.

Jeg har dog forsøgt at finde min hvilepuls, og det går ikke så godt. Den skal helst måles næsten inden man er vågnet, og det betyder - ifølge en tip om pulsmåling - at man har en fordel af at sove med pulsremmen på. MEN det betyder samtidig, at man ikke kan gøre elektrodeområderne våde?

Nu har jeg forsøgt 3 morgner i træk. Og har sovet med pulsremmen på. Det virker IKKE. Når jeg trykker på den røde knap på uret, leder den i nogle sekunder, og så står der f.eks. 74-73-72-71-70-71-72. med sekunders mellemrum. Og: nej, der er IKKE noget elektromagnetisk interferens!

Hvad gør jeg forkert? Eller, er det sådan, det skal være? Andre morgner står der 64-63-62, etc

Nogle gange står der "Check wear link!" og derefter "Check Footpod", selvom "fotpod'en" ikke er i brug. HVOR på brystet skal pulsremmen sidde? Og hvor stramt?

Jeg håber, at der er nogen, der kan hjælpe mig, da jeg ellers tror, at jeg har lavet en invistering i et pulsur, der kommer til at ligge i bunden af skabet.

P.S. Hvad betyder forresten "kodet pulssignal" (der er ingen forklaring i manualen, eller jeg forstår i hvert fald ikke det, som står der):confused:

#1

FrankBThs billede
Kan du ikke starte pulsuret når du lægger dig til at sove og så se på pulskurven efter at du er vågnet. Bare det at du vågner og skal trykke på startknappen hvorefter uret først skal finde pulssenderen gør jo at din puls allerede er steget. At pulssenderen er kodet betyder at du ikke kommer til at måle en anden løbers puls når du løber sammen med andre. Uret skal jo på en anden måde kunne kende forskel på de pulssendere der er i nærheden af uret. Frank B. Th.

#2

Sørens billede
Hej Jogger Jeg har selv sådan et ur - rigtig godt. Det er ikke en fejlinvestering :;-) Bæltet skal sidde lige under der hvor ribenene mødes i midten. Det skal være så stramt at det ikke falder ned under løb (ikke specielt stramt). Med mindre du vil have det supernøjagtig, ville jeg lægge mig i sofaen i 10 minutter og slappe helt af, mens du tager din puls. Check resultatet og træk evt. et par slag fra. Uret arbejder ud fra maxpuls og ikke pulsreserve, så minimumpulsen er ikke så vigtig for måling under din træning og løb. Iøvrigt lærer du hurtigt uret at kende. Det er ikke så kompliceret, men husk at kalibrere det, inden du tager det i brug for alvor. LL Spørg endelig, hvis du har mere, du vil vide. :)

#3

Joggers billede
Mange tak, Frank og Søren. I fortæller mig nemlig ting, som jeg har gået rundt og spekuleret på. F.eks. at jeg godt ved at min puls faktisk stiger i og med, at jeg skal til at ligge og famle rundt med mit ur, lige når jeg er vågnet. Men: kan man virkelig tænde sit ur om aftenen, og så står puls"frekvensen" der, så snart jeg kigger? Det ville være genialt! Og så har jeg nemlig også tænkt på noget, som er meget nemmere, nemlig det, som du foreslår, Søren. At tage en lille middagslur, og så måle pulsen dér. Efter dit forslag, så vil jeg trække et par slag fra. Pulsreserve ved jeg ikke lige hvad er, men det har jeg nok heller ikke brug for at vide. Jeg kommer HELT sikkert til at spørge mere, fordi jeg er helt ny i den her branche, men syntes dog, at jeg alligevel ville have noget rigtigt "teknik" nu, hvor jeg alligevel skulle købe det. Er faktisk lidt vild med tekniske finesser, selv om jeg ikke altid kan finde ud af at bruge alt det, som de forskellige tekniske ting kan. Hmmm.. kalibrere... det lyder besværligt. Det må jeg se at få gjort. Og målt maxipuls - som jeg også synes lyder lidt besværligt og anstrengende midt i eksamensarbejdet... Men det kommer nok Mht til kalibrering, så har jeg et andet spørgsmål, som jeg ikke har kunnet finde et svar på nogle steder? Når man skal løbe en afmålt distance, f.eks. på en løbebane, så står der alle steder, at en typisk løbebane er 400 m. Det skal sikkert passe. Men er det den inderse bane eller den yderste? Eller måske den miderste? Der må da være rimelig stor forskel på længden på den inderse og den yderste. Mange tak for svarene indtil nu!

#4

Sørens billede
Hej igen For lige at svare på det med banerne først: De er lige lange :-) Startstregerne er nemlig forskudt således at den der løber på inderbanen er længere bagude end den der løber på yderbanen - smart ik' :-) Det er fint at kalibrere på en bane, men hvis ikke du har adgang til sådan en, så kan jeg afsløre at afstanden mellem de hvide reflekspinde langs vejene er præcis 100 meter. Der er numre på dem, så du nemt kan holde styr på, hvor langt du har løbet. Makspulsen er god at få taget præcis, men vent til efter eksamen. Indtil da kan du bruge den generelle formel som lyder 220 minus din alder. Så kan du komme igang. Pulsreserven er forskellen mellem max og minimumpuls. nogle ure kan du stille til at vise intensitet som procent af pulsreserven, men altså ikke dit. Det mest almindelige er at vise pulsen som procent af maxpuls. Du kan godt tænde dit ur, når du går i seng og så f.eks. sætte tiden til 2 timer. Når du så vågner kan du se i loggen, hvad den lavest registrerede puls var. Spørg endelig hvis der er mere. Det er jo ærgerlig ikke at udnytte det uret kan...

#5

Joggers billede
Ja, det ville nemlig være ærgerligt ikke at udnytte det, som uret kan, når jeg nu har det. Men jeg skal først til eksamen om 3 mdr, og er i gang med at skrive speciale, og er kommet aaaaalt for sent i gang - skal ud og lave undersøgelser, og skrive og læse en hulens masse - det er derfor, jeg ikke kan overskue at sætte mig ind i alt det dér med pulsuret. Kan jeg godt bruge det der foreløbige regnestykke i så lang tid? Det er en god idé, at finde ud af, hvor lav hvilepulsen er efter at jeg har sovet dybt i 2 timer! Det vil jeg prøve. Tak skal du have Hmmm... jeg synes altså at der er underligt, det der med løbebanen... hmmm... Jeg må ud på vejene her i Thorshavn for at se, om jeg kan finde nogle reflekspinde. Gad vide om afstanden også er præcis 100 m her..? Tak for svaret, jeg vender helt sikkert tilbage snart med flere spørgsmål..

#6

BrianNNs billede
De 100 m er en standard, så den gælder formentlig også i Thorshavn... :) Dog skal du være opmærksom på sving, hvor der normalt er opsat ekstra pæle, så der i svingene typisk kun er 50 m imellem pælene - men de ekstra pæle er ikke nummereret, så det skulle vist ikke være et problem...

Log ind

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Nyt medlem

Velkommen til medlem nr. 15349:

Nyhedsbreve
Løber
Løbsarrangør

Læs mere her

Bliv medlem af løberne.dk